|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Karena Czw Mar 13, 2014 08:42 |
[Chorzów] 4,5 tygodniowe maluchy szukają dobrych domków |
Autor |
Wiadomość |
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Lut 15, 2014 21:50 [Chorzów] 4,5 tygodniowe maluchy szukają dobrych domków
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
1. Liczba szczurów do oddania: obecnie kilka
2. Płeć szczurów: było 6 samiczek i 3 samce, obecnie chyba już tylko samiczki
3. Wiek szczurów: 4,5 tygodnia (urodzone 15.01.2014)
4. Miasto: Chorzów
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: nie wiem
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: To malce, więc nie chorowały. Mają wszoły (właściciel wie, jest w trakcie załatwiania odrobaczania).
7. Charakter, usposobienie szczurów: Super przyjazne, ciekawskie, kontaktowe.
8. Stosunek szczurów do człowieka: Bardzo dobrze zsocjalizowane, nie boją się.
O jednym z nich, który jest u mnie w domu mogę napisać, że dla niego człowiek jest największym dobrem, jak się coś dzieje to trzeba uciekać do człowieka, a ludzka ręka to cudowna zabawka. Limomanka wybierała najlepszego, ale reszta nie może być inna
9. Stosunek do innych szczurów: Małe są wychowywane w grupie rówieśników.
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: Miot wpadkowy.
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: Sklepowa parka, która okazała się parką odmiennej płci. Obecnie są rozdzielone.
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: Tak.
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: Brak.
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: Mogą być rozdzielone, jeśli będą miały towarzystwo tej samej płci (lub odmiennej płci wykastrowane) w podobnym wieku. W przeciwnym wypadku możliwa adopcja dwóch maluchów tej samej płci.
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Dużo serca dla ogonów.
16. Zdjęcia szczurów:
z ogłoszenia,
17. Kontakt: WYŁĄCZNIE przez ogłoszenie na tablicy.pl. Proszę nie wysyłać mi PW (chyba, że z pytaniami o mojego malca).
18. Kilka słów o szczurze: Poszukiwałam malca to adopcji i natrafiłam na ogłoszenie na tablicy.pl. Malec już u mnie, ale ponieważ jeszcze część z rodzeństwa nie ma domu to w uzgodnieniu z właścicielem maluszków umieszczam ogłoszenie na forum - może ktoś z Was się skusi.
Mój malec jest super odważny i kocha człowieka. Waży 76g (całkiem ładna waga jak na 4.5 tygodniowego malca). Polecam. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Sob Lut 15, 2014 22:38
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Potwierdzam - byłam w domu, widziałam wszystkie maluchy i mamę (samczyki już w osobnej klatce). Mają świetną opiekę, choć Państwo i ich córka to ogonowe świeżynki - chcą dla szczurków jak najlepiej i naprawdę chcą się o nich jak najwięcej dowiedzieć. Dzieciaki są bardzo dopieszczone i często brane na ręce - dawno nie widziałam tak dobrze zsocjalizowanych szkrabów. Nic tylko brać - naprawdę są cudowne |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
Gamabunta
|
Wysłany: Sob Lut 15, 2014 22:56
Zwierzątka: 2,5kg wyrobu psopodobnego |
|
|
Dlaczego tu weszłam. |
_________________ Takiż to świat. Niedobry świat. Czemuż innego nie ma świata? |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Lut 15, 2014 23:03
|
|
Gamabunta, bo na szczęście Chorzów to nie Wrocław? |
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Gamabunta
|
Wysłany: Sob Lut 15, 2014 23:06
|
|
Pyl, ależ Ty mnie pilnujesz. Na całe moje szczęście. Mimo wszystko i tak ściska w serduchu. Mam nawet swoją ulubioną już wybraną. |
_________________ Takiż to świat. Niedobry świat. Czemuż innego nie ma świata? |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Sob Lut 15, 2014 23:25
|
|
Off-Topic: | Gamabunta, ruda jestem |
|
|
|
|
|
Gamabunta
|
Wysłany: Nie Lut 16, 2014 00:17
|
|
Off-Topic: | Pyl, to wiele wyjaśnia |
|
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|