|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Wpływ rodzaju karmy na efekty przemiany materii |
Autor |
Wiadomość |
quagmire
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 15:14
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Ninek, a wychodzi aż tak drożej? |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 19:41
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
quagmire, no sporo drożej. Labo za kg wychodzi 5,1 zł a Vilmie 9.30-9.90 zł (zależnie od aktualnej ceny).
No i Vilmie zdecydowanie lepiej szczurom wchodzi... |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 20:10
|
|
|
Off-Topic: | Ninek, co mam ja powiedzieć, skoro najlepszą karmą dla mojego stada to selective za magiczne 29zł/kg... Mieszam z care+ ale i tak wychodzi koszmarnie drogo |
|
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 20:19
|
|
pszczoła, przy takiej karmie miałabym max 3 szczury
Hmm, może to jakiś sposób na gmr? |
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
wilczek777
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 20:24
Zwierzątka: 2 x sheepdog |
|
|
Ninek, to nie sposób Pszczoła! Trzeba zorganizować fretten.nl tam jest worek 8kg za banalną kwotę... Jestem zdesperowana. |
_________________ Nasz temat
http://forum.szczury.biz/...t=13184&start=0
Za TM
Silver i Sharingan [*] Śpioch i Grubas [*] Białas i Mithril [*] Czarnuszek i Bibs [*] Miki i Kaszmir [*] Desant zwany Fretką i Miętus Emerald Moon [*] Bjorn i Anubis (Ibasan) Beris[*] Belfast [*] |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 20:32
|
|
Off-Topic: | wilczek777, dla mnie by był bo zwyczajnie nie miałabym za co kupować. Już teraz jest to dla mnie powód na zmniejszanie ilości szczurów. Po poprzednim stadzie nauczyłam się, że całej swojej kasy nigdy więcej nie będę ładowała w zwierzaki |
|
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 20:33
|
|
|
wilczek777, no ja właśnie cały dzień dzisiaj się zastanawiam, jak to zrobić, i nie mam pomysłu
Ninek, u mnie dopiero rok temu się okazało, że muszą jeść taką karmę, a wtedy miałam już 6 szczurów |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 20:59
Zwierzątka: brak |
|
|
pszczoła, a czemu muszą? |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Wto Sie 27, 2013 21:06
|
|
|
smeg, bo Ozzy rok temu tak się załatwił, że wybił 1/2 zęby trzonowe, krztusił się normalną karmą (ziarna, chrupki, gałązki), radził sobie tylko z granulatem który ładnie się kruszy, więc automatycznie całe stado jest na granulatach. Minął rok i nie mam odwagi podać mu zwykłej karmy z ziarnami. Do tej pory dostawali labofeed + selective + care+... zrobiłam próbę bez labofeeda i faktycznie jest duża różnica w zapachu. Nie bardzo im się podoba życie na granulatach, ale nie ma wyjścia. |
|
|
|
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Nie Wrz 08, 2013 20:49
|
|
|
po miesiącu
nie mam zamiaru do labofeedu wracać
sprzątanie wystarczy co tydzień, 9-10 dni |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
Ostatnio zmieniony przez mmarcioszka Nie Wrz 08, 2013 20:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Nie Wrz 08, 2013 21:00
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
jokada, zupełnie Ci się nie dziwię, ja też niż nie wrócę do Labofeeda - mój nos mi nie pozwoli |
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Pon Wrz 09, 2013 00:24
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
mmarcioszka napisał/a: | jokada, zupełnie Ci się nie dziwię, ja też niż nie wrócę do Labofeeda - mój nos mi nie pozwoli |
A ja jakoś nie zauważyłam różnicy pomiędzy labofeedem a vilmie...
tak samo mi śmierdzi jak podtykam nos pod klatkę
a z większej odległości nie śmierdzi w ogóle (tylko zaszczane hamaki...)
ilość wyprodukowanych odchodów: też nie widzę różnicy a nawet mam dziwne wrażenie że na vilmie jest więcej... może dlatego, że więcej żrą |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 15:24
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Po skarmieniu jedną paczką ziarna i podaniu pierwszej porcji granulatu mam następujące wnioski:
- szczury granulatowe więcej piją
- na ziarnie załatwiają się rzadziej, same kupy są mniejsze i zapachowo znośniejsze
Nie wiem, czy w takim wypadku wrócimy na stałe do granulatu, chyba że finanse nas zmuszą, na razie wracamy do niego, bo chcemy spożytkować zapasy. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 15:26
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
AngelsDream, możecie wymieszać - tak myślę. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Paź 15, 2013 15:33
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
quagmire, nie przepadam za mieszaniem tak różnych karm, wolę już dawać w dane dni na przemian, ale jeszcze zobaczymy, jak postanowimy. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|