|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Pomagamy w wyborze klatki 2017 |
Autor |
Wiadomość |
szczurkai
|
Wysłany: Nie Wrz 03, 2017 11:19
Zwierzątka: szczury i żółw |
|
|
https://www.olx.pl/oferta...167b46;promoted |
_________________ Moje :
Syria, Serbia , Ukayali , Orinoco
Za TM:Luna, Chelsi, Unia Europejska, Velvet, ,Melania, Bella, Paryż , Tokio |
|
|
|
|
Szczurówka
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Wrz 05, 2017 21:59
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Szczurówka, chyba musisz nieco przemyśleć czego szukasz i w jakiej kondycji jest ogon, dla którego (których?) szukasz klatki.
Pierwsza to dość wysoka klatka (jak na staruszka, bo na normalne szczury to w sam raz) na 3-4 ogony. Czy będzie wykorzystana na górze zależy od sprawności ogona.
Dwie ostatnie nie mają wymaganych 40 cm głębokości, co przy dodatkowo zwężającej się u podstawy kuwecie będzie ograniczało przestrzeń dla bardziej przyziemnych staruszków. Ta niższa jest po prostu mała.
Casita i Cavia mają spore odstępy między prętami - dla samców ujdzie, dla drobnych samic może być za dużo. Starszym ogonom będzie trudniej się wspinać (to coś jak wysokie stopnie schodów dla ludzkich staruszków). Na plus wygodny dostęp do wnętrza. Cavia jest sporo mniejsza. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Szczurówka
|
Wysłany: Wto Wrz 05, 2017 23:44
Zwierzątka: .... |
|
|
Dziękuję za rady, już wybrałam tak, dla jednego ogona, gdyż po dwóch przebytych domach już nie ma szans że się połączy z innymi Bambosz został sam po śmierci Bena |
_________________ ... |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Śro Wrz 06, 2017 09:16
|
|
|
Szczurówka, co wybrałaś? |
|
|
|
|
Adrian081
|
Wysłany: Nie Wrz 10, 2017 11:33
|
|
|
Witam. Jestem nowy na forum więc za jakiekolwiek błędy przepraszam Szukam klatki która miałaby długość 60cm ponieważ mam szafkę w pokoju na której takowa klatka miałaby stać. Ale niestety wszystkie 60 centymetrowe są za niskie. Zna ktoś może taką która która by mi pasowała i byłaby wysoka (np 60/40/80 i wyższe)? Z góry dziękuję |
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2017 11:54
Zwierzątka: szczurowadła |
|
|
Ma ktoś pomysł, gdzie mogę kupić klatkę SAVIC Royal Double Suite95 albo MidWest CRITTER NATION?
CRITTER znalazłam w Polsce w sklepie i-zoologiczny ale zamówiłam już ponad 2 miesiące temu i klatki nie ma, a sklep nie odpowiada na maile więc raczej też nie będzie (na szczęście zamówiona za pobraniem). widziałam też na Amazon, ale nie ma możliwości wysyłki do Polski.
Savic jest w zooplusie uk, ale z tego co widzę też do polski nie wysyłają
Może być też jakaś inna tego typu klatka o ile takowe istnieją, byle tylko duża i otwierana jak szafa |
_________________ angelusowe aniołki
Zdecydowanie za szybko opuściły ten świat, ale nigdy nie opuszczą mojego serca...
Denga, Dżuma, Sepsa, Ebola, Plaga, Vena, Febra, Xerxes, Yakuza, Coma, Coli
|
|
|
|
|
szczurkai
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2017 15:09
|
|
angelus, crittera można kupić tez tu http://sklep.canifel.pl/m...ation-162.html, a z niemieckiego zooplusa nie ma dostawy do polski? |
_________________ Moje :
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2017 20:32
|
|
szczurkai, Ogromnie dziękuję!
wydawało mi się, że przeszukałam cały internet!
Jak ostatnio sprawdzałam to w niemieckim zooplusie nie było tej klatki (chociaż przyznaję, że nie sprawdzałam ponownie, więc możliwe, że teraz już jest), ale faktycznie wysyłka do polski chyba była.
W każdym razie nawet bardziej mi na critter zależało.
Jeszcze raz bardzo dziękuję!! |
Zdecydowanie za szybko opuściły ten świat, ale nigdy nie opuszczą mojego serca...
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Lis 25, 2017 22:42
|
|
angelus, jakby nie udało się zdobyć z tego linka od szczurkai to Martini kiedyś kupowała, możesz ją dopytać gdzie. |
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Nie Lis 26, 2017 00:38
|
|
Pyl, Dzięki, też dobry pomysł. najpierw spróbuje ze strony tego sklepu, bo jest napisane, że dostępna od ręki, bez żadnego zamawiania, sprowadzania itd to może się uda.
Ale w razie czego będę pamiętać
[ Dodano: Czw Lis 30, 2017 17:50 ]
szczurkai, Pyl, jeszcze raz wielkie dzięki za pomoc! klatka dziś do mnie dotarła i mimo, że na razie stoi pusta to już widzę, że to dokładnie to czego mi trzeba. |
|
|
|
|
|
szczurkai
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2017 18:07
|
|
angelus, to super !
pochwal się jak ją umeblujesz |
_________________ Moje :
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2017 18:30
|
|
szczurkai, Jasne! chociaż to pewnie trochę potrwa. muszę obmyślić sposób urządzania z wyłączaniem jednej ściany i kupić jakieś pół tony koszyków, ale jak już skończę, to chwalić się będę na pewno |
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2017 19:15
|
|
angelus, to skoro klatka już dotarła to może dodatkowego szczura chcesz? |
|
|
|
|
angelus
garota
|
Wysłany: Czw Lis 30, 2017 23:16
|
|
Pyl, delikatnie już o tym myślałam, szczególnie, że widziałam na forum do oddania szczurki w Krakowie, ale chwilowo jestem w trakcie przeprowadzki/generalnego remontu mieszkania do którego mam się wprowadzić. Ta klatka właśnie na nowe mieszkanie. Jak się ze wszystkim uporam, to na pewno będę jakieś maluchy adoptować |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|