|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
czas sprzątania |
Autor |
Wiadomość |
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 13:44
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
czartoria, Aska czeka na określenie płci maleństwa, dopiero wtedy będzie adoptować |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
czartoria
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 13:57
Zwierzątka: Gucio, Bryś, Amorek, psy i rybki |
|
|
Pyl napisał/a: | czartoria, Aska czeka na określenie płci maleństwa, dopiero wtedy będzie adoptować |
Aha Myślałam że jak Bazylka to dziewczynka. Super że nie będzie sama/sam. |
_________________ http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11606
Za TM: Dumbusia, Tchórzyczka, Tentej, Drechu, Tfety, Zygmunt, Borsuk, Sylwuś, Malinka, Maciusiu, Suszi, Sziszunek, Kreciu, Nesti, Abies, Holly, Czili, Liczi, Kofi
|
|
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 14:17
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
Bazylka jest na razie pod znakiem zapytania. Jak się okaże chłopczykiem, to ponoć ma być Bazyl |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 14:52
Zwierzątka: brak |
|
|
Sypanie ściółki na dno to indywidualna decyzja - zależy głównie od wielkości klatki Ja mam podstawę w rozmiarach 95x60 cm, więc sypiąc ściółkę na całość chyba bym zbankrutowała Mam tylko narożne kuwety (na dole większe kocie, a na półkach te małe gryzoniowe). Ma to też swoje wady, bo zasikany i zakupkany plastik jest trudniejszy do wyczyszczenia i bardziej śmierdzi. W mniejszych klatkach typu 70x40 cm sypałam normalnie ściółkę na całość kuwety, bo mniej było z tym zachodu.
Co do zrębków, to część osób poleca 4 mm, ale dla mnie są zbyt drobne i ostre, biorę zawsze min. 8-10 mm. Chipsi XXL z zooplusa mają właśnie ok. 10-15 mm. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Sty 21, 2016 16:38
|
|
Dokładnie tak jak pisze smeg - każdy ma swoją własną "receptę". Ja sypię wszędzie i to dużo (a też mam niemałe klatki, ale nie lubię sprzątać za... plastiku), za to kuwetę klatki sprzątam raz na 3 tygodnie. Hamaki oczywiście dużo częściej. Ale dzięki temu mniej śmierdzi.
I korzystam ze zrębków XXL - małe (znaczy te zwane "średnie") latały po całym domu. |
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Aska
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2016 23:03
Zwierzątka: szczurzyca |
|
|
dzięki za odpowiedzi .
narazie sprzątam codziennie bo wciąż czekam na paczkę z zooplusa :-/...
wykładam kuwetę po prostu papierowym ręcznikiem póki co.
a Bazylka to dziewczyna już teraz wiem napewno bo dobrze widać. gdzie zapytać o to jak wygląda samiczka w ciąży ? |
|
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2016 23:19
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
W dziale "Rozmnażanie" masz temat "W ciąży czy nie?".
Tam możesz zadać pytanie. Dobrze gdybyś też wstawiła zdjęcie brzuszka. |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Czw Sty 28, 2016 23:21
|
|
Aska, tutaj. Ale skoro Bazylka była tak malutka, że nie szło ocenić płci to nie ma szans, żeby była w ciąży |
|
|
|
|
Bmiroslaw
|
Wysłany: Czw Wrz 29, 2016 12:57
|
|
|
uu ta czynność u nas trwa do kilku godzin, tak aby szczurki na prawdę miały dobrze i wygodnie |
|
|
|
|
alexola
|
Wysłany: Pon Lis 13, 2017 09:59
|
|
|
Kwestia sprzątania to jest kwestia indywidualna, są ściółki/granulaty, które lepiej neutralizują, ale wybranie niespodzianek raczej nie zajmuje dużo czasu, więc lepiej to robić i dbac o to na bierzącą, niż potem się martwić. |
|
|
|
|
zizazu
|
Wysłany: Wto Lis 14, 2017 15:33
|
|
|
a macie jakieś podłoże które samo w sobie neutralizuje zapach, żeby było pahcnąco i czysto? |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Lis 15, 2017 13:34
|
|
zizazu, jak znajdziesz takie, które samo się sprząta i najlepiej kosztuje grosze (tu ukłon do fudgi) to daj znać |
|
|
|
|
Preet
|
Wysłany: Pią Cze 08, 2018 22:38
|
|
|
2 samice klatka 60x40x60 mycie klatek zajmuje mi ok 20 min ale też myję szmatki które są w klatce , myję je ręcznie to zajmuje ok 30 min , żwirek wymieniam co 3/4 dni |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|