|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: limomanka Pią Sty 27, 2017 09:35 |
Chory, zaniedbany szczurek na OLX, co zrobić? |
Autor |
Wiadomość |
Tysia
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2017 17:48 Chory, zaniedbany szczurek na OLX, co zrobić?
|
|
|
Kochani, nie wiem czy to właściwe miejsce na taki temat (to mój pierwszy post, w razie czego proszę mnie poprawić)
Dziś przeglądając ogłoszenia na OLX natknęłam się na coś takiego: https://www.olx.pl/oferta...03-IDjOGTw.html
Niedowierzając napisałam do autorki ogłoszenia wiadomość czy jej nie wstyd, jak słusznie widzi zwierzę pilnie potrzebuje wizyty u weterynarza. Mając pod opieką żywą istotę zobowiązujemy się do zapewnienia godnych warunków do życia. Wręcz poprosiłam ją żeby zlitowała się nad szczurkiem i poszła z nim do weta.
... Niestety mam zbyt dużą wiarę w ludzkość i oczywiście mój apel spotkał się z odrzuceniem. Kobieta odpisała "Szczur był do innych celów niż zwierzątko domowe więc i tak mam serce trzymając go w domu... A nie dając wężowi. Proszę nie wp(cenzura) się w nie swoje sprawy. Nara."
Jest mi bardzo przykro. Nie wiem czy da się coś z tym zrobić... Ja aktualnie nie mogę mieć żadnych zwierząt bo mieszkam jeszcze z rodzicami, zresztą mieszkam daleko. Wydaje mi się zresztą że zaniedbanie zwierzęcia to łamanie prawa. Może powinno się to zgłosić jakiejś organizacji? Liczę na wasze odpowiedzi i pozdrawiam. |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2017 19:20
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
Tysia, o szczurku został powiadomiony TOZ. Wczoraj w jednej z grup na fb zgłosiła się osoba, która miała biedulka odebrać. Czekamy na wieści, czy się udało. |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
Tysia
|
Wysłany: Pią Sty 20, 2017 21:06
|
|
|
agathe1988, dobrze wiedzieć. Dziękuję Mam nadzieję, że wszystko skończy się dla niego dobrze. |
|
|
|
|
Szczurówka
|
Wysłany: Wto Sty 24, 2017 16:33
Zwierzątka: .... |
|
|
Szczurek już jest bezpieczny |
_________________ ... |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Pią Sty 27, 2017 09:35
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Szczurówka napisał/a: | Szczurek już jest bezpieczny |
W takim razie zamykam ogłoszenie. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|