|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 20:54 |
Miot Y of Anahata - 30.12.2010 - REZERWACJE str. 11 |
Autor |
Wiadomość |
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Śro Maj 15, 2013 11:44
|
|
|
Wydaje mi się, że z Ygreczków zostały już tylko Yume i Yankes?
Bo Yaneczka... wetka podejrzewa u niego przysadkę. Na kontroli (tydzień temu) zauważyła, że ma mocny wytrzeszcz i główkę lekko przechyloną na prawo. Ale to tak minimalnie, że ja sama tego nie zauważyłam Na razie zaleciła bacznie obserwować i na jakąkolwiek zmianę na gorsze lub kolejne objawy - wprowadzić leki na przysadkę. Obserwowałam, wytrzeszcz faktycznie jest, czasami mocniejszy czasami słabszy. Ale dziś zauważyłam już coś, co nie pozostawia wątpliwości, że ta główka przekrzywiona jest. Decyzja o podaniu kabergoliny zapadła, mały zapas już mam i zobaczymy, czy przyniosą poprawę... chciałabym. Bo Yaneczka poza tym Yaneczką jest - kontaktowy, ruchliwy, kochany To nic, że z bólu ugryzł mnie w rękę, miał prawo. |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Śro Maj 15, 2013 13:40
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Nie mam wieści o Yahoo i Yupikayey...
Yume żyje i ma się dobrze, chociaż tylne łapki już słabe. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Śro Maj 15, 2013 13:46
|
|
|
Nakasha napisał/a: | Nie mam wieści o Yahoo i Yupikayey... |
Yupikayey nie żyje na pewno, Yahoo też już raczej nie ma
Nakasha napisał/a: |
Yume żyje i ma się dobrze, chociaż tylne łapki już słabe. |
to mnie chociaż cieszy Yankesowe łapki też bardzo słabe. |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
|
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Pią Cze 07, 2013 21:30
|
|
|
Anahatkowe lizawki
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be
Yankes ładnie reaguje na kabergolinę, gdy czuje się dobrze jest dawną Yaneczką - nie ma na nic czasu, szczególnie na siedzenie na kolanach. Powyższy filmik został nakręcony, gdy zbliżał się termin podania kolejnej dawki - szczur spokojniejszy, bardziej miziasty, taki typowy staruszek. |
|
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Pią Cze 21, 2013 21:41
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
pszczoła,
Kochani, w związku z pewnymi moimi planami, zapraszam do zapoznania się z i dyskusji nad sensem stosowania kontrolowanego inbredu w hodowli:
http://shsrp.szczury.biz/...p?p=36045#36045
Jest dla mnie ważne, aby "starzy" i potencjalni chętni na maluchy ode mnie, wiedzieli, na czym zamierzam opierać swoją hodowlę i w jakim kierunku będzie ona zmierzać. Chciałabym, abyście byli w miarę Waszych chęci i możliwości zorientowani, jakie sposoby hodowania są uznawane i praktykowane - na świecie i być może, już niedługo, u nas.
Jest to temat kontrowersyjny ze względu na złą sławę, jaką cieszy się przypadkowy inbred - i słusznie!
Jednak dotychczasowe doświadczenia z hodowlą opartą niemal w 100% na outbreedingu przyniosły średnie rezultaty. Już w 2009 r,. rozmawiałam o kontrolowanym inbredzie z hodowcami z USA - wtedy nie byłam do tego przekonana. Jednak sporo o tym poczytałam, rozważyłam argumenty innych hodowców i doszłam do wniosku, że - aby naprawdę coś zmienić w kwestii zdrowia naszych szczurów - warto uzupełnić i odświeżyć naszą wiedzę... a w rezultacie otworzyć się na inne sposoby prowadzenia hodowli, sposoby, które dają dobre wyniki w innych krajach.
Hodowla nie funkcjonuje w oderwaniu od miłośników szczurów, którzy chcą je do siebie przyjmować, dlatego zależy mi na tym, abyście zapoznali się ze "zjawiskiem" kontrolowanego inbredu i argumentami, jakie za nim przemawiają. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Pon Gru 30, 2013 21:26
|
|
|
Mamy trójkę!
Wiem, że tylko Yankes, ale to i tak powód do ogromnej radości i dumy |
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 00:28
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
pszczółka, bardzo cieszę się z Wami |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Wto Gru 31, 2013 09:21
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
No pewnie |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Śro Cze 04, 2014 13:46
|
|
|
3 i 5 |
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Śro Cze 04, 2014 13:58
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
ach i ach
Kocham to małe, łaciate, liżące Stworzonko |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Cze 04, 2014 14:51
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
pszczoła,
Wycałuj, wygłaszcz i wytul ode mnie! |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Śro Cze 04, 2014 22:12
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
pszczoła, wycałuj |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Czw Cze 05, 2014 08:38
|
|
|
Wycałowany i wygłaskany |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|