|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Pią Sty 29, 2016 20:34 |
Miot M2 SunRat's - rez. str. 7 |
Autor |
Wiadomość |
gryska
Matka, żona...
|
Wysłany: Śro Lip 20, 2016 18:01
Zwierzątka: 3 szczurzynki+1 bezjajeczny+2 psy+kot |
|
|
Dzięki...
Jestem jej cholernie wdzięczna, że nie zmusiła mnie do tej decyzji tylko podjęła ją za mnie... |
|
|
|
|
Zizollo
|
Wysłany: Wto Lip 26, 2016 09:33
Zwierzątka: kot |
|
|
gryska, trzymaj się |
_________________ tu nas zobaczycie http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13006
na zawsze w sercu : Balu ?.10.12- 27.10.13,Bonzo 01.03.12-13.01.14,Bolo 01.03.12-14.08.14, Dragon ?-02.09.2014 ,Kiran 02.09.13-27.01.16, Karmel 02.09.13-31.05.2016[*] |
|
|
|
|
marcique
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2016 09:30
Zwierzątka: Malaria i Urtricaria |
|
|
gryska, też tulę mooocno |
|
|
|
|
marcique
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2016 09:32
|
|
Malaria o dziwo ma się b dobrze (poza faktem, że już dozywotnio będzie dostawac antybiotyk ze względu na odnawiające się choróbsko dróg oddechowych i dupkę ma łysą (hormony)
ile szczurząt z tego miotu jeszcze żyje, bo doliczyć się nie mogę? |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Sie 11, 2016 10:47
Zwierzątka: brak |
|
|
Margolcia wczoraj odeszła za TM - niestety z pomocą weta. Z dnia na dzień się rozłożyła, objawy wyglądały przysadkowo, ale czekam jeszcze na wyniki sekcji. Trudno było zauważyć u niej cokolwiek, bo całe życie była ślamazarna i ciapowata
Mortadela ma ciągle problemy z odnawiającym się ropniem u nasady dolnego siekacza, ale żyje i jest w dość dobrej kondycji. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
marcique
|
Wysłany: Pią Sie 12, 2016 09:43
|
|
smeg, przykro mi bardzo z powodu Margolci
dobrze, że Mortadelka trzyma fason
Malaria też jest dość ciapowata i ślamazarna...to najłagodniejsza, najspokojniesza mysza jaką kiedykolwiek miałam...słodka jest przy tym niebożebnie |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pon Wrz 05, 2016 15:32
|
|
W sekcji Margolci potwierdził się guz przysadki, dodatkowo były też zmiany mykoplazmowe w płucach.
Niestety, 30 sierpnia odeszła też Mortadela Podczas którejś wizyty kontrolnej w sprawie zębów, wet wymacał w jej brzuchu sporego guza. Obserwowaliśmy, czy rośnie, panna do końca trzymała się w dobrej formie, odeszła sama nagle. Sekcja wykazała nowotwór jajnika z przerzutami na śledzionę.
Ktoś jeszcze został oprócz Malarii? |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
marcique
|
Wysłany: Wto Wrz 06, 2016 08:48
|
|
Smeg, przykro mi z powodu Mortadelki trzymaj się cieplutko
Malaria się trzyma dzielnie, chociaż znowu odezwały jej sie płucka (zmienilismy wczoraj -wizyta u dr Strąk - anybiotyk na inny, dostała steryd), a w środę ma mieć echo serca (prawdopodonie wyjdzie dobrze, bo na prześwietleniu serducho wyglada rewelacyjnie) i konsultacja chirurgiczna u dr Rzepki w sprawie ew. usuniecia jednego zęba (od daaawna rósł krzywo, a teraz rozszczepił sie na trzy części i boimy się ropnia)
poprawiłam int.: po skrótowcu zakończonym ostatnią literą wyrazu nieskróconego kropki nie ma - a więc dr zapiszemy bez kropki. Byłaby, gdyby skrótowiec rozwijał się do formy doktora, -owi itp.
/limomanka |
Ostatnio zmieniony przez limomanka Wto Wrz 06, 2016 09:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
marcique
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2016 08:53
|
|
serce Malarii w super stanie (jak na szczurę w tym wieku wręcz rewelacja), więc w środę dr Rzepka będzie jej wycinac ząbka...trzymajcie kciuki, żeby wszystko było ok |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2016 09:32
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
marcique, będzie wszystko ok, jestem pewna |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2016 10:25
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
marcique, mocno trzymamy!!! |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2016 10:49
|
|
Kciukam! |
|
|
|
|
Mao
Dorosłe dziecko
|
Wysłany: Czw Wrz 08, 2016 11:23
Zwierzątka: Gończy polski i 9 Maogonków |
|
|
Trzymam |
_________________ ... ponieważ bułka.
Nade mną i w : Hinata EM, Hexe EM, Óshi Óme Jagodzianka EM, Drei AR, Książę Mieszko, Milka Mieszkowa, Krówka - Kjówka, Mały Rycerzyk - Ligia Kallina, Uwertura Kalinka AR, Elena i Eta CarinaeEM, Yankes AR spod skrzydeł pszczoły, Lela i Perperuna SR, Malina, Madara SR i Rusinek SR.
W rolach głównych: Nel - Bułka, Oleńka, Husaria, Pacta Conventa - Pecet, Rota, Chidori, Anahita - Anka oraz Dąbrówka jako caryca Maogonków
|
|
|
|
|
marcique
|
Wysłany: Czw Paź 13, 2016 14:36
|
|
operacja udana, ząbek ocalony (noo przynajmniej połowa), wygojony...szczura dobija 2 lat 10 miesięcy, a wszystko z nią ok (poza całą baterią leków jakie otrzymuje)...no i musimy ja umówic na laseroterapię podratować kregosłup, bo chyba ja pobolewa na stare lata..w przyszłym tygodniu wybierzemy się na wizytę do weta sprawdzić czy ząbki nie przerastają ...dzieki wielkie za kciukasy! |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Paź 13, 2016 14:54
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
marcique, super wieści! Wycałuj od ciotki! |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|