|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Śro Maj 02, 2012 09:03 |
Historie szczurów znalezionych na dworze |
Autor |
Wiadomość |
Ninek
|
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 16:43
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
Ludzie mnie przerażają
W sumie ja sama miałam dwie szczurzyce, które zostały znalezione w listopadzie, o świcie, na trawniku w otwartej klatce... Pamiętam dokładnie, że były już wtedy przymrozki. Cud, że nawet nie były przeziębione...
Trzymam kciuki za znajdy |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
Nakasha
|
Wysłany: Nie Sty 24, 2010 17:08
Zwierzątka: 3 psy, 2 kotki |
|
|
Dobrze by było, gdyby dało się wrzucić zdjęcia szczurków... pomoglibyśmy też określić ich wiek (weci mogą się mylić). Szczególnie tej w ciąży... |
_________________ Za TM: 95 szczurzych duszyczek [*] |
|
|
|
|
ana_warszawa
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 11:33
|
|
|
Witajcie. Jestem nowa na forum. Jak maluchy się urodzą to jestem zainteresowana 3 dziewczynkami. Problem jest taki że mieszkam w Warszawie więc jeżeli byłby transport to chętnie przygarnę. Wiadomo już kiedy "rozwiązanie" ? |
|
|
|
|
baradwys
Catch Me If You Can
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 12:23
|
|
|
Off-Topic: | nie lubię Was i tego tematu! Już nie chodzę z psami i śmieci nie wynoszę!! |
|
_________________ Informacja od MT: Osoba korzystała z cudzego loginu i hasła (bez zgody tej osoby), by czytać forum. Za kradzież konta otrzymała ban stały. AD |
|
|
|
|
Mangusta
ICanHasASnake!
|
Wysłany: Pon Sty 25, 2010 15:51
|
|
|
wy tu sobie gadu gadu a nadal nie wiadomo co się dzieje z maluchami. czy ma ktoś kontakt do bebe? nie wchodziła na forum od paru dni. |
_________________ Gadzinowe: Haribo, Gary; Czterokołowe: Hondziaszek, Granatowa Krowa |
|
|
|
|
bebe
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 10:39
|
|
|
przepraszam za brak odpowiedzi,ale zabiegana jestem dom,dziecko,tyle szczurów i jeszcze papuga i facet hehe
ta ciężarna już urodziła i maluchy mają już 15 dni
matka bardzo gryzie,więc ciężko porobić fotki maluchom,bo są w małej klatce i bym musiała ją wyciągnąć a wolę nie ryzykować i jeszcze po drodze kupiłam w zoologicznym samiczkę-oczywiście z litości bo była w małym akwarium z kilkoma samcami-rodzeństwo i jakiś inny szczur |
|
|
|
|
Cola
dumny student wet :D
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 10:48
Zwierzątka: kot |
|
|
bebe, to możesz się spodziewać kolejnej ciężarnej, skoro była z samcami... |
_________________ mam kota.
|
|
|
|
|
bebe
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 10:51
|
|
|
Cola napisał/a: | bebe, to możesz się spodziewać kolejnej ciężarnej, skoro była z samcami... |
ale zastanawiam się czy wykonać aborcje..ale muszę znaleźć dobrego weterynarza
jest większa od tego samczyka którego znalazłam,wiec i starsza zapewne ale czy w ciąży to nie mam pojęcia
chyba,że dobrze odżywiona |
|
|
|
|
Nik
Sce sculy!
Dołączyła: 27 Paź 2009 Posty: 106 Skąd: Grodzisko (obok Częstochowy)
|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 14:43
Zwierzątka: 3 psy i 2 koty... nie jest aż tak nudno :D |
|
|
Jak dla mnie to jest to na 99,9% ciąża, w zoologach na pewno nie karmią aż tak |
_________________ TM: Pepsi(sunia)[*], moja <:3)~ Suzuki[*] ;* |
|
|
|
|
bebe
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 09:08
|
|
|
Nik napisał/a: | Jak dla mnie to jest to na 99,9% ciąża, w zoologach na pewno nie karmią aż tak |
byłam z nią u weterynarza gdzieś po tygodniu od tego jak zamieszkała u mnie i brzuch jej nie urósł w tym czasie,weterynarz nie potwierdził też ciąży |
|
|
|
|
Nik
Sce sculy!
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 12:11
|
|
Ojej, to może miała wzdęcia Ale wszystko OK z nią? |
|
|
|
|
babyduck
Duckling
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 12:20
|
|
|
Nik napisał/a: | może miała wzdęcia | Zaraz będzie, że się czepiam, ale te uśmiechnięte emotki są nie na miejscu - niby niewinne wzdęcia mogą szczura zabić. |
_________________ W : Fretka, Borsuk, Shiba, Kreta, Corleone RL, Happy Hour AR, Pavan AR, Ex Aequo SR, Roux, Bonus, Muminek EM, Willy Wonka SR, Amor Vincit SR, Tea |
|
|
|
|
bebe
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 14:23
|
|
|
babyduck napisał/a: | Nik napisał/a: | może miała wzdęcia | Zaraz będzie, że się czepiam, ale te uśmiechnięte emotki są nie na miejscu - niby niewinne wzdęcia mogą szczura zabić. |
nadal ma taki brzusio ale wszystko jest dobrze |
|
|
|
|
Nik
Sce sculy!
|
Wysłany: Pon Lut 22, 2010 21:16
|
|
babyduck napisał/a: | niby niewinne wzdęcia mogą szczura zabić | Nie wiedziałam A od czego szczur może dostać takich silnych wzdęć? Off-Topic: | No ja nie mogę, mama nadal się nie zgadza na szczury, pytałam ponownie dziś rano i tłumaczyła to bałaganem... Ale coraz częściej mam wątpliwości, one są tak podatne na niebezpieczne dla ich zdrowia i życia przypadłości... | A z tym brzuszkiem to nie wiem, może trzeba zapytać w zoologu, czym była karmiona? Być może to były jakieś "puste kalorie", na pewno nie pełnowartościowa i zbilansowana karma No i może warto spróbować wysłać maila do TOZu w sprawie tego sklepu... Za dużo jest takich w naszym kraju
[ Komentarz dodany przez: Layla: Wto Lut 23, 2010 08:32 ]
Nik, naprawdę nie musisz w każdym temacie pisać, że Twoja mama nie zgadza się na szczury. W stosownym temacie dostałaś rady na ten temat, a jeśli nie skutkują, to my nic nie poradzimy.O wzdęciach także jest odpowiedni temat. |
Ostatnio zmieniony przez Layla Wto Lut 23, 2010 08:32, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
bebe
|
Wysłany: Wto Lut 23, 2010 09:38
|
|
|
Nik napisał/a: | babyduck napisał/a: | niby niewinne wzdęcia mogą szczura zabić | Nie wiedziałam A od czego szczur może dostać takich silnych wzdęć? Off-Topic: | No ja nie mogę, mama nadal się nie zgadza na szczury, pytałam ponownie dziś rano i tłumaczyła to bałaganem... Ale coraz częściej mam wątpliwości, one są tak podatne na niebezpieczne dla ich zdrowia i życia przypadłości... | A z tym brzuszkiem to nie wiem, może trzeba zapytać w zoologu, czym była karmiona? Być może to były jakieś "puste kalorie", na pewno nie pełnowartościowa i zbilansowana karma No i może warto spróbować wysłać maila do TOZu w sprawie tego sklepu... Za dużo jest takich w naszym kraju
[ Komentarz dodany przez: Layla: Wto Lut 23, 2010 08:32 ]
Nik, naprawdę nie musisz w każdym temacie pisać, że Twoja mama nie zgadza się na szczury. W stosownym temacie dostałaś rady na ten temat, a jeśli nie skutkują, to my nic nie poradzimy.O wzdęciach także jest odpowiedni temat. |
karmią tym co mają w sprzedaży,bo wątpie by kupowali gdzieś inny pokarm więc vitapol i animals i jakieś tam inne paskudztwa |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|