|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Miot STAROŻYTNY HS |
Autor |
Wiadomość |
cornflakegirl
|
Wysłany: Śro Sie 10, 2016 13:25
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
Ogoniasta, Nie wiem co Iliada myślała sobie w trakcie buziaka, ale wygląda na zadowoloną i rozmarzoną |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pon Sie 15, 2016 21:12
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Dzisiaj kończymy 3 miesiące.
Finn odmówił niestety siedzenia na wadze, ale całkiem duży z niego chłopak, wolałabym nawet, żeby wolniej rósł |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Sie 15, 2016 21:23
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Ale nie odmówił dziś buziaka |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Ogoniasta
<:3 )~<:3 )~
|
Wysłany: Pon Sie 15, 2016 23:05
Zwierzątka: 11 szczuraskowych piękności :) |
|
|
A ja marze o tym żeby były już wielkie i miały ciężkie pupy Będę karmić kiełbasą Dziś Iliada odwaliła numer pod tytułem: "Mamo zobacz jaka jestem duża, sprytna i odważna". Wlazła na ogromną, narożną szafę. Musiałam stawiać taboret na kanapę, wdrapywać się na tą konstrukcję i sięgać ją stojąc na palcach. Śmierdziało połamanymi gnatami Nie miałam pojęcia jak głupol to zrobił..ale po chwili mi pięknie pokazała. Wciskała się za szafę, zapierała pleckami o ścianę i dreptała łapciami na górę SZATANY! Musiałam poupychać kartony w szpary. Na chwilę obecną zaskoczy mnie tylko ściąganie tych małpiszonów z żyrandola |
W sercu: Meggy [*], Pampuszek [*], Fibi [*], Rossa [*], Vilemo [*], Sasha [*], Celica vel Chunni SunRat's [*], Lexi [*], Seventh Heaven [*], Delicja [*], Izzie [*], Lily [*], Muffinka [*], Foxy Lady [*], Brook [*], Brandy [*], Shandy [*], Lucynka [*], Whisky [*], Bajka [*] Daisy [*], Morelka [*], Impala [*], Tessa [*], Tequila [*], Iliada HS [*], Wydra Serduszko [*], Brie [*], Mary [*] |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Pon Sie 15, 2016 23:57
|
|
|
Solkan też ma wielki drive wspinaczkowy, nauczył się między innymi wspinać po okrągłej metalowej nodze od stołu... Nie mówiąc o maniakalnym wskakiwaniu na wysokie półki. Sprężynka w dupce. Kiedyś nauczy się wskakiwać na moje biurko bezpośrednio z podłogi i to już będzie koniec suwerenności mojego biurka. |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Sie 16, 2016 07:45
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Ogoniasta, bywają jednostki, którym tak zostaje do końca życia... |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Emilia
Dołączyła: 20 Gru 2012 Posty: 569 Skąd: Z kraju na mapie po lewej.
|
Wysłany: Wto Sie 16, 2016 15:39
Zwierzątka: 8 x M |
|
|
Málaga przebiła miarkę 300g 3 dni temu..
Codziennie jest jej więcej.
Organizatorka woliery, przemebluje, zrzuci kocyki, uzbiera gazet i papierków do sputnika, w kuwecie urządzi spiżarnię na podwieczorek. Uwielbia psocić, jak człowiek nadchodzi by ją wyciągnąć z roślin, to jeszcze szybciej zaczyna kopać w ziemi, po długim wybiegu lubi usiąść na komodzie i rozmyślać nad życiem, spoglądając na swoje królestwo a potem przychodzi do mamusi się przytulić pod bluzką.
Senthe, Málaga też tak wchodzi na biurko, tyle że na kwadratowej nodze.
Filmik: https://www.instagram.com...=ratsarelove_ig
|
_________________ Moje skarby: Marie Antoinette KR, Málaga HS, Mousse au Chocolat i Mazurka FR, Mafia, Marsupilami i Miramis IR, labik Mio
Opuścili nas: Marlo, Mokka SR, Mint SR, Mascarpone, Meringue, Malvo, Miu Miu KR |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Wto Sie 16, 2016 15:50
|
|
Malvuś |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Emilia
|
Wysłany: Wto Sie 16, 2016 16:48
|
|
quagmire, Rzeczywiście, załapał się biedny chłop. On ma z tymi kurkami siedem światów. |
_________________ Moje skarby: Marie Antoinette KR, Málaga HS, Mousse au Chocolat i Mazurka FR, Mafia, Marsupilami i Miramis IR, labik Mio
Opuścili nas: Marlo, Mokka SR, Mint SR, Mascarpone, Meringue, Malvo, Miu Miu KR |
|
|
|
|
Emilia
|
Wysłany: Śro Sie 24, 2016 15:35
|
|
Świr...
https://www.instagram.com...=ratsarelove_ig
...i miziaczek w jednym.
https://www.instagram.com...=ratsarelove_ig |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2016 21:20
|
|
Jak tam Wasze dzieciaki?
Finn jest wielki. W ubiegły piątek, podczas kontroli przed wystawą ważył 410 gramów, dzisiaj tak patrzę na niego, miętolę (biedny jest, bo jest jedynym facetem w stadzie, więc miętolę go wybitnie dużo) i sobie myślę, że jakiś większy jest. Ważę, a tam 429.
Wciąż jest sympatyczniakiem, mimo że dojrzewa i całą skórę ma pomarańczową. Bardzo urocze zwierzę z niego
A na I Bielańskiej Wystawie Szczurów dostał 1. miejsce za sierść standard |
|
|
|
|
Senthe
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2016 21:44
|
|
|
Solkan ważony dzisiaj - 425g.
Nauczył się wskakiwać na najwyższe półki - jakiś metr w górę. Wskakuje mi też na biurko, zrzuca rzeczy, potem razem je zżerają. Dziś mi obgryzły moje ulubione szydełko z gumowym uchwytem :'(. Generalnie toczymy wyścig zbrojeń w zakresie tego, gdzie Solkan umie się już dostać, a nie powinien. Przegrywam : (
Poza tym jest kochany, tulaśny, bardzo zwinny i ruchliwy, najbystrzejszy z całej trójki. Lubi łazić po swoich ludziach, lubi eksplorować i psocić i jest wprost nieustraszony. Co ma też wady - potrafię go pięć razy ochrzanić za jedną rzecz, a on i tak natychmiast próbuje szóstego razu : P
Trochę walczy z braćmi, ale chyba w granicach normy, nie widać po nim żadnych ewidentnych oznak dojrzewania. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Sob Wrz 17, 2016 21:47
|
|
Senthe, Finn taki skoczni nie jest. Nawet wspina się umiarkowanie
Dobrze, że Solkan równie wielki, trochę odetchnęłam, bo mimo, że z wyglądu jest ok, to ja tak bardzo bym chciała, żeby on wolno rósł, a on chce szybko |
|
|
|
|
Ogoniasta
<:3 )~<:3 )~
|
Wysłany: Śro Wrz 21, 2016 13:45
Zwierzątka: 11 szczuraskowych piękności :) |
|
|
Leniuszki
Jeszcze zaległe zwisy zrobione w lipcu
|
W sercu: Meggy [*], Pampuszek [*], Fibi [*], Rossa [*], Vilemo [*], Sasha [*], Celica vel Chunni SunRat's [*], Lexi [*], Seventh Heaven [*], Delicja [*], Izzie [*], Lily [*], Muffinka [*], Foxy Lady [*], Brook [*], Brandy [*], Shandy [*], Lucynka [*], Whisky [*], Bajka [*] Daisy [*], Morelka [*], Impala [*], Tessa [*], Tequila [*], Iliada HS [*], Wydra Serduszko [*], Brie [*], Mary [*] |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Śro Wrz 21, 2016 15:02
|
|
Jakie one ładne |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|