Przesunięty przez: mmarcioszka Czw Lis 28, 2013 00:23 |
Mnóstwo szczurów w różnym wieku ma już domy, Wrocław |
Autor |
Wiadomość |
Nakasha
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 09:15
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Edyta820917, ok 4 miesięcy. Maluszki urodziły się 10 maja. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
Edyta820917
zakosiana w ściurach :)
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 09:27
Zwierzątka: 7 bab różnych ;) |
|
|
kurcze sa fajowe ale za mlodziutkie dla mojej ale bym je wysciskała...czemu ja nie mam malenstw |
_________________ ze mną: Shila,Kiara,Layla,Gina,Negra,Ronja i Ranija
|
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 09:46
|
|
Edyta820917, czemu za młodziutkie? Za młodziutkie są dla 2-letniej samicy a nie 4-miesięcznej. |
|
|
|
|
Edyta820917
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 10:24
|
|
to znaczy się ze moge taka wziac ? tzn wtedy kiedy bedzie mogla juz byc oddzielona od mamusi czyli jak beda mialy poltora miesiaca to moja 4,5 gdzies okolo...hmmmm a to chloptasie czy dziewuszki? |
|
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 10:26
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
Nakasha napisał/a: | Edyta820917, czemu za młodziutkie? Za młodziutkie są dla 2-letniej samicy a nie 4-miesięcznej. |
a i tego bym nie powiedziała
ja dołączyłam moje tymczasy (5-7 tygodni) do 2 letniej samicy i ani samica nie była zamęczana ani ona nie traktowała źle tymczasów
Aktualności: moja biała mała samiczka z Wrocławia już wyleczona do końca z przeziębienia (tolfedyna w iniekcji pomogła - tabletek nie chciała w niczym tknąć), świerzb z uszu też zniknął (nie miała powtórki strongholdu ani ivermektyny). |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 11:00
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Nakasha, piękne spaślaki
A mamuśka też śliczna. |
|
|
|
|
katkanna
nadopiekuńcza kwoka
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 14:37
Zwierzątka: 4 chłopców pełnojajecznych |
|
|
AdaK napisał/a: | katkanna, mają być samce czy samiczki? |
Nie wiem, pytała o moje samce, więc chłopcy wchodzą w grę, pytanie, czy tylko chłopcy, czy panienki też by wzięła.
Najlepiej piszcie i pytajcie |
_________________ Nie kupuj szczurka. Adoptuj go |
|
|
|
|
_ogonek_
Ada :-)
|
|
|
|
|
Edyta820917
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 21:04
|
|
hahaahahahhaahaha padłam z tekstu AdaK
|
|
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Wto Maj 21, 2013 22:22
|
|
Edyta820917, to samiczki. 4,5-miesięczna samica jest jeszcze bardzo młoda. Samice w ogóle zazwyczaj łatwo się łączą, rzadko kiedy są z tym poważne problemy.
nimka, jasne, chodziło mi, aby uzmysłowić czas starzenia się szczura. Przy starszych szczurach wszystko zależy od konkretnego osobnika. Mam aktualnie samicę w wieku 3 lat i 5 miesięcy, do której bez problemu mogłabym dołączyć maluszki, miewałam też takie, które już w wieku ok 2 lat zaczynały mieć problemy z akceptacją młodych, rozbrykanych szczyli i ze zmianą hierarchii w stadzie.
Ale 4, czy 5, czy 6 miesięczna samiczka jest jeszcze bardzo młoda i na spokojnie się dogada z maluchami.
W ogóle ta czarna mamusia jest strasznie słodka i wiem, że będę mieć problem, aby ją oddać... Tak samo jak niebieską córeczkę, strasznie mi przypomina moją ukochaną Ayę.... Ehh. |
|
|
|
|
Edyta820917
|
Wysłany: Śro Maj 22, 2013 08:42
|
|
Nakasha ja bym się pisała, jak moge, na niebieska, tę co sie ur 10 maja, bo niebieskie ciezko jest dostac, przynajmniej w moim przypadku jest ślicznusia....chyba, ze jeszcze zdecyduje sie dodatkowo na tę kremowke, ale pomysle nad kremówka, bo bialych calych z czerwonymi oczkami nie poszukuje....dobrze, ze te maja ciemne oczka kiedy moze byc adoptowana przeze mnie i co musze wykonac dla Ciebie
Poprawiłam nieco post (błędy, interpunkcja). Zwracaj większą uwagę na poprawność, korzystaj ze znaków interpunkcyjnych. Czytelność Twoich postów pozostawia wiele do życzenia. Używanie także polskich znaków na pewno by pomogło. /Devona |
|
Ostatnio zmieniony przez Devona Śro Maj 22, 2013 10:42, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
katkanna
nadopiekuńcza kwoka
|
Wysłany: Śro Maj 22, 2013 14:39
Zwierzątka: 4 chłopców pełnojajecznych |
|
|
Post ze Szczurze Adopcje:
Kamila Nagrodzka
Witam, w ciągu kilku dni będę miała ok. 4 miesięcznego szczurka- samca. i w najbliższym czasie będę chciała mu znaleźć kolegę, ewentualnie wysterylizowaną koleżankę. Jestem z okolic Opola, jakbyście mieli jakieś szczurki do adopcji to bylabym chętna. Szukam tez po innych stronach, ale z tego co widzę to częśc stron wspólpracuje ze sobą. Pozdrawiam
Na kogo dać namiary? AdaK? |
_________________ Nie kupuj szczurka. Adoptuj go |
|
|
|
|
_ogonek_
Ada :-)
|
|
|
|
|
Sky
|
Wysłany: Sob Maj 25, 2013 12:22
|
|
|
Ponieważ zakładałam wątek adopcyjny w innym dziale, mam pytanie - czy bezpośrednio na Zielińskiego są jeszcze jakiekolwiek szczury do adopcji z interwencji, czy wszystkie mają już nowe DT/DS i własne wątki? Muszę dać znać jak się sprawy mają. |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Maj 25, 2013 12:25
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Nie wiem jak na Zielińskiego, ale "nasze warszawskie" (tandem ja i Starsza Pani, we współpracy z Nakashą i Martini) mają pozakładane swoje wątki - z mojego punktu widzenia zbiorczy wątek w "oddam" można już zamknąć, bo swoją rolę spełnił - na pewno nie ma już dzikiego tłumu szczurów do oddania. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
|