|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Transportery - pomoc w wyborze. |
Autor |
Wiadomość |
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2016 14:57
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
quagmire napisał/a: | Aladino ma jedną wadę - dość niewygodne zapięcie - trzeba bardzo uważać na łapki. |
Zgadzam się. Choć z całą pewnością Aladino jest zrobiony z solidniejszego materiału.
Wybór należy do Ciebie - oba transportery dadzą radę, pytanie, który lepiej sprawdzi się u Was |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
resztaa
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2016 17:49
|
|
|
Dzięki za pomoc. Aladino wygrywa 3:0 wiec zostanie kupiony. |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Pon Gru 05, 2016 21:13
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
resztaa, możesz też z powodzeniem szukać używek np. na olx |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
resztaa
|
Wysłany: Śro Gru 07, 2016 16:15
|
|
|
limomanka,
Sprawdzałem na olx i ceny za używane + transport wychodzą mi tyle co nowy Transporter. Zamówiłem i od dziś czeka na odbiór. Dzięki za rady. Jeszcze się zgłosze ale w innych tematach |
|
|
|
|
Borówka
Miłośniczka brzuszków
|
Wysłany: Czw Gru 15, 2016 15:13
Zwierzątka: Roe i Amazonka |
|
|
Mam takie pytanie: czy Atlas 10 byłby odpowiedni jako tymczasówka na parę dni dla dwóch panienek? Wyjeżdżam z nimi na ferie, a całej klatki nie będę zabierać, nie ma szans, żeby się zmieściła. Jeśli nie, to jaki transporter będzie najlepszy jako klatka tymczasowa? |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Borówka
Miłośniczka brzuszków
|
Wysłany: Nie Gru 18, 2016 19:24
Zwierzątka: Roe i Amazonka |
|
|
Karena,
O tym nie pomyślałam. Myślę, że to jak najbardziej dobry pomysł. Chyba już nawet wiem, kto mógłby mi pożyczyć taką klatkę. Dziękuję za podpowiedź. Ja jestem leniem i sama bym na taki pomysł nie wpadła. |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Senowa
|
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Nie Sty 08, 2017 20:06
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Senowa, dla 2 wystarczy, choć w porównaniu do innych transporterów (np. Ferplast), ma dosyć słaby plastik. |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
Senowa
|
Wysłany: Nie Sty 08, 2017 20:16
|
|
|
Jak wygląda ten z ferplastu? Na tej stronie chyba go nie mają. |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Nie Sty 08, 2017 20:33
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Senowa, Ferplast Aladino Large lub Medium. |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
Senowa
|
Wysłany: Nie Sty 08, 2017 20:41
|
|
|
dziękuje, w takim razie skupię się na Ferplaście, wolę mieć coś porządniejszego. W sumie miałam transporter Ferplastu, który był używany bardzo często przez królika i jego stan był bardzo dobry po 9 latach. |
|
|
|
|
LadyGrey
|
Wysłany: Nie Cze 04, 2017 22:35
|
|
|
Witam.
Poszukuję transportera dla 6 szczurzych samców, na podróże co najmniej 5h + możliwość spędzaniem tam kilka dni.
Wiem już, że muszę kupić "koci" transporter, jednak jaki rozmiar?
Zastanawia się nad:
Ferplast Atlas 20 EL o wymiarach 58 x 37 x 32 cm
http://pupilexpert.pl/fer...99,id24584.html
MPS Transporter Skudo 3 60x40x39 cm
http://pupilexpert.pl/mps...cm,id24017.html
Lub Yarro/Moderna Transporter 30,5 x 50 x 33,5 cm
http://pupilexpert.pl/yar...00,id27390.html
Który z nich?
Osobiście jestem za Skudo, ale Atlas był tu już polecany.
Czy zaopatrzyć się w coś większego?
Zależy mi komforcie moich samców, tym bardziej, że prawdopodobnie spędzą w transporterze więcej niż 5h.
Planuję tam zawiesić hamak, dać kilka skrytek, wepchać mini-kuwetę, ewentualnie wysypać żwirek na całe dno.
Moje szczury nie mają preferencji do gryzienia, ale mniejszy transporter czasem podgryzały (nie lubiły być w nim zamknięte)
Dadzą radę czy coś większego kupić? |
|
|
|
|
Ogoniasta
<:3 )~<:3 )~
|
Wysłany: Pon Cze 05, 2017 13:00
Zwierzątka: 11 szczuraskowych piękności :) |
|
|
Mam Atlasa i jestem zadowolona. Ten Skudo też bardzo fajnie wygląda i wydaje się solidny.
Trzeci najsłabszy. Wymiarowo najmniejszy i drzwiczki na bank do osiatkowania. |
W sercu: Meggy [*], Pampuszek [*], Fibi [*], Rossa [*], Vilemo [*], Sasha [*], Celica vel Chunni SunRat's [*], Lexi [*], Seventh Heaven [*], Delicja [*], Izzie [*], Lily [*], Muffinka [*], Foxy Lady [*], Brook [*], Brandy [*], Shandy [*], Lucynka [*], Whisky [*], Bajka [*] Daisy [*], Morelka [*], Impala [*], Tessa [*], Tequila [*], Iliada HS [*], Wydra Serduszko [*], Brie [*], Mary [*] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|