| 

|  | Alloszczur Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

|  

| Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 21:59
 | Zirrael Rattery miot D2 |  
      | Autor | Wiadomość |  
      | Neverestin   little miss scare all

| 

|  Wysłany: Wto Gru 30, 2014 15:33 Zwierzątka: 3 potwory
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dwalin to super-wielko-szczur i to nie wiem jakim cudem, bo wydaje się niejadkiem i jest żywą torpedą, wszędzie go pełno   |  
				| _________________ 

Nezumi;   Kenobi Zirrael Rattery | Ragnar Zirrael Rattery | Zoltan Chivay Zirrael Rattery
TM; Zetsubou | Light EM | Shieru EM  | Purakushi AR  | Eddard EM | Fenrir Greyback HF | Asgard AR  | Hodor ZR | Elfheim SR | Dwalin ZR |   Śikbjorn EM | Licho | Teofil ZR   
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Nietoperrr...   

| 

|  Wysłany: Wto Gru 30, 2014 21:19 |   
 |  
               | 
 |  
               | Duszek,najmniejszy z miotu,za to odwagi w nim tyle,jak w stadzie lwów   Niczego się nie boi,jest towarzyski i przyjacielski,kocha wszystkich,nawet moje 4 koty,ku ich niezbyt euforycznemu zadowoleniu...Trochę zdezorientowane są całą tą jego miłością i spoufalaniem się bez pytania
  Jedynie łyse kociszcze mega zadowolone,ma kompana do zabaw i szczęśliwy biega za szczurzym ogonem   

-  -  -   
  -  -  -   
  -  -  |  
				| _________________ POLARKOWE MEBELKI http://forum.szczury.biz/...t=10142&start=0
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Pyl   Powrócona

| 

|  Wysłany: Wto Gru 30, 2014 21:32 Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O
 |   
 |  
               | 
 |  
               | O rany! Jaki piękny duet   |  
				| _________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
 Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB?
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | vika   

| 

|  Wysłany: Wto Gru 30, 2014 21:52 Zwierzątka: Szczury
 |   
 |  
               | 
 |  
               | cudne, a jak duży jest Duszek?? ile on waży??? |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Nietoperrr...   

| 

|  Wysłany: Wto Gru 30, 2014 22:39 |   
 |  
               | 
 |  
               | vika,jest spory,ale nie gruby,ma taką sportową sylwetkę.Nie mam wagi,bo pożyczona,ale jak na chłopaka,to waży tak akurat  Mam w stadzie chłopaczka o  sylwetce wysportowanej samiczki,mam grubaska i mam mega grubasa,on jest tak zaraz po tym "sportowym samiczkowym",czyli tak idealnie   |  
				| _________________ POLARKOWE MEBELKI http://forum.szczury.biz/...t=10142&start=0
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | limomanka   

| 

|  Wysłany: Śro Gru 31, 2014 00:58 Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Nietoperrr..., uwielbiam Twoje koty  Fantastyczne fotki   |  
				| _________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?

Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: Nie Lis 01, 2015 10:22 Zwierzątka: 3 potwory
 |   
 |  
               | 
 |  
               | Dwalin ok. 670g miłości   |  
				| _________________ 

Nezumi;   Kenobi Zirrael Rattery | Ragnar Zirrael Rattery | Zoltan Chivay Zirrael Rattery
TM; Zetsubou | Light EM | Shieru EM  | Purakushi AR  | Eddard EM | Fenrir Greyback HF | Asgard AR  | Hodor ZR | Elfheim SR | Dwalin ZR |   Śikbjorn EM | Licho | Teofil ZR   
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | nezu   

Zaproszone osoby: 1

| 

|  Wysłany: Nie Maj 15, 2016 23:22 |   
 |  
               | 
 |  
               | Odświeżam, ale nie z powodu dobrych wiadomości... 
 Dobromirek niestety opuścił nas i podreptał za Tęczowy Most 12 maja bieżącego roku. Miał 2 lata i 16 dni.

Dobruś od kiedy skończył rok, miał problem z zatkanym kanalikiem łzowym w lewym oku. Podejrzenie padło na ciało obce, bo poza porfirynieniem i łzawieniem przez rok nic złego się z tym oczkiem nie działo. Radził z tym sobie dobrze, niestety widok sprawiał mało przyjemny, oko notorycznie zalewało się porfiryną. Było zakraplane, w przypadku zauważenia początków stanu zapalnego/zaczerwienienia okolic kącika oka krople były z antybiotykiem, miał to oczko regularnie przemywane. Niestety, na krótko przed 2 urodzinami stan zapalny był szybszy i gwałtowniejszy niż moja reakcja, maluszkowi zrobił się ropień na pyszczku, na linii kanalika. Ropień został oczyszczony w lecznicy  na tyle na ile pozwoliło (paskudne) miejsce, wdrożono leczenie. Przyjmował antybiotyk miejscowo, drugi iniekcyjnie + przeciwzapalne i przeciwbólowe. Miał też zakraplane i przemywane  oczko, jak zwykle. Niestety, ropień był na tyle rozległy i do tego stopnia penetrował kości policzka i pyszczka Dobromira, że antybiotyk miał utrudnione zadanie, nie był w stanie uporać się z infekcją dostatecznie szybko. Okoliczne tkanki, bez przerwy podrażniane wypływającą ropą w końcu uległy dysplazji i zaczęły przerastać jako guz. To był wyrok, od tego czasu Dobromirek był leczony paliatywnie, podtrzymywany tak długo, jak chciał żyć, miał apetyt i chęć do walki. 12 maja zaczął mieć duszności. Nowotwór przerósł oba nozdrza i Dobruś nie mógł oddychać swobodnie inaczej niż pyszczkiem, a u szczurka oddychanie pyszczkiem to męka... Mój maleńki wyraźnie miał już dość.
 Zdecydowałam się, że nie będę tego przeciągać. Wraz z naszą panią doktor pomogłyśmy Dobrusiowi przejść na drugą stronę...
 To za wcześnie i serce wciąż mi pęka na milion kawałków jak o tym myślę, ale to były najpiękniejsze dwa lata mojego życia.

Dobrek był cudownym szczurem, wspaniałym alfą o mocnym charakterze, dla mnie był najcudowniejszym misiem na świecie, oazą cierpliwości, laleczką, lizawką, tulidłem. Aniołem w szczurzym ciele!

Basia, dziękuję Ci za niego z całego mojego serca.
 To była najwspanialsza przygoda i największy dar, móc mieszkać z nim pod jednym dachem.
 |  |  
		|   |  |  
		|  |  

| 

|  Wysłany: Wto Sty 17, 2017 11:28 Zwierzątka: 3 potwory
 |   
 |  
               | 
 |  
               | W piątek 13 odszedł Dwalin  - sekcja wykazała, że po prostu zasnął, miał 2 lata 8 miesięcy i 17 dni, ogólnie cieszyliśmy się bardzo dobrym zdrowiem, a jak reszta rodzeństwa? |  
				| _________________ 

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      | Karena   SITH HAPPENS

|  |  
		|   |  |  
		|  |  
      |  |  

| Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach