|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Ferplast - klatki. |
Autor |
Wiadomość |
monijjca
PaniPasiukowa
|
Wysłany: Pią Lip 03, 2015 18:36
Zwierzątka: pasiukowe |
|
|
Oczywiście było powieszone, dziś o 8 wstałam i zaczęłam na nowo układać wszystko i jest w miarę ok. Zaraz siadam do szycia, bo brakuje mi hamaczków i domków kostek! |
_________________ INCREDIBLE Rats hodowla szczurów rodowodowych
Tosia, Zosia, Lola, Pepper, Temida, Amelia, Fleur, Thyri, TraumTanzerin zwana Alicją, Catwoman, Czarna pcheła, Francessca ♡
(*) Nikt nam nie powiedział kiedy mamy się pożegnać, ile mamy czekać aby znowu się pojednać.. - Na zawsze w moim
|
|
|
|
|
ney
|
Wysłany: Nie Lip 05, 2015 13:27
Zwierzątka: 4 ogony |
|
|
monijjca, niestety zdjęcie się nie wyświetla |
_________________ Ze mną: Omiś SR, Jaskier ZR, Racuszek ZR
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=16092
Za TM: Harry, Potter |
|
|
|
|
Papi
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2015 15:58
|
|
|
Mam pytanie do tych co mieli styczność z ferplastowym furet plus i z chomiczą alaską, czy pręty w tym nowym plusiku ferplasta są takie jak w alasce? Nie używam na co dzień alaski ale w porownaniu z moją wolierą, to te pręty są marne i łatwo się odkształcają. Do tego ten mały odstęp, czasem trudno wcisnąc poidło. Rozglądam się za mniejszą klatką dobrej jakosci bo mam juz dosyć rozkladania woliery do mycia. |
|
|
|
|
mikanek
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2015 17:01
Zwierzątka: 2 koty, 1 królik, 3 szczury |
|
|
Ja używam Alaski, pręty nie są tak mocne jak w Ferplaście (ale nie miałam nowego, tylko starego plusa i xl-kę), poidło wciskam na siłę, ale też w codziennym użytkowaniu sprawdza się. Natomiast przestrzenią Alaska to raczej na 2 ogony, ja w niej trzymam dwie starszawe już kobitki.
Podsumowując Alaska nie jest zła |
_________________ Toffi & Ryjek & Paszczak
*za tęczowym mostkiem hasa Susełek* Mikaś* Rychu, Nelisława * Muminek* Mika* Victoria*Surik*Hipcio*Pimplak*Gocia*Gajutek*Mika*Migotka*Julcia*Suri*Bubu*Kotlecik*Surik |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2015 17:11
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
mikanek napisał/a: | (ale nie miałam nowego, tylko starego plusa i xl-kę) | To znaczna różnica. Nowy jest znacznie "miększy" i łatwiej gną się pręty. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Papi
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2015 17:13
|
|
|
mikanek, ja właśnie alaske mam, używam jej awaryjnie i przy łączeniu, a na codzień stadko ma wolierę. Zastanawiam się nad kupnem ferplasta furet plus (tej mniejszej) dla mojego stada, ale wszyscy piszą, ze pręty gorsze niz w tej starszej wersji, dlatego pytam czy są takie jak w alasce. No i nie jestem pewna czy 5 bab mi się tam zmieści. |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2015 21:14
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Czy kuweta ze starego plusa (bez ramki ) będzie pasowała do tego nowszego? (Z pomarańczowymi zaczepami na ramce) |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Lis 19, 2015 22:22
|
|
olgapsiara, to zależy. Plusik ma z 5 wersji, a kuwet 2 wersje, różne rozmiarem i kształtem. Opisz dokładnie, o które wersje Plusika Ci chodzi albo wstaw zdjęcia.
/Edit
Jest duża szansa - jeśli dobrze rozumiem opis klatek - że nie będzie pasować. Wydaje mi się, że model z ramką już był dostosowany do nowej kuwety.
Modele z mojej pamięci:
- Plusik stary 1: nieskładana, 3 bryty, drzwiczki na dachu, grube pręty, odstęp 1.5 cm, stara kuweta z rantem - zdjęcie
- Plusik stary 2: składana (jak XLka), 3 bryty, drzwiczki na dachu, grube pręty, odstęp 1.5 cm, stara kuweta z rantem - zdjęcie
- uzupełnione: składana (jak XLka), 3 bryty, cały otwierany dach, grube pręty, odstęp 1 cm, nowa kuweta - inne wymiary! zdjęcie od agaci
- Furat (to już nie Furet Plus!): składana, 6 brytów, otwierany cały dach, cieńsze pręty, odstęp 1 cm, nowa kuweta - inne wymiary! zdjęcie od agaci |
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
Ostatnio zmieniony przez Pyl Pią Lis 20, 2015 17:46, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
olgapsiara
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2015 08:23
|
|
olgapsiara, niestety, nie będzie pasować. Do Twojej można kupić nową u przedstawiciela producenta. |
|
|
|
|
Papi
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2015 12:19
|
|
Papi, w mojej ocenie ma nieco gorsze pręty - bardziej giętkie i gładko pomalowane. Ja pręty w Alasce lubię, farbę też - mniej obłazi niż w nowym Plusiku.
Czy warto kupić to już trudne pytanie - rozmiar klatki bardzo fajny, głupie rozwiązanie z plastikiem na dachu, jakość wykonania niestety gorsza niż starych Plusików. Wygodna, że składana. |
|
|
|
|
Papi
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2015 12:46
|
|
|
Pyl, szkoda, że pręty gorsze niż w Alasce, która byłaby prawie idealna gdyby była wyższa. Mycie jej prętów to sama przyjemność, zamarzyło mi się zamienić moją ocynkowaną wolierę na cos malowanego i mniejszego, co by się łatwiej sprzątało i nie kusiło w przyszłosci na powiększanie stada do maksimum.
Muszę to jeszcze przemyśleć |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2015 13:01
|
|
Papi, zobacz sobie tę klatkę na żywo - czasem w dużych sieciach handlowych ją mają. Albo u kogoś zaszczurzonego. |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Pią Lis 20, 2015 14:47
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
A czemu nie będzie pasowała tak właściwie.... przecież te same wymiary |
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|