|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Planowany miot G of Anahata |
Autor |
Wiadomość |
Ren [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 09:40 Planowany miot G of Anahata
|
|
|
Planowany miot "G"
Mamusią zostanie:
Pretoria of Gremleen’s - dumbo, satin fuzz, topaz, self
metryka
Pretoria to żywe sreberko, biega i skacze po wszystkich, choć ostatnio stała się bardziej stonowana. Jest kochana i bardzo proludzka. Jej mama jest importem z Rosji, pochodzi z dobrej i sprawdzonej linii .
Cytat by AngelsDream:
Cytat: | […]mała jest przyjacielska, żywa, odważna, tulaśna, nie chwta przez kratki, z rąk jedzenie bierze delikatnie i z wdziękiem. No po prostu szczur ideał. A wierzcie mi, że ze szczurzych bab, uwielbiałam tak tylko jeszcze Shin. [Boru, kiedy to bylo]. |
Tatusiem zostanie:
Zilindron Beris - standrad, rex, topaz, self
metryka
Zibi, dalej lubi zabawę, ale ostatnio stał się również dostojnym kawalerem. Jego tata pochodzi z fińskiej linii.
Spodziewamy się:
Uszka: dumbo, standard
Sierść: standard, rex
Kolory: topaz
Znaczenia: self
Są też małe szanse na fuzzy, ale profilaktycznie nie przyjmuję na nie rezerwacji
Krycie planowane na ten weekend. Miot urodzi się w Poznaniu
Wszystkich chętnych proszę o wypełnienie ankiety (pobierz CV) i przesłanie na naszego maila: anahata_rattery@interia.eu . W tytule proszę o wpisanie literki miotu, ilości szczurków i płci
Zastrzegam sobie prawo do odmówienia rezerwacji maluszka bez podania powodu. Wymóg wypełniania CV i potem rozmowy na GG lub przez tel. wynika stąd, że chcę znaleźć dla moich szczurzych wnuków jak najlepsze domki
Jak się być może niektórzy domyślają, piszą do nas różne osoby, od terrarystów począwszy, a skończywszy na małych, nieodpowiedzialnych dzieciach - więc każdy potencjalny chętny jest dokładnie sprawdzany co do swojego podejścia. Szczur to żywe, czujące stworzenie, a nie zabawka!
Rezerwacja nie jest gwarancją kupna. Rezerwacja nie jest też przymusem kupna.
Nie gwarantuję, że każdy dostanie takiego szczurka, jakiego opisuje w CV, ponieważ to zależy od tego, jakie ogonki się urodzą.
Jeśli dla kogoś nie starczy wymarzonego szczurka, może wybrać innego lub zrezygnować. Można też przepisać się na inny miot.
Kolejność wyboru ustalam ja, poza kolejnością wybierają zawsze: właściciele rodziców i hodowcy.
Rezerwacje są potwierdzane gdy malce kończą 12 - 14 dni i dopiero wtedy wybiera się maluszka dla siebie, według wskazanej przeze mnie kolejności również wtedy opłaca się bezzwrotną zaliczkę w wysokości 30 zł na moje konto. Wpłacenie zaliczki jest ostatecznym potwierdzeniem rezerwacji. Późniejsza rezygnacja lub brak jakiegokolwiek kontaktu i w efekcie usunięcie rezerwacji nie uprawia do zwrotu zaliczki.
W razie wątpliwości proszę pytać. |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 09:42
|
|
|
Będzie ruuuudeee, ja się baaardzo ciesze z powrotu do Zilka. |
|
|
|
|
Ren [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:00
|
|
|
Specjalnie w oddzielnym poście, żeby wszyscy przeczytali :
Obecna lista rezerwacji (zwyczajowo alfabetyczna ):
Chłopcy:
Justrzna
Magnes
Mataforgana
Myaku
Oli
wuwuna - rezerwacja tajna
Dziewczynki:
Devona
Dimishka
Heniok
Klaraurs
maris
Scorpio80
Proszę osoby, które głosowały, a nie były zapisane wcześniej i osoby, które zrezygnowały po zmianie partnera (nawet jeśli nie głosowały) o informację, czy są zainteresowane czy nie. Jeśli tak to proszę o CV
Proszę też wszystkich z listy o potwierdzenie rezerwacji.
Przypominam jeszcze kluczowe zdanie z pierwszego posta
Cytat: | Kolejność wyboru ustalam ja, poza kolejnością wybierają zawsze: właściciele rodziców i hodowcy. |
|
Ostatnio zmieniony przez Ren Sob Wrz 19, 2009 11:13, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:07
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Ren napisał/a: | wuwuna - rezerwacja tajna | no kocham cię normalnie, ale to już wiesz przecież |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
klaraurs
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:13
Zwierzątka: niestety już żadnych - alergia mnie zmogła :-( |
|
|
Ren napisał/a: | Proszę też wszystkich z listy o potwierdzenie rezerwacji. |
Potwierdzam |
_________________ klaruski - latające prosiaki |
|
|
|
|
Badoha
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:15
Zwierzątka: Romek |
|
|
klaraurs napisał/a: | Potwierdzam | no proszę - widzę, że się doszczurzasz |
_________________ na zawsze w sercu: Dusia, Tosia, Klapuś, Tołdziaczek, Koka , Holly, Nez, Brydzia, Lusi, Xoli, Emi, Kola
Romek
|
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:29
|
|
|
Reniołku, sama CV układałaś? Jakby co to ja je prześlę w poprawnej formie, bo już w pierwszym pytaniu takie byki, że aż mnie zabolało. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
klaraurs
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:29
Zwierzątka: niestety już żadnych - alergia mnie zmogła :-( |
|
|
Off-Topic: | Badoha napisał/a: | klaraurs napisał/a: | Potwierdzam | no proszę - widzę, że się doszczurzasz |
Nie mów "hop" póki nie przeskoczysz , zobaczymy czy starczy dla mnie szczurka. Od początku założyłam, że jeśli się potwierdzi, że szczurki są jednak fajniejsze od towarzyszących mi całe życie chomików, to będę miała trójkę, w celu bezpiecznej zastępowalności pokoleń (skoro na hodowlane tak długo się czeka). Spodobał mi się kolor Zibiego i Preci i się złgosiłam, potem zauroczyła mnie inna planowana para (też w Anahacie), więc jeśli wszystko pójdzie dobrze, będę miała czwórkę jak Ty |
|
_________________ klaruski - latające prosiaki |
|
|
|
|
Badoha
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 10:32
Zwierzątka: Romek |
|
|
klaraurs napisał/a: | więc jeśli wszystko pójdzie dobrze, będę miała czwórkę jak Ty | super - zobaczysz jak fajnie mieć takie małe stadko |
_________________ na zawsze w sercu: Dusia, Tosia, Klapuś, Tołdziaczek, Koka , Holly, Nez, Brydzia, Lusi, Xoli, Emi, Kola
Romek
|
|
|
|
|
Ren [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 11:05
|
|
|
Oli, szczerze mówiąc, to zwaliłam od Nakashy, nie układałam swojego . |
|
|
|
|
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 15:06
|
|
|
jeeeeeeeeeeeeeeeeeeeej
ale się ciesze, będą klusiory w Pozku, możecie być pewni, że zamęczę Reniutę i foty będą non stopa
mój mały Dżindżerkuuu, urodź się |
|
|
|
|
heniok
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 18:33
Zwierzątka: 15 samiczek i stado żelek |
|
|
Pretoria jest cudowna, była u nas tylko kilka godzin ale zdążyłem się w niej zakochać
Już nie mogę się doczekać maluchów i zaczynam kciukać za pomyślną weekendową randkę z Zilindronem |
|
|
maris
Dołączyła: 25 Mar 2009 Posty: 1571 Skąd: Gierałtowice/Warszawa
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 19:30
Zwierzątka: 5 Ogonków i Bożątko ;) |
|
|
Jej, już się cieszę na te maluszki. Trzymam kciuki za udane krycie
Off-Topic: | mataforgana, czyżbyś planowała nazwać malucha Ginger? Chciałam tak dać na imię mojej rudej dziewuszce |
|
_________________ http://ogonkowo.pl - zapraszam do odwiedzin! <:3 )~
Ze mną: Pringles SR, Totoro SR, Fiołek ZR, Morgan i Magic RT
Za TM [*]: Hugo, Charlie, Claire, Niunia, Juliet, Klusia, Lori, Amelka, Kira, Ashanti, Krzysiu, Vanilka V, Aralka Ab, Mia, Florence SR, Maniek, Fergie SR, Kelly Ab, Franklin, Michael, Reynevan SR, Toffee SR, Szarlej SR, Rubin SR, Pepper SR, Mikan RT |
|
|
|
|
mataforgana [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 19:34
|
|
|
maris, nie ma opcji, sorry, już zarezerwowane |
|
|
|
|
wuwuna
Zaproszone osoby: 4
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 19:35
Zwierzątka: Koronolo i jego królestwo |
|
|
Cytat: | Pretoria jest cudowna, była u nas tylko kilka godzin ale zdążyłem się w niej zakochać | Miałam to samo, nie mogłam od niej rąk oderwać. Sama słodycz tylko całować. |
w bajkowej krainie do której i ja zmierzam...Aweszelle, Wowo, Ydżynty, Reggae, Ingraadu, Gunnar, CH.P.Ramudilka, Uoi, Wuneczka, Mastomys, Qremkline Qundelek, Bowdaraża, Xibbula, Kóelkonos, Tepikól, Góró Jokómkel, Gygymeszl, Gymýmmöl, Flip, Umúmrúl, Champion, Raś, Hebreebreel, Werdamerda, Enty Emiśmiś, Diópiószele, Charlie, Gín Géžužůý, Awwu, Bůxůwůxib, Umumul, Uau-uu, Dżyliki, Ju-Wu-Tumpek |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|