Czy szczury moga przecisnac sie z klatki? |
Autor |
Wiadomość |
revil
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2018 17:45 Czy szczury moga przecisnac sie z klatki?
Zwierzątka: 2 Szczurki |
|
|
Witam
Mam pytanie odnosnie klatki dla szczurkow. Kupilem 2 szczurki i duza klatke ktora jest dla szczurow...
Szczurki dopiero zapoznaja sie z nowym domem, ale zauwazylem ze potrafia cala glowe(powiedzmy tak do szyi -za uszy) wystawic poza klatke. Zastanawiam sie czy czasami nie dadza rady calkiem sie przecisnac?
Klatka jest niby dla szczurow, ale zastanawiam sie czy moze dla wiekszych(starszych)?? |
|
|
|
|
Albireo
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2018 20:48
|
|
|
revil, a jaka to klatka? Perfect? Niestety wiele klatek ma rozstaw prętów ok. 2,5 cm, a przez taki odstęp małe szczurki przejdą bez problemów. Wtedy konieczne jest siatkowanie. Jeśli przejdzie głowa, to pewnie i przejdzie reszta ciała. |
_________________ "Zawsze przy mnie, lecz nie ze mną": Spika, Irina, Akne, Rosika, Spock, Flawia sHS, Flora sHS, Xilesia of ZR, Yldritta od ZR [*] |
|
|
|
|
revil
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2018 21:35
|
|
Dziekuje za odpowiedz Albireo!
Zgadza sie! Rozstaw do dokladnie 2.5cm.
Czy ktos moglby doradzic jak osiatkowac klatke? |
|
|
|
|
Albireo
|
Wysłany: Czw Lis 22, 2018 22:00
|
|
|
revil, tutaj jest cały temat, może znajdziesz coś ciekawego: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=2616
Ja mam osiatkowane czteromodułowego Perfecta. Siatkę metalową kupiłam w Castoramie, do tego cienki drut, który cięłam na małe kawałki i tak przymocowywałam siatkę do klatki. Trytki mogą być przegryzione przez szczury. |
_________________ "Zawsze przy mnie, lecz nie ze mną": Spika, Irina, Akne, Rosika, Spock, Flawia sHS, Flora sHS, Xilesia of ZR, Yldritta od ZR [*] |
|
|
|
|
revil
|
Wysłany: Sob Lis 24, 2018 17:08
|
|
Albireo Dziekuje! Klatka osiatkowana |
|
|
|
|
Develborz
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2018 11:53
|
|
|
To są bardzo inteligentne stowrzenia. Czy szczur jest w stanie się nauczyć otwierać sobie klatkę? |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Gru 18, 2018 12:42
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Develborz, tak. Droższe klatki zazwyczaj mają nieco "trudniejsze" zamknięcia (np. Savic). |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
|