|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zamknięty przez: AngelsDream Pon Lis 19, 2012 12:26 |
Ankieta dotycząca smakowitości popularnych karm - 2011 |
Autor |
Wiadomość |
Blackberry
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 20:35 Ankieta dotycząca smakowitości popularnych karm - 2011
Zwierzątka: Dwa szczurki i piesek :) |
|
|
Witajcie!
Podobny wątek już umieściłam na innej popularnej szczurzej stronie, także niektórzy użytkownicy tego forum już mogą być obeznani z tematem
W ramach zaliczenia przedmiotu na studiach muszę zrobić prezentację na temat najpopularniejszych na rynku karm dla szczurów. Chciałabym Was prosić abyście głosowali w ankiecie na karmę, która najbardziej smakuje Waszym szczurkom. Taką po której zostaje niemal pusta miska Wasze głosy będą mi bardzo potrzebne do oceny karm pod względem smakowitości. Im będzie ich więcej, tym lepiej!
Poniżej podaję link do ankiety:
http://www.ankietka.pl/an...a-szczurow.html
Z góry dziękuję za poświęcony czas |
_________________ Szukasz czworonożnego przyjaciela? Ja swojego znalazłam tutaj: http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/
|
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Pon Lis 19, 2012 12:27, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 20:44
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Blackberry, szkoda, że nie ma Timy Rattimy, to bardzo popularna i smaczna karma. |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
H.
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 20:47
Zwierzątka: doge |
|
|
A mnie od razu przerzuca na stronę końcową - 'wypełniono ankietę' |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 20:53
|
|
|
Mnie w ogóle dziwnie przekierowuję, żadnej ankiety nie widzę na tej stronie, która się otwiera. Jeśli nie ma Timy, to rzeczywiście duża strata, bo to zawsze była najchętniej zjadana u mnie karma, z której zrezygnowałam z zupełnie innych powodów niż smakowitość. |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
aneczka1-13
Dołączyła: 09 Maj 2010 Posty: 866 Skąd: P-ń(WLKP)/Żabice(Lubuskie)
|
|
|
|
|
Blackberry
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 21:08
|
|
Zmieniłam link. Śmiga teraz?
Nakasha i Devona pozwolicie, że skopiuję co przed chwilą napisałam na szczurach.org
Cytat: | moim zamysłem było zrobienie porównania dla zwykłych właścicieli szczurków. Takich, którzy niekoniecznie siedzą na forach tematycznych, tylko wchodzą do pieszego lepszego zoologa i po prostu kupują karmę dla szczura. Chcę żeby wybrali najlepszą ogólnodostępną opcję żywienia dla swojego pupila - zbilansowaną pod względem zapotrzebowania pokarmowego, smakowitości, różnorodności i pozbawioną zbędnej chemii.
Timę, jak i wiele innych dobrych producentów karm dla szczurów dyskwalifikuje w moim rankingu zbyt mała ilość dystrybutorów. W pracy będę także uwzględniać cenę za kg, która liczę na podstawie średniej z 5 różnych źródeł, w przypadku Timy były to tylko zooplus.
Wiem, że ta karma jest popularna wśród "ludzi uszczurowionych" jednak dla zwykłego człowieka, który rzadko zagląda do Internetu i nie korzysta ze sklepów internetowych jest po prostu niedostępna. Dlatego ją pominęłam |
[ Komentarz dodany przez: Erato: Sro Maj 04, 2011 22:10 ]
5. Obowiązuje zakaz reklamy innych forów związanych z tematyką szczurzą [również stron, do których podlegają fora]. Nie tyczy się to jedynie stowarzyszeń np. SPS bądź SHSR oraz forów obcojęzycznych. |
_________________ Szukasz czworonożnego przyjaciela? Ja swojego znalazłam tutaj: http://zwierzakidoadopcji.ekrakow.pl/
|
Ostatnio zmieniony przez H. Śro Maj 04, 2011 21:09, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
H.
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 21:11
Zwierzątka: doge |
|
|
|
|
|
|
|
lamia
non compos mentis
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 21:52
Zwierzątka: ... |
|
|
Co z tego, że śmiga, skoro, jak już wielu zauważyło, nie ma Timy. A moje szczurasy nic innego jeść nie chcą. Tak więc, niestety, nie pomogę... |
_________________ Małysz (✴09.04.2011 †27.03.2013), Newton (✴13.07.2011 †06.03.2012), Swing (✴26.08.2009 †01.12.2011), Jazz (✴26.08.2009 †01.08.2011), Blues(✴26.08.2009 †13.03.2011), Error (✴2007 †18.11.2009), Pixel (✴2007 †02.11.2009)
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 22:30
|
|
|
W tej ankiecie jest tylko jedno pytanie? Jeśli tak, to wypełniłam . |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 22:32
|
|
|
Ode mnie też poszło Dla moich Tima nie jest idealna bo zostawiają co nieco, więc nie miałam problemu z wyborem - VL Rat Complete |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Maj 04, 2011 23:07
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Blackberry, albo nie wiem czym karmię szczury, albo "BEAPHAR XtraVital Care +" nazywa się "BEAPHAR Care +"
BEAPHAR XtraVital to inna karma tego samego producenta i masz ją wyszczególnioną osobno. |
|
|
|
|
Dimishka
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 07:33
Zwierzątka: duuuzo ;) |
|
|
Czepne się troche
Szczerze mówiąc, jeżeli nie podałam wszystkich tych karm moim zwierzakom, skąd mogę wiedzieć która im najbardziej smakuje?
Spróbowałam, może 4-5 z tej listy, a jest przecież dużo więcej.
Może moim śmierdzielom bardziej smakowała, by jakaś tania karma... ze względu na jakieś dodatki. |
_________________ O-kuni-nushi & Ofelia Emerald Moon, Isilya of Anahata, Geshtinanna & Getsumei of Anahata, Czeremcha Czarna Czarownica of Anahata, Crazy Mary, Q Quilla EM, Buka Beyla SunRats, Vilya sell en giliath silivren or Valinor Valhalla i Odinn & Old Old Coyote of Anahata, Fenrir Chernobog, Finrod Floss e-'run of Anahata |
Ostatnio zmieniony przez H. Czw Maj 05, 2011 20:10, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Blackberry
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 20:25
|
|
Pyl napisał/a: | Blackberry, albo nie wiem czym karmię szczury, albo "BEAPHAR XtraVital Care +" nazywa się "BEAPHAR Care +"
BEAPHAR XtraVital to inna karma tego samego producenta i masz ją wyszczególnioną osobno. |
http://img3.burak.pl/img/...zura-250g-2.jpg
Spójrz na opakowanie Wszystkie nazwy karm przepisywałam bezpośrednio w etykiet, stąd ten człon "XtraVital"
Dimishka Tak, masz rację. Dlatego umieściłam link do ankiety na szczurzych forach, bo wiedziałam, że tylko w tych miejscach ankietowani będą mieli przetestowane co najmniej kilka karm i błąd w moim sondażu będzie mniejszy. Oczywiście wspomnę, że tanie mogą lepiej smakować, jak np. chipsy, ze względu na ulepszacze, jednak jakie by one by były niskiej jakości ziarno (czyli ok. 80% karmy) i tak zostanie nie zjedzone przez szczurki |
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Maj 05, 2011 22:47
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
OK, zwracam honor choć szczerze mówiąc nie spotkałam się z takim opisem tego produktu, zawsze jest to po prostu BEAPHAR Care+, dla odróżnienia od BEAPHAR XtraVitalu. Ale masz rację - na etykietce jest BEAPHAR XtraVital Care+. |
|
|
|
|
aneczka1-13
Dołączyła: 09 Maj 2010 Posty: 866 Skąd: P-ń(WLKP)/Żabice(Lubuskie)
|
Wysłany: Pią Maj 06, 2011 11:50
Zwierzątka: ;( |
|
|
No a w moim przypadku była tam tylko 1 z 3 stosowanych prze ze mnie karm. Bo ja mieszam je ze sobą. |
_________________ https://trafficmonsoon.com/?ref=aneczka1992
Zarabianie w necie chętnie odpowiem na pytania na pw |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|