|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 20:32 |
Miot kontrolny F of Anahata - 04.06.2012 - REZERWACJE str. 6 |
Autor |
Wiadomość |
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Wto Sty 20, 2015 17:52
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Jeśli szczur ma powyżej 2,5 roku, to moim zdaniem nie trzeba robić sekcji. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2015 01:33
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Nakasha napisał/a: | Fokus zmarł z powodu zapalenia płuc, na które nie podziałał antybiotyk. | Skoro nie było sekcji ani reakcji na antybiotyk to nie ma podstaw do oceny, że to zapalenie płuc. Analogiczne objawy może dać np. nowotwór w płucach lub niewydolność krążeniowa.
To tyle co mam do powiedzenia - niezainteresowanych przepraszam za spam. Obiecuję więcej się w tym temacie nie wypowiadać. Osoby zainteresowane losami i zdrowiem Fauna zapraszam do mojego tematu. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
maris
Dołączyła: 25 Mar 2009 Posty: 1571 Skąd: Gierałtowice/Warszawa
|
Wysłany: Śro Lut 11, 2015 13:33
Zwierzątka: 5 Ogonków i Bożątko ;) |
|
|
Pyl napisał/a: | jaki jest formalny status takiego komunikatu? nie wpływa to przecież na formalne umowy - jest to jakoś unormowane? |
Masz rację, nie może taki komunikat być sprzeczny z umową. U SunRat'sów ten komunikat dotyczył przyszłych właścicieli i ta zmiana została później zawarta w umowach. Konkretnie u SR mamy wiek 33 miesiące. Powyżej tego wieku nie jest wymagana sekcja. Ale powyżej 2,5 roku (czyli po skończeniu 30 miesięcy) możemy skontaktować się z hodowcą i zapytać czy w tym konkretnym przypadku mamy sekcję wykonać czy nie. W umowie hodowli Anahata nie mamy granicy wieku, do której sekcja jest wymagana, znaczy to tyle, że do 30 miesiąca sekcję należy wykonać zawsze, a po skończeniu 30 miesięcy należy zapytać hodowcę czy sekcję wykonać czy nie.
Ja uważam, że sekcję warto wykonać zawsze.
Nakasha będąc sama hodowcą mogła uznać, że nie wykona sekcji u szczura z jej hodowli, który skończył 2 lata i 6 miesięcy. Jednak nie zwalnia jej to z odpowiedzi na pytania zainteresowanych.
Nakasha proszę ponownie o:
* opisanie historii choroby/chorób oraz leczenia Fokusa (chodzi mi konkretnie o objawy, leki, czas trwania terapii, badania dodatkowe, np. RTG),
* odpowiedź na pytanie o wyniki sekcji Finrod Floss e-' run, który odszedł 5.10.2014
Pyl, obiecuję, że kwestie sekcji u szczurów rodowodowych będą w najbliższym czasie poddane dyskusji w SHSRP i bardzo przepraszam za tak długi czas oczekiwania na odpowiedź z mojej strony. |
_________________ http://ogonkowo.pl - zapraszam do odwiedzin! <:3 )~
Ze mną: Pringles SR, Totoro SR, Fiołek ZR, Morgan i Magic RT
Za TM [*]: Hugo, Charlie, Claire, Niunia, Juliet, Klusia, Lori, Amelka, Kira, Ashanti, Krzysiu, Vanilka V, Aralka Ab, Mia, Florence SR, Maniek, Fergie SR, Kelly Ab, Franklin, Michael, Reynevan SR, Toffee SR, Szarlej SR, Rubin SR, Pepper SR, Mikan RT |
|
|
|
|
IHime
Majaki Nocne
|
Wysłany: Pon Maj 11, 2015 08:02
Zwierzątka: 7 szczurów i mąż |
|
|
Melduję, że Fenola nadal się trzyma, właściwie bez konkretnych zmian, ale widać, że po prostu się starzeje. Jest stale na Prilium i Furosemidzie.
Nakasha, jak to będzie ewentualnie z sekcją? |
_________________ Elza, Heidi, Latimeria, Groszek i Blu <3 |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
IHime
Majaki Nocne
|
Wysłany: Czw Maj 21, 2015 09:14
Zwierzątka: 7 szczurów i mąż |
|
|
Karena, bardzo mi przykro. Tulam.
Moja pluszowa Fenolcia odeszła w niedzielę z powodu niewydolności krążeniowo-oddechowej. Muszę jeszcze odebrać protokół sekcji, na razie wiem tyle, ile się dowiedziałam telefonicznie. |
_________________ Elza, Heidi, Latimeria, Groszek i Blu <3 |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|