|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: limomanka Pon Sty 26, 2015 23:31 |
[Warszawa+] Kto pokocha Wielką Stopę? |
Autor |
Wiadomość |
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 01:06 [Warszawa+] Kto pokocha Wielką Stopę?
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
1. Liczba szczurów do oddania: jeden
2. Płeć szczurów: wykastrowany samiec
3. Wiek szczurów: orientacyjnie 4-6 miesięcy
4. Miasto: Warszawa
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: okolice Warszawy i Łódź bez problemu, do innych miast możliwy transport grzecznościowy
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły:
- odmrożenie ogonka skutkujące martwicą jego koniuszka - w wyniku powikłań konieczne było usunięcie większości ogonka - zostały może 3-4 cm;
- uszkodzenie (odmrożenie?) koniuszka prawego uszka - kawałeczek odpadł, obecnie trudno to nawet zauważyć;
- ropień w prawym uszku za błoną bębenkową - obecnie zaleczony, nie widać śladu (ale jak wiadomo ropnie lubią powracać - konieczna okresowa kontrola);
- lamblie (bez objawów, wykryte w rutynowym badaniu kału) - już po kuracji, czekamy na kontrolne badanie kału.
Kastrowany przy okazji operacji ogonka (5.01.2015).
Jeśli badanie kału (na koniec miesiąca) nic nie wykaże to jest zdrowy i może biec do nowego domku.
7. Charakter, usposobienie szczurów: Ciekawski, ale jeszcze lękliwy. Spina się przy braniu na ręce, ale na rękach już jest OK, a tulony w pozycji na pleckach rozluźnia się i nie wyrywa.
Nie próbował gryźć nawet w początkowej fazie przy robieniu zastrzyków z Oxyvetu.
8. Stosunek szczurów do człowieka: jw.
9. Stosunek do innych szczurów: Brak danych - nie łączę do mojego stada. Na zapachy moich samców nie reaguje nerwowo, raczej z zaciekawieniem.
Przed kastracją miał mocno pomarańczową skórę, obecnie zdecydowanie mu się poprawiło.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Jest u mnie na DT.
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: nd.
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: nd.
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: brak
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: nd.
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Dużo serca, towarzystwo do zabaw, opieka weterynaryjna.
Obowiązuje standardowa ankieta adopcyjna, ew. wizyta przedadopcyjna i umowa adopcyjna.
16. Zdjęcia szczurów: Dołączę jak tylko zrobię. Najbardziej standardowo standardowy kaptur świata.
/Edit
17. Kontakt: PW.
18. Kilka słów o szczurze: Myszon znaleziony pod koniec roku przez Straż Miejską na ulicy - biegał na mrozie - albo komuś uciekł albo... jest kolejnym "nietrafionym prezentem gwiazdkowym" Trafił do mnie na leczenie i DT.
Gdy do mnie dotarł ważył 280g, teraz dobił 400g i ewidentnie rośnie, więc stawiam raczej na 4 miesiące niż 6, choć nie znając jego pochodzenia trudno to ocenić. Futro miał już dorosłe, samczy łupież intensywny.
Pilnie potrzebuje towarzystwa i... instruktora szczurzego życia - nigdy chyba nie widział hamaka, bo po 2 tygodniach nadal nie wie co z nim zrobić. No i nudzi się sam w klatce.
Ktoś pokocha? |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 20:10
|
|
Wrzuciłam zdjęcia - sorki za jakość, robione komórką i bez lampy. |
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
mikanek
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 18:28
Zwierzątka: 2 koty, 1 królik, 3 szczury |
|
|
Jaki cudowny krówek |
_________________ Toffi & Ryjek & Paszczak
*za tęczowym mostkiem hasa Susełek* Mikaś* Rychu, Nelisława * Muminek* Mika* Victoria*Surik*Hipcio*Pimplak*Gocia*Gajutek*Mika*Migotka*Julcia*Suri*Bubu*Kotlecik*Surik |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Sty 26, 2015 23:28
|
|
Myszon dostał propozycję spędzenia swojego życia na Hawajach, wśród pięknych kobiet i z wyżywieniem klasy trzech gwiazdek Michelin
Może mi kiedyś jakiś kąsek przyśle...
A jeśli nie to i tak serducho mi się raduje - z bezdomnego szczura awansuje właśnie na księcia z bajki
Jeśli się uda to do swojego księstwa jedzie już w piątek.
Temat można zamknąć |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|