|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Jakiej płci jest mój szczur? |
Autor |
Wiadomość |
Dżuma
|
Wysłany: Pią Mar 04, 2016 11:14
|
|
|
Dziękuję bardzo. Mam jeszcze, co prawda jakieś 2 tygodnie do rozdzielenia samców od samiczek, więc pewnie będzie lepiej widać Już myślałam, że ma same samce hahaha |
|
|
|
|
Daiisy88
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Mar 23, 2016 23:33
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Daiisy88, trudno cokolwiek powiedzieć na podstawie tych zdjęć poza tym, że ta kruszynka ma max ze 3 tygodnie i powinna jeszcze siedzieć z matką i rodzeństwem! Moim zdaniem brak jajek na zdjęciach nie jest wyznacznikiem i może być mylący. Wstaw fotki za tydzień i jak się uda to lepsze ujęcia. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Daiisy88
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2016 06:27
|
|
|
Okej dokładnie tak zrobię, dziękuję! 😊
Poprawiłam błędy w pisowni nosówek, skorygowałam również interpunkcję.
Daiisy88, proszę zwróć większą uwagę na autokorektę. /Rusałka |
Ostatnio zmieniony przez Rusałka Sob Kwi 16, 2016 21:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
olgapsiara
|
Wysłany: Czw Mar 24, 2016 10:00
Zwierzątka: Pies, 3 szczury i gekon lamparci |
|
|
Off-Topic: | I klateczka jest za mała |
|
_________________ Ze mną : Pysia, Granda i Szelma
Za TM : Mysia ( 6 miesięcy ) [*] |
|
|
|
|
Daiisy88
|
Wysłany: Sob Mar 26, 2016 12:39
|
|
|
Wiem 😊 rozglądamy się już za nową 😊 |
Ostatnio zmieniony przez Rusałka Sob Kwi 16, 2016 21:50, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dobrusia
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2016 20:22
|
|
|
hej, przedstawiam wam bum'a i bam'a jak mi się wydawało 2tygodnie temu jednak wczoraj przy oswajaniu zauważyłam,że im jeszcze jajka nie wyszły czy możecie powiedzieć mi "kim" oni są?
to jest bum
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
Ostatnio zmieniony przez Dobrusia Czw Kwi 14, 2016 20:24, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Dobrusia
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2016 20:24
|
|
|
bam
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
|
|
|
|
gingin87
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2016 13:33
|
|
|
Witam
Bardzo proszę o pomoc w rozpoznaniu płci szczurka.
|
|
|
|
|
ema0505
|
Wysłany: Wto Lis 22, 2016 17:57
Zwierzątka: 5 szczurzych panów i pies Collie nie border |
|
|
gingin87, zdjęcie nie chce się załadować. Spróbuj wstawić jeszcze raz. |
_________________ Ze mną: Borys, Bobby Singer, Cookie spod Husarskich Skrzydeł, Gambit of Zirrael, Zen Rotta Taivas, Zick Rotta Taivas, Dave Incredible Rats <3
Za TM: Nodi vel Zdzichu, Scooby vel Pindol, Hienek, Arnold, Harry, Mortimier Pierwszy, Majki, Jessie, Tutek, Czarny
Nasz temat: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=15302
Zapraszam
|
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Czw Lis 24, 2016 00:02
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
ema0505 napisał/a: | gingin87, zdjęcie nie chce się załadować. Spróbuj wstawić jeszcze raz. |
Najlepiej przy pomocy miniaturki lub linka, nie znacznika [img] |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pon Lis 28, 2016 10:50
Zwierzątka: brak |
|
|
Daj zdjęcie od strony brzuszka szczura, a nie tyłka - z tej perspektywy trudno ocenić |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
aknovi
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2017 09:31 Jaka to płeć?
Zwierzątka: Pinki, Splinter, Ciri i Bambi |
|
|
Witam wszystkich! Jestem posiadaczką małego stadka szczurków (4), mamy dwa starsze (kilkumiesięczne) samce kastraty i teraz adoptowaliśmy dwa maluchy z jednego miotu. Maluchy urodziły się w lutym, więc mają 2 miesiące, u wszystkich maluchów z miotu widać było płeć, tylko u tego jednego nie. Jest najmniejszy z miotu, chudy i łysawy no i mimo, że już swój wiek ma, nie bardzo jesteśmy w stanie rozpoznać jaka to płeć ( u wszystkich braci z miotu już dawno widać jąderka). Mogłabym czekać jeszcze trochę aż będzie dobrze widać, ale jako, że adoptowaliśmy też dziewczynkę, nie chciałabym dopuścić do rozmnożenia. Mogę prosić o pomoc? Naczytałam się wszystkich poradników ale nie jestem w stanie sama jej określić https://drive.google.com/open?id=0B9MXCuFRZb30NE5NTGhYTlFPeWc
https://drive.google.com/open?id=0B9MXCuFRZb30LXNTeDBrcDVTZG8 |
Ostatnio zmieniony przez aknovi Wto Kwi 25, 2017 11:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
jokada
Zaproszone osoby: 2
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2017 11:22
|
|
|
zdjęcie pierwsze nie jest widoczne - błąd w adresie |
_________________ Skunksik / Robin <:3 )~
|
|
|
|
|
aknovi
|
Wysłany: Wto Kwi 25, 2017 11:26
Zwierzątka: Pinki, Splinter, Ciri i Bambi |
|
|
jokada napisał/a: | zdjęcie pierwsze nie jest widoczne - błąd w adresie |
poprawiłam
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|