|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 21:57 |
Miot O SunRat's - rezerwacje str. 6 |
Autor |
Wiadomość |
Liriel
|
Wysłany: Pon Gru 02, 2013 22:53
|
|
|
pszczoła, bardzo, bardzo mi przykro współczuję!
wydaje mi się, że z sercem u Omena w porządku, przynajmniej tak bylo tydzień temu na wizycie kontrolnej. z przednim łapkami też ok, trzyma w nich jedzenie. tylnych nie ciągnie jeszcze bezwładnie za sobą, ale są bardzo słabe. |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Pon Gru 09, 2013 19:18
|
|
|
Protokół z sekcji Ozzyego
Cytat: | Zmiany sekcyjne:
- ubytki uzębienia (gł. dolna prawa arkada)
- cechy krwotoczno-martwicowego zapalenia trzustki z elementami guzowatej tkanki w miąższu (możliwa insulinoma)
- cechy zapalenia otrzewnej
- krwisty wysięk do jamy brzusznej, najprawdopodobniej z obszaru rozpadających się tkanek trzustki)
- serce powiększone umiarkowanie, ze ścieńczeniem wolnej ściany lewej komory (rozstrzeń)
Pozostałe narządy, również przysadka mózgowa, niezmienione.
Prawdopodobna przyczyna śmierci: martwico-krwotoczne zapalenie trzustki o przebiegu nadostrym, z towarzyszącym nowotworzeniem (insulinoma?)
|
Liriel, dziękuję. |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Gru 09, 2013 19:24
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
pszczółka, Ty wiesz |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 11:46
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Bardzo dzielny Ozzik z niego był |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Zizollo
|
Wysłany: Wto Gru 10, 2013 12:00
Zwierzątka: kot |
|
|
pszczoła, ja dopiero teraz o tym przeczytałam,tak strasznie mi źle tym bardziej,że jak się okazało ja mam kopię Ozzika w postaci Kirana
protokół z sekcji wskazuje tylko na to jakim był dzielnym,bohaterskim szczurem,wielki podziw dla niego.
pszczółko trzymaj się ciepło Ozzik będzie czekał na Ciebie po tamtej stronie zdrowiutki i radosny,pamiętaj go takim bo w moim sercu też taki pozostanie jak prześledziłam cały wątek tego miotu dowiadując się ,że mam jego kopię |
_________________ tu nas zobaczycie http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13006
na zawsze w sercu : Balu ?.10.12- 27.10.13,Bonzo 01.03.12-13.01.14,Bolo 01.03.12-14.08.14, Dragon ?-02.09.2014 ,Kiran 02.09.13-27.01.16, Karmel 02.09.13-31.05.2016[*] |
|
|
|
|
heniok
|
Wysłany: Sob Mar 22, 2014 20:02
Zwierzątka: 15 samiczek i stado żelek |
|
|
Dzisiaj za TM pobiegł Olgierd, miał 2 lata 10 miesięcy i 3 dni |
|
|
Liriel
|
Wysłany: Śro Maj 21, 2014 18:51
|
|
|
Miot O skończył dwa dni temu trzy lata
Omen fizycznie nie wygląda za pięknie- sierść mu się ostro przerzedziła, futerko ma matowe i w nie najlepszym stanie (nie wiem czy mam go w tym wieku stresować kąpielą?). ale, mimo niedowładu łap, wchodzi sam po drabinkach na 3 poziom klatki może utracił na urodzie, ale, oprócz tych nieszczęsnych łap, nie widzę nic niepokojącego |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2014 10:16
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Liriel, cudownie |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
emileczka
miłość
|
Wysłany: Czw Maj 22, 2014 12:56
Zwierzątka: 3 panienki |
|
|
Liriel, jakie dobre wieści, co do kąpieli to lepiej nie stresować, ale możesz go wyczesywać jakąś szczotką albo grzebykie, zawsze to jakiś masaż i napewno przyjemniejszy niż kąpiel, ja mam taki zestaw dla dzieci sprawdza się całkiem dobrze,choć grzebień nie ma kilku zębów |
_________________ Z nami: Tortilka B, Pepita SR, Tortilla SR
W Zielonym Ogrodzie: Salma ['], Tosia SR ['], Solanna SR ['], Ulęgałka B ['], Szarlotka B ['], Dynia SR ['], Biedronka SR ['], Wicia SR ['], Hiacynta of NL ['], Bucca SR ['], Beren SR ['], Gera SR ['], Kundzia SR ['], Elizabeth SR ['], Nuka HF ['], Bilimbi SR, Truskawka SR ['], Fifa SR ['], Igiełka SR ['], Ironia SR ['], Goplana SR ['], Keiko Beris ['], Gerthruda A ['], Trufla EM ['], Elipsa SR ['], Rozi EM ['], Balbinka SR ['], Nostalgia EM ['], Rajka EM ['], Lusi EM ['], Jadźka ['], Opal RT ['], FraniaZ ['], Idril z TM ['], FraniaC ['], Dolly HF ['], Adela ['], Łacia ['], Ozzy RT ['], Bombel ['] |
|
|
|
|
Liriel
|
Wysłany: Śro Cze 11, 2014 20:20
|
|
|
Omen nie żyje znalazłam go godzinę temu w rogu klatki, myślałam, że śpi... strasznie mi przykro |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Cze 11, 2014 22:58
|
|
Liriel, smutno
Ale i tak dożył pięknego wieku |
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2014 10:13
|
|
|
Liriel, o nie... Ogromnie mi przykro |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
Liriel
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2014 14:22
|
|
|
Pyl, pszczoła, dzięki!
Wiem, że to był już dziadek i widocznie przyszedł na niego czas, ale zawsze ciężko jest się rozstawać z przyjacielem. |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Cze 12, 2014 21:11
|
|
Liriel, ale o takim rozstaniu warto marzyć. Mimo, że jak każde jest trudne. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|