|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Vilmie Premium |
Autor |
Wiadomość |
cornflakegirl
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 09:33 Vilmie Premium
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
aniucha0711 napisał/a: | Używałam karmy Vilmie, ale niestety ostatnio 2 paczki miały mole |
a gdzie zamawiałaś? W zooplusie? |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
Ostatnio zmieniony przez smeg Wto Maj 27, 2014 22:49, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
aniucha0711
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 17:41
|
|
|
Tak, w zooplusie |
_________________ Ze mną szczurki: Ugryź, Blix, Ciastuś.
Mąż: Michał
Za TM: Berserker, Urwij, Lizak, Zgredek. |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 23:08
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
Ja Vilmie kupuję od mmarcioszki i mam bez moli
Specjalnie nie zamawiam w zooplusie, bo wszystkie sygnały o paczkach z molami były właśnie od osób, które kupiły vilmie w zooplusie... |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Maj 24, 2014 23:12
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
nimka, a mmarcioszka skąd ma? |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2014 09:02
|
|
mmarcioszka, dzięki za info. A w Niemczech jakie jest źródło tej karmy jeśli to nie tajemnica?
Zastanawia mnie tylko logika tego co napisała nimka - wychodzi, że mole są "wszczepiane" do karmy w zooplusie? Albo do zooplusa celowo producent wysyła gorszą karmę? Bo opakowania są szczelne... |
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
irnik [Usunięty]
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2014 09:30
|
|
|
Pyl, znając nasze "realia gospodarcze" istnieje możliwość że Zooplus kupuje towar np. przeterminowany bo tańszy lub że towar jest po prostu u "nas" pakowany, konfekcjonowany .
Niestety specyfiką "naszych biznesmenów" są "oszczędności" .
NP sprowadzono wagon proszku do prania "luzem" a u nas "uzupełniono" go kredą ,piaskiem lub innymi "wypełniaczami" i sprzedano 3 wagony już w "opakowaniach"
Dlatego ludzie często porównujący ten sam wyrób zakupiony np. w Niemczech i RP. stwierdzają koszmarne pogorszenie jakości towaru tej samej marki zakupionego w RP.
W tym wypadku należało by ustalić czy Zooplus pozyskuje towar bezpośrednio od producenta czy może tylko od pośrednika lub od kogoś kto kupił "licencję" na pakowanie bądź produkcję karmy.
Pyl napisał/a: | że mole są "wszczepiane" do karmy w zooplusie? Albo do zooplusa celowo producent wysyła gorszą karmę? | To oczywiście jest całkowicie surrealistyczne . Muszę przyznać że masz znakomite poczucie humoru !!! |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2014 10:27
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
Jak dla mnie to mole mogły być zapakowane do wieeeeelu paczek karmy Vilmie na raz (przy pakowaniu w worki, dodam dla pewności), niechcący, i zooplus sprzedaje ciągle tą samą "zamoloną" serię karm. I tyle. Po prostu mają i chcą sprzedać, trudno, że we wszystkich są mole. A w tych szczelnych paczuszkach to nie jest wystarczająca ilość powietrza, żeby mole nie zdechły?
Jak ma być przeterminowany, jeśli jest data ważności nadrukowana? To nie przestępstwo jest?
A Vilmie nie jest marką, na którą wyłączność ma zooplus? |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
Oluś
Dawniej olus_165
|
Wysłany: Nie Maj 25, 2014 23:03
Zwierzątka: 15 Popierdółek + 1 Psowata + 4 Ślimy |
|
|
Off-Topic: | Całkiem niedawno zamówiłam 14 kg vilmie z zooplusa i moli nie ma. Chyba to raczej zależy od partii na jaka się trafi... |
|
_________________ Olusiowe Popierdółki: Radziwiłł & Rokosz SunRat's, Sir Lancelot, Nihil Novi & Neron of Zirrael, Puszkin ot Madam Szapokljak, Cześnik Raptusiewicz ot Madam Szapokljak, Arbiter Elegantiarum & Ab Oriente Lux spod Husarskich Skrzydeł, Chilon Chilonides spod Husarskich Skrzydeł, Izzy's Yanosik, Izzy's Zerwikaptur, Gotfryd of Zirrael, Drakkar spod Husarskich Skrzydeł, Rob Roy von Bruno oraz Psowata Gaja oraz Ślimy: Stefan, Horacy, Ambroży i Izydor
Wokół mnie: Baal, Sir Galahad, Móó-Shó Mórmórandó EM, Siwy, Enoki SR, Ądręę WWW, Edward EM, Burton, Ave, Vea, Bazyl, Lucjusz, Akapit, Alucard, Duo, Wacuś. Tęsknię... |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 00:26
|
|
To ja może zadam inne pytanie - gdzie jeszcze poza zooplusem i mmarcioszką można dostać Vilmie? I ile osób kupuje Vilmie z innych niż wymienione źródeł? |
|
|
|
|
ney
|
Wysłany: Pon Maj 26, 2014 01:44
Zwierzątka: 4 ogony |
|
|
Ja nie widziałam Vilmie nigdzie poza zooplusem, ale też niedawno kupowałam i było ok, moli zero. |
_________________ Ze mną: Omiś SR, Jaskier ZR, Racuszek ZR
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=16092
Za TM: Harry, Potter |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2014 22:29
|
|
|
irnik napisał/a: | Pyl, znając nasze "realia gospodarcze" istnieje możliwość że Zooplus kupuje towar np. przeterminowany bo tańszy lub że towar jest po prostu u "nas" pakowany, konfekcjonowany .
Niestety specyfiką "naszych biznesmenów" są "oszczędności" . | Nie kwestionuję polskiej "zaradności" , ale Zooplus jest niemiecką firmą i zamówione artykuły przyjeżdżają do Polski właśnie z tego kraju, z oryginalnym etykietami w języku niemieckim.
mmarcioszka, a kolega kupuje hurtowo czy detalicznie? |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Wto Maj 27, 2014 22:31 Vilmie
|
|
|
Wydzielone z tego wątku: http://forum.szczury.biz/...r=asc&start=435. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Śro Maj 28, 2014 08:44
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
Ja już sporo worków tej karmy przerobiłam i nigdy problemu nie było. Właśnie schodzi pierwsza paczka z kolejnej partii ale nie widać, żeby coś było nie tak a worki są aż zassane próżniowo o.0 |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|