|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Layla Czw Lis 13, 2008 19:14 |
Miot C Alcedo- nie udało się :(Będzie II próba. |
Autor |
Wiadomość |
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 08:21
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Pleiades napisał/a: | Przykro mi Zawiodłam wiele osób... i Ancorę też.. |
Nie patrz tak na to, proszę. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
Pleiades
czarownica
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 08:32
Zwierzątka: szczuryx6, ryżowcex2, myszkix3, kotyx2 |
|
|
Gdybym chociaż wiedziała co się stało i dlaczego, to mogłabym zadbać o to, aby takie coś się nie wydarzyło. Ale ja jestem kompletnie zielona, ogłupiona i nie wiem zupełnie nic Wiem tylko, że coś poszło nie tak, z mojej winy, albo nie z mojej... Nie wiem....
Jakiś pech prześladuje ten mój miot "A".... |
_________________ Pleiades i zwierzyniec i Half Blood Prince (przyszły hodowca) |
|
|
|
|
merch [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 09:17
|
|
|
Plei - przykro mi. Jeśli jednak miała taki brzuszek , to wydaje mi się ze jedno młode to za mało - traci na wadze? |
|
|
|
|
Pleiades
czarownica
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 09:43
|
|
merch napisał/a: | Plei - przykro mi. Jeśli jednak miała taki brzuszek , to wydaje mi się ze jedno młode to za mało - traci na wadze? |
traci... Waże ją i się boję, co dalej. Na pewno zaliczymy wizytę u weta, bo mnie się to wszystko nie bardzo podoba... |
_________________ Pleiades i zwierzyniec i Half Blood Prince (przyszły hodowca) |
|
|
|
|
Ratata
death note
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 20:22
Zwierzątka: Zoo |
|
|
Plei, to nie Twoja wina.
Idź z nią do weta, od razu, jak najszybciej, pilnuj czy nie plami, czy nie słabnie jej krążenie, czy nie jest osłabiona.
Duży był ten martwy maluszek?
Ja sobie po Achajce wyrzucałam, że za dobrze ją karmiłam, i przez to maluchy były za duże, żeby była w stanie je urodzić...Ale nie popadajmy w paranoję, Plei, może po prostu nie dane jest dziewczynkom z miotu A być mamami? Ja bym nie próbowała jej kryć drugi raz... |
_________________ Biszkopt i Baton <3~
Kredka i Kropka <3~
['] Bąbel Szuler Ronnie Furby Roy Amidamaru Ceylon Richie Szafir Lilu Toffee Nutella Harriet Rubi Beza Astra Coral Pralinka Danielle Pyza Picia Larunia Mary Loki Drops Achajka Ogryzek Holly Nela Foton Nitael Ushi Eustachy Pinky Budyń ['] |
|
|
|
|
L.
wtulony kropek.
Zaproszone osoby: 21
|
Wysłany: Sob Wrz 08, 2007 21:36
|
|
|
Ratata, ale mozna tez uznac ze po prostu po Yogurthcie są genetycznie duze malce.
Marta coś mi o tym wspominała.
No i druga opcja: duza przepuszczalność substancji odżywczych do płodu. |
|
|
Pleiades
czarownica
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 09:08
|
|
L. - ale przy okazji należy wspomnieć, że ojciec Achaji i Ancory to wielki samiec, więc genetycznie i Achaja i Ancora są dużymi samicami i powinny dać radę. Nie wiem jaka Achaja była, ale Ancora jest naprawdę dużą samicą.
Przy okazji wieści, po wizycie u weta.
Faktycznie, wszystko się "oczyściło". Drogi rodne samicy czyste, cycuchy powiększone. Dostałam jakąś tabletkę na powstrzymanie laktacji, nie wiem co to, ale dzielę ją na 16 części i codziennie przez 8 dni daję 1/16 do jedzonka... Ruję samiczka może powtórzyć za jakieś 2 tygodnie. Nie wiem jeszcze, kiedy będę kryć, ale chyba z miesiąc poczekam..... |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 09:18
|
|
|
Pleiades, słusznie, skoro nie poszło, to warto odczekać, dać organizmowi odetchnąć, dojść do siebie.
Trzymam mocno kciuki za mamusię. |
|
|
|
|
Ratata
death note
|
Wysłany: Wto Wrz 11, 2007 11:08
Zwierzątka: Zoo |
|
|
Achaja też była duża, dorodna, "mocnej budowy"
Miesiąc to minimum, żeby organizm się zregenerował po ciąży, karm ją dobrze Plei i wymiziaj ode mnie |
_________________ Biszkopt i Baton <3~
Kredka i Kropka <3~
['] Bąbel Szuler Ronnie Furby Roy Amidamaru Ceylon Richie Szafir Lilu Toffee Nutella Harriet Rubi Beza Astra Coral Pralinka Danielle Pyza Picia Larunia Mary Loki Drops Achajka Ogryzek Holly Nela Foton Nitael Ushi Eustachy Pinky Budyń ['] |
|
|
|
|
Pleiades
czarownica
|
Wysłany: Czw Wrz 13, 2007 07:48
|
|
Dziewczynka wymiziana, czuje się dobrze Dostaje smakołyki i jest przekochana
Mam nadzieję, że następnym razem się uda i będzie dobrą mamusią. Na razie czekamy do października.
Pozdrawiamy i będziemy się odzywać.
Plei |
|
|
|
|
Izabela
zwierzomaniaczka
|
Wysłany: Sob Wrz 15, 2007 11:16
Zwierzątka: ogonki, smok |
|
|
Plei, jesteś pewna, że druga próba krycia to dobry pomysł? Do tego tym samym samcem? A jeśli problem tkwi w genach któregoś z rodziców? Tym bardziej, że z Achajką też był problem? Nie to, że się czepiam, tylko po prostu mam wątpliwości... |
_________________ u nas legwan Bazyli ; 2 ogonki z Merchowego Pola (Aayla i Ylesia) oraz Paja, Tea, Milka, Ashna, Dela, Nita, Navi, Ktosio, Misia, Gabi, (Celia i Chanel) of Anahata
TM:Gucia, Fela, Mela, Jaga, Vani, Buba (Erato of Zirrael), Blusia (Kiara Rat's Troop), Bonita, Kiva (Electra of Zirrael), Tola, Tanita of Zirrael, Kola, Estelka Merchowe Pole, Klarysa, Elwirka MP, Edgar MP, Rolfik Rattery Rattonia, Jadzia MP, Enya MP, Klemens, Jula MP, Geminia MP, Pela Baltic Rats, Gotika MP, Felisia MP, Karina, Irenka MP, Inka MP, Pola MP, Petra MP, Żytnie Ziarko of Smeagolie, Selonia MP, Zubejda of Smeagolie, Korina, Stefek [*][*] [*] |
|
|
|
|
polna
uciekło...
|
Wysłany: Czw Wrz 27, 2007 16:30
Zwierzątka: Cola, Tea, Ice, Drań, Padme i dwa psy... |
|
|
I jak kiedy mozemy się spodziewać ogonków. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|