Przesunięty przez: mmarcioszka Śro Gru 11, 2013 01:09 |
[Ruda Śląska] 30 szczurów do oddania |
Autor |
Wiadomość |
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Pon Lis 11, 2013 19:27
|
|
|
Powiedzcie mi, jaki jest sens wyciągania tych szczurów? Bo jeśli tylko taki, aby odciążyć właściciela i zrobić mu dobrze, a on za jakiś czas znowu będzie rozmnażać, to trochę walka z wiatrakami. |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
Justka1
|
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 02:34
Zwierzątka: małe stadko |
|
|
Zadaję masę pytań osobie ,u której są szczury.Czekam na odpowiedź na kolejne pytania.
Za to mnie spytano o termin odbioru szczurów.Czy ktoś może na dniach odebrać część samic? |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 08:03
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Justka1, jak będzie znana odpowiedź na pytanie pszczoły o sens interwencji to łatwiej będzie znaleźć chętnych. Przyłączam się do pytania. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Katarzyna1991
|
Wysłany: Śro Lis 13, 2013 14:04
Zwierzątka: 3 szczury, pies, kot w głowie |
|
|
Jak coś ustalicie to może będę w stanie pomóc. Obecnie mieszkam w Katowicach. |
_________________ Dlaczego barwy mojego życia tak szybko gasną? Podsycam kontrast najważniejszych kolorów. Te stare są lepsze niż jakby dobrać nowe, nawet jeśli intensywniejsze. |
|
|
|
|
Akiś
|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 02:19
|
|
|
Mogę być ewentualnie DT dla dwóch spokojnych szczurzyc. Ale ostrzegam, że nie będzie mnie stać na ich badania u weterynarza czy ewentualne aborcje / uśpienia, więc ktoś musiałby być na tyle miły by to w moim wypadku sponsorować.
No i przede wszystkim musi być transport do Warszawy. |
_________________ Ze mną: Alenka, Fia i Sevi |
|
|
|
|
Trzynastka
|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 12:33
|
|
|
Nic się nie ruszyło? |
|
|
|
|
ziew
|
Wysłany: Pią Lis 15, 2013 21:16
Zwierzątka: 4 szczurze panienki |
|
|
Sorrki, nie ogarniam tej kuwety. Są jakieś szczury, czy nie, i skąd?
Ktoś chce je oddać, czy nie?
|
_________________ Zielony, a pod spodem: Pluszaki i Zamszaki.
http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=12519
|
|
|
|
|
Justka1
|
Wysłany: Sob Lis 16, 2013 16:32
|
|
Terrarysta chce pozbyć się jedynie nadmiaru szczurów.Napisałam mu,że nie pomogę(on zagroził o wystawieniu ich na tcp jako karma) skoro nie zamierza oddać wszystkich szczurów i dalej rozmnażać je bez kontroli(poza tym co to ma być,takie niekontrolowane rozmnażanie,to chyba nie tak powinno wyglądać? ).
Zatem przepraszam za zajmowanie czasu,chciałam pomóc szczurom (ale skoro to sensu większego nie ma...) |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Sob Lis 16, 2013 18:12
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Szkoda zwierzaków, zwłaszcza, że gość nie brzmi nawet jak terrarysta tylko jakiś bezsensowny rozmnażacz. Raczej bez sensu mu pomagać |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Akiś
|
Wysłany: Sob Lis 16, 2013 18:33
|
|
|
Ale... szkoda ogonków. Bez sensu cierpią. Nie da się czegoś z tym zrobić? Gdzieś zgłosić? |
_________________ Ze mną: Alenka, Fia i Sevi |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Sob Lis 16, 2013 19:58
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
Justka1, wydaje mi się, że dobrą decyzję podjęłaś, chociaż była trudna. Facetowi tylko rozwiązałby się problem i mógłby dalej robić to samo |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
Justka1
|
Wysłany: Sob Lis 16, 2013 20:41
|
|
Uświadomiłam chłopaka jaki popełnił błąd.Mam nadzieję,że zacznie postępować prawidłowo.
Pozbył się części gadów,dlatego redukuje ilość szczurów,którym pozwolił na niekontrolowane rozmnożenie się(co nie jest prawidłowe w hodowli "karmy"). |
|
|
|
|
sylwia9993
|
Wysłany: Pon Lis 18, 2013 23:54
|
|
|
To może jednak warto spróbować, jeśli pozbywa się szczurów dlatego, że zredukował ilość gadów. Jak zrozumiałam, nie będzie ich teraz rozmnażał w tak dużej ilości? A skoro tej trzydziestki i tak się pozbędzie w taki czy inny sposób, to może warto chociaż im pomóc?? |
|
|
|
|
noovaa
|
Wysłany: Wto Lis 19, 2013 08:39
Zwierzątka: Brygada Ryzykownego Ratunku |
|
|
sylwia9993, ogólnie na dłuższą metę, zazwyczaj wygląda to tak:
My pomagamy pozbyć się problemu.
Osoba która oddaje szczury czuje się bezkarna, a jej postępowanie wydaje się nie mieć konsekwencji ( zawsze można oddać jeszcze raz, przecież szczuroluby wezmą zawsze i każdą ilość ).
Historia się powtarza.
Jeśli będzie miał problem z pozbyciem się nadmiaru szczurów, drugi raz zastanowi się zanim pozwoli sobie na tak "wydajną produkcję". |
|
|
|
sylwia9993
|
Wysłany: Wto Lis 19, 2013 11:39
|
|
|
OK, rozumiem. Myślałam tylko,że skoro równie dobrze bez problemu może je sprzedać jako karmę i pozbyć się "problemu",a w przyszłości znów rozmnażać bezkarnie, to warto byłoby im pomóc. |
|
|
|
|
|