Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 21:24 |
Miot I Emerald Moon (Inannka [']) |
Autor |
Wiadomość |
zywym_trudniej
Po prostu Marta
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 15:11 Miot I Emerald Moon (Inannka ['])
|
|
|
Dziś na świat przyszedł wyczekiwany miot I Emerald Moon. Poród przebiegł bezproblemowo, Abra właśnie karmi małe słodkie pijaweczki. Za opiekę nad nią bardzo dziękuję Nezu. Obie dumne jesteśmy niesamowicie Proszę o ogromne kciuki za maleństwa |
Ostatnio zmieniony przez zywym_trudniej Wto Wrz 16, 2008 23:53, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
nezu
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 15:15
|
|
|
O tak, dumne przepotwornie.
Kciuki BARDZO się przydadzą, bo panna babci nezu zrobiła megasuprajza i ma co odchowywać. Wychodzi mi z tego, że jak jest dużo chętnych to powinnam jojczyć ze mi samica urodzi mało, bo zawsze jakoś wtedy samice robią mi na złość .
Gytha też urodziła więcej niż myślałam.
A ja pochwalę młodą mamę.
W trakcie porodu, dwa maluszki przykleiły się do elementów gniazda i musiałam je odklejać, a Abra co? Nic, rodziła, tylko obserwowała mnie uważnie czy nic jej dzieciom nie robie. A już po wszystkim pozwoliła mi pomóc sobie i zebrać wszystkie maluszki na jedną, rozpiszczaną, różową kupkę.
Tak więc kochani, kciuki, kciuki i hjeszcze raz kciuki potrzebne!!
Bardzo mocno.
Na więcej informacji będziecie jednak musieli poczekać, aż minie najgroźniejszy dla kluseczek okres, czyli minimum 4 dni. |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 15:23
|
|
|
mocno kciukamy |
|
|
Pacyfka
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 15:30
Zwierzątka: Brownie |
|
|
Mooocno kciukamy i mantrujemy Niech maleństwa rosną zdrowo |
_________________ Moje potworki
W serduchu moje aniołki: Tanisek, Denzelek, Ibiś, Aspiś, Daimonek, Portosik, Bluesik, Rokoko, Postrzałek, Lukierek [']
|
|
|
|
|
mc
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 15:37
Zwierzątka: 8 szcz |
|
|
trzymam kciuki! |
|
|
s_s_s
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 15:41
|
|
|
Ja cały czas trzymam kciuki |
|
|
|
|
Bulletproof
...i wish i was
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 15:54
Zwierzątka: Minitygrys |
|
|
To i ja trzymam kciuki Wszak im więcej kciukaczy tym lepiej |
_________________ Za TM: Yoga, Kei, Hikari, Rohini, Dilja, Isleen, Bessi, Lana, Gama |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 15:56
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
nezu, no to spokojnie już czekamy na wieści. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
polna
uciekło...
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 16:12
Zwierzątka: Cola, Tea, Ice, Drań, Padme i dwa psy... |
|
|
Mocno, mocno trzymamy! |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 17:29
|
|
|
Mocno kciukam i już się zdjęć nie mogę doczekać tej różnorodnej gromadki. |
|
|
|
|
persefona4
szczurza fanatyczka
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 18:13
Zwierzątka: 13 wspaniałych :P |
|
|
Maluszki na świecie dzielna mamusia oczywiście równie mocno zaciskam kciuki za całą gromadke |
_________________ ~Sun & Sugar~ Casanowa & Champ Rattie's Love~ Jurand Emerald Moon~ Charlie~ Roderick & Salem of Zirrael ~ Feniks & Goblin Happy Feet~ Freak~
~ Roswell~ Honey~
|
|
|
|
|
devilline
superfrajer.
Dołączyła: 17 Lis 2006 Posty: 1641 Skąd: Czerwionka-Leszczyny/Rybnik
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 18:32
Zwierzątka: kot. |
|
|
Kciukamy. |
|
|
|
|
Mała Mi
belfer ;)
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 23:20
Zwierzątka: Kot |
|
|
|
_________________ Ratowe Rudości [*] , Kuzcowe Czarności [*] , Jabłuszkowe Łysości [*] , Elwusiowe Rexowości [*], Camisiowe Odd-eye'owości [*], Elektronowe Russianowości [*], Kenzowe Cinamonowości [*], Cacibowe Fawnowości [*], Lucky Luck'owe Agutowości [*], Jackowe Huskowości [*] , Neptunowe Varieberkowości [*], Ogryzkowe Doublowości [*] i Velvetowe Kocurowości |
|
|
|
|
Andzia
Chemngetuim?
Dołączyła: 01 Lip 2007 Posty: 1512 Skąd: Bielsko - Biała/Kraków
|
Wysłany: Pią Lut 22, 2008 23:30
Zwierzątka: 4 blaski szmaragdowego księżyca,Egir,Darshan i Taran |
|
|
Gratuuuuluje!!! i trzymam mocno kciuki za malutkie glizdki co by zdrowe były!!! |
_________________ "Człowieku okryty pyłem martwych słów, wykąp swą dusze w milczeniu..."
Wciąż w moich myślach...Klemens ['], Lita ['], Nadzieja ['], Uwe ['], Nosek ['], Tino ['], Taran ['], Fokus ['], Imbir ['], Gent [']...część mnie odeszła razem z Tobą...Tęsknie...
|
|
|
|
|
nezu
|
Wysłany: Sob Lut 23, 2008 09:32
|
|
|
Przetrwaliśmy noc.
Przetrwaliśmy jest dobrym określeniem, bo budzenie się na każdy bardziej natarczywy pisk do najmilszych nie należy.. Ale za to do potrzebnych... Bo gdybym się nie budziła, nie żyłby już niejeden maluszek. Abra zaczyna jako matka i sobie trochę nie radzi. A najgorsze, że zapomina o niektórych maluchach a te marzną sobie poza gniazdem... Tak więc babcia nezu musi te zapominajki wkładać spowrotem do gniazdka i obserwować czy wszystko jest oki...
Porządnie zasnęłam dopiero nad ranem a i tak obudziłam się o wpół do ósmej z przeświadczeniem że muszę tam zajrzeć. I co? Z ściólki wokół gniazda wyciągnęłam zziębniętego kluska...
Ciężkie jest życie babci..
<EDIT>
No, i niestety domki będą musiały poczekać z rezerwacjami 3 tygodnie. Dwa jedyne standardowouszne, standardowosierstne i do tego ciemne maluszki okazały się być blazed po tatusiu.
Wiadomo, dla bezpieczeństwa potencjalnych domków lepiej będzie poczekać z rezerwacjami aż dowiemy się czy w miocie jesat megacolon (OBY NIE!), czy go nie ma (OBY TAK!).
Ryzyko zostało zminimalizowane, Abra to przepiękny self, tylko końce paluszków ma białe, ale Jumi, wiadomo..
Cóż, cierpliwości. Ja też czekam.. |
|
|
|
|
|