|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Devona Pon Gru 16, 2013 22:35 |
[polecam] [Warszawa] - kardiolog Bohdan Kurski |
Autor |
Wiadomość |
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Pon Lis 20, 2006 19:24 [polecam] [Warszawa] - kardiolog Bohdan Kurski
Zwierzątka: ogony |
|
|
Dr (n. wet. zresztą) Kurski jest specjalistą od płuco-serc zwierząt różnych, ale, przy podstawowych innych chorobach również potrafi szczurkowi pomóc.
Ja go bardzo polecam. Świetny kontakt i z pacjentem i z włascicielem. Dużo wie i swoja wiedzą się dzieli.
Przyjmuje w Elwecie na al. Niepodległości: http://www.elwet.pl/
Trzeba się zapisywać na wizytę. Wizyta kosztuje 30 zł (razem z ekg), choć ostatnio za samo osłuchanie nic nie zapłaciłam... |
Ostatnio zmieniony przez Sob Lip 28, 2007 14:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Wto Maj 22, 2007 08:02
|
|
Dla zainteresowanych.
Dr Kurski mówił, że dysponuje sprzętem do badania bardzo małych szczurków, nawet niemowlaków, a także innych bardzo małych gryzoni (np. chomików dżungarskich).
Zwierząt takich nie bada się przez przypinanie elektrod w pachach i pachwinach. Umieszcza się je w małej klatce. Elektrody przypina się do specjalnych miejsc miedzianej podłogi. |
_________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka |
|
|
|
|
Cola
dumny student wet :D
|
Wysłany: Pon Sie 27, 2007 16:53
Zwierzątka: kot |
|
|
ja również go polecam, mimo że rozmawiałam z nim chwile przez telefon.
widać że ma pojęcie i jest bardzo miły. |
_________________ mam kota.
|
|
|
|
|
Ewa
|
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 19:19
|
|
|
Weszłam na stronę. Chyba chodzi o bohdana Kurskiego (jest tam dwóch Kurskich)? |
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 20:37
|
|
|
Ewa, w tutyle nawet masz. Cytat: | [polecam] [Warszawa] - kardiolog Bohdan Kurski | Tak, Bohdan. |
|
|
|
|
Oli
|
Wysłany: Sob Lis 10, 2007 22:19
|
|
|
To jest cala rodzina Kurskich - rodzice i syn, wszyscy weci. |
_________________ Z nami: Jojo i Princeska; Duszek, Amidala i Zosia; Api i Kava
na dt: suczka Sarabi www.facebook.com/EkipaDuszka |
|
|
|
|
Andzia
Chemngetuim?
Dołączyła: 01 Lip 2007 Posty: 1512 Skąd: Bielsko - Biała/Kraków
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 10:52
Zwierzątka: 4 blaski szmaragdowego księżyca,Egir,Darshan i Taran |
|
|
Mam pytanie Czy Pan dr Kurski jest mi w stanie pomóc na odległość. Chodzi mi konkretnie o to czy jeśli wyślę maila ze zdjęciem rtg albo zadzwonie i prześle je pocztą to on to sprawdzi? Myślałam nawet żeby się z nim dogadać i zapłacić mu jak za wizytę tylko nie wiem czy on praktykuje taką pomoc. |
_________________ "Człowieku okryty pyłem martwych słów, wykąp swą dusze w milczeniu..."
Wciąż w moich myślach...Klemens ['], Lita ['], Nadzieja ['], Uwe ['], Nosek ['], Tino ['], Taran ['], Fokus ['], Imbir ['], Gent [']...część mnie odeszła razem z Tobą...Tęsknie...
|
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 11:05
|
|
|
Andzia, z tego co pamiętam Kurscy odpowiadaja na maile. Jeśli załączysz sensownie wyglądające rtg to pewnie cos odpisze. Ale wiadomo jak lekarze reagują na to. Wizyty nic nie zastąpi. |
|
|
|
|
Andzia
Chemngetuim?
Dołączyła: 01 Lip 2007 Posty: 1512 Skąd: Bielsko - Biała/Kraków
|
Wysłany: Pon Cze 22, 2009 12:16
Zwierzątka: 4 blaski szmaragdowego księżyca,Egir,Darshan i Taran |
|
|
Viss napisał/a: | Ale wiadomo jak lekarze reagują na to. Wizyty nic nie zastąpi. |
wiem właśnie. Mam nadzieje że zdjęcie jakoś będzie wyglądać. Chyba i tak najpierw zadzwonię żeby naświetlić sytuację. Dzieki Viss |
_________________ "Człowieku okryty pyłem martwych słów, wykąp swą dusze w milczeniu..."
Wciąż w moich myślach...Klemens ['], Lita ['], Nadzieja ['], Uwe ['], Nosek ['], Tino ['], Taran ['], Fokus ['], Imbir ['], Gent [']...część mnie odeszła razem z Tobą...Tęsknie...
|
|
|
|
|
Viss [Usunięty]
|
Wysłany: Czw Wrz 17, 2009 08:41
|
|
|
Dr Kurski jest świetny. Polecam z całego serca.
Przyjmuje tez na Grzybowskiej, w drugim Elwecie, trzeba jednak tam zadzwonić i zapytać/zapisać się. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 18:07
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Kurcze, jakbym wiedziała wcześniej, że przyjmuje też na Grzybowskiej, to nie zapisywałabym się na Niepodległości.
Ale rzeczywiście jest świetny. Byłam u niego dzisiaj - wszystko pięknie opisał, wyjaśnił i pocieszył
Ale Milo nie chciał usiedzieć nawet chwili w klatce do robienia EKG i musiał zostać podłączony, co wbrew pozorom, zniósł znacznie lepiej niż klatkę |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 18:50
|
|
Nie wiem, jak teraz, ale kiedyś na Grzybowskiej nie miał sprzętu - tylko udzielał porad.
Sprzęt miał tylko na Niepodległości.
Ale to było kilka lat temu.... |
_________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Wto Paź 27, 2009 22:09
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
To może ktoś wie, czy teraz na Grzybowskiej jest sprzęt?
Ale ja będę u niego jeszcze w poniedziałek, więc o ile nie zapomnę, to się zapytam |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Martini
|
Wysłany: Śro Sty 18, 2012 21:58
Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami... |
|
|
Niedawno wróciłam od dra Kurskiego. Dołączam się do wszystkich hymnów pochwalnych: przesympatyczny, rzeczowy, odpowiada na wszelkie pytania i widać, że umie przeprowadzić porządny wywiad, a nie tylko podłączyć zwierzę do maszyny. Nie usłyszałam" "pani zwierzę jest zdrowe, dziękuję, proszę się nie martwić, kasa na lewo, do widzenia", tylko "pani zwierzę jest zdrowe, o czym świadczy to, to i to, chociaż warto pamiętać w przyszłości o tym i o tym".
Za EKG jednego szczurasa, konsultację drugiego i środki do dezynfekcji (sic!) zapłaciłam 105 zł. Nie wiem, czy to dużo czy mało w porównaniu z innymi lecznicami, ale nie czuję, żeby były to pieniądze wyrzucone w błoto. |
|
|
|
|
Nikky
|
Wysłany: Sob Sty 21, 2012 23:06
Zwierzątka: 5 szczurów, pies, 4 koszatniczki, 2 papugi |
|
|
Również bardzo polecam, przesympatyczny człowiek, z wielkim sercem do zwierząt (mimo, że moja szczurzyca raz go ugryzła). Oby jak najwięcej takich weterynarzy! |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|