|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Pią Lip 18, 2014 09:20 |
[Poznań] Pilnie 6 żelków z mamą szuka DT |
Autor |
Wiadomość |
Karmell
For Paradise.
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 00:00 [Poznań] Pilnie 6 żelków z mamą szuka DT
Zwierzątka: Szczury, pies |
|
|
Szukam domu tymczasowego dla szczurzej mamy (Marysi) i jej 6 dzieciaczków. Moja mama nie wiadomo z jakiego powodu jest lekko mówiąc wściekła i każe pozbyć mi się ich z domu do wieczora, inaczej odda je do zoologicznego ( razem z pozostałą dwójką szczurów).
Błagam pomóżcie.
Jestem na terenie Poznania mogę je dowieźć w jakieś okolice autobusem/pociągiem.
Dam karmę, klatkę, Sinlacka i poszukam przyszłych domków. |
Ostatnio zmieniony przez smeg Czw Lip 17, 2014 08:22, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 06:25
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Karmell, w tej chwili jak żelki są malutkie zmiana ich miejsca pobytu jest zbyt ryzykowna. Jeśli potrzeba to mogę porozmawiać z Twoją mamą - dziś telefonicznie a w weekend osobiście, bo będę w Poznaniu.
Jeśli będzie to krytyczne mogę je zabrać w niedzielę, ale uważam, że długa droga może się dla nich skończyć tragicznie. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Starsza Pani
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 07:17 Re: Pilnie 6 żelków z mamą szuka DT
|
|
|
Karmell napisał/a: | Szukam domu tymczasowego dla szczurzej mamy (Marysi) i jej 6 dzieciaczków. Moja mama nie wiadomo z jakiego powodu jest lekko mówiąc wściekła i każe pozbyć mi się ich z domu do wieczora, inaczej odda je do zoologicznego ( razem z pozostałą dwójką szczurów).
Błagam pomóżcie.
|
W jakim wieku są żelki? |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 08:57
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Starsza Pani, wczoraj urodzone. Za młode na przenoszenie/przewożenie Więcej masztutaj |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Karmell
For Paradise.
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 09:29
|
|
Tak, urodziły się wczoraj.
Wstępnie znalazłam już kogoś z Poznania. |
|
|
|
hekatomba
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 09:44
Zwierzątka: cztery szczurzyce oraz stawonogi: rybiki cukrowe, kosarze pospolite i kątniki domowe (gościnnie) |
|
|
Karmell, przepraszam, że się wtrącę, ale czy ta osoba to ktoś sprawdzony? Pytam, bo różni ludzie, z różnych środowisk, mogą polować na taką "okazję". Oczywiście niczego nikomu nie zarzucam i z góry przepraszam ewentualny domek za swoje podejrzenia, ale różne historie się tutaj czytało, więc chcę się tylko upewnić, czy wybrany przez Karmell opiekun to ktoś, komu naprawdę można zaufać. |
|
|
|
|
Karmell
For Paradise.
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 10:24
|
|
Tak, ta osoba niedawno sama odchowała taką "wpadkę".
Znalazłam ją na fb na grupie o szczurach. |
|
|
|
Karmell
For Paradise.
|
Wysłany: Czw Lip 17, 2014 17:15
|
|
Szczury oddane fundacji Viva Gryzonie.
Dziękuję Wam wszystkim. |
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pią Lip 18, 2014 09:20
Zwierzątka: brak |
|
|
Mam nadzieję, że z maluchami i mamą wszystko będzie dobrze Zamykam temat. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|