|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Devona Pon Gru 16, 2013 22:32 |
[polecam] [Warszawa] Oliwia Łobaczewska - okulista |
Autor |
Wiadomość |
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Wto Lip 31, 2012 18:45 [polecam] [Warszawa] Oliwia Łobaczewska - okulista
Zwierzątka: ogony |
|
|
Widzę, że o doktor Oliwii nie ma jeszcze wątku, a może komuś się przyda.
Bardzo polecam doktor Oliwię Łobaczewską! Doktor Oliwia jest okulistą, bardzo dobrym. Zna się na oczach wielu zwierząt, w tym również na szczurzych.
Sama jest przesympatyczną osobą, oazą spokoju. Spokój ten przelewa się i na pacjenta, i na człowieka. Do tego jest bardzo cierpliwa i rzeczowa, wszystko wyjaśnia.
Jeśli ktoś by miał problem z oczami swojego ogoniastego - serdecznie polecam wizytę u niej. Zwierzak będzie dokładnie przebadany, a leczenie dokładnie dopasowane do problemu.
Doktor Oliwia na pewno przyjmuje w Medicavecie w piątki od 19 do końca pracy lecznicy i w lecznicy weterynaryjnej Bemowo (godziny przyjęć pod linkiem). Wszystkie wizyty na zapisy, ale generalnie nie czeka się długo. |
_________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka |
Ostatnio zmieniony przez Nisia Śro Sie 01, 2012 07:59, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
AngelsDream
Gdzieś indziej
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Wto Lip 31, 2012 20:29
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Przyjmuje także w lecznicy A-Z Vet na Targówku.
My bardzo polecamy, dzięki niej Godryk zachował oczy (jak na razie i oby jak najdłużej). |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
|
lorelei
|
Wysłany: Pią Sie 31, 2012 21:01
|
|
|
To i ja się dołączę do zachwytów. Doktor Oliwia jest bardzo sympatyczna, faktycznie wszystko dokładnie tłumaczy i do tego już od samego jej podejścia do zwierzaka widać, że po pierwsze lubi swoją pracę, po drugie jest w tym naprawdę dobra. Pomogła mojej Bahati, która miała oczy w już dość kiepskim stanie, obecnie nie musi brać żadnych leków ani kropli, zostały tylko małe blizny na oczkach. |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Czw Cze 06, 2013 20:55
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
Hej, mam pytanie: jak jest z cenami za samą wizytę u niej? Czy różni się cena w zależności od lecznicy w której przyjmuje?
W A-Z WECIE wizyta 70 zł, tam się wstępnie umówiłam na za tydzień. Gdzieś może jest taniej? |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
Mao
Dorosłe dziecko
|
Wysłany: Czw Cze 06, 2013 20:59
Zwierzątka: Gończy polski i 9 Maogonków |
|
|
W klinice Bemowo zwykle płaciłam ok. 50 zł, ale ostatnia wizyta była w styczniu tego roku. |
_________________ ... ponieważ bułka.
Nade mną i w : Hinata EM, Hexe EM, Óshi Óme Jagodzianka EM, Drei AR, Książę Mieszko, Milka Mieszkowa, Krówka - Kjówka, Mały Rycerzyk - Ligia Kallina, Uwertura Kalinka AR, Elena i Eta CarinaeEM, Yankes AR spod skrzydeł pszczoły, Lela i Perperuna SR, Malina, Madara SR i Rusinek SR.
W rolach głównych: Nel - Bułka, Oleńka, Husaria, Pacta Conventa - Pecet, Rota, Chidori, Anahita - Anka oraz Dąbrówka jako caryca Maogonków
|
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pią Cze 07, 2013 09:14
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
nimka, tak, cena wizyty zależy od lecznicy - w sensie od tego, ile dana lecznica bierze za wizytę u specjalisty.
W MedicaVecie jest to 55 zł.
W Ogonku chyba ok 50 zł, ale dawno tam nie byłam, więc nie mam pewności.
Jeśli nie przeraża Cię dojazd, to zadzwoń i się spytaj. Na 100% znajdziesz taniej. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
Hanka_i_Medyk
|
Wysłany: Pią Cze 07, 2013 14:14
Zwierzątka: Szczury |
|
|
Jeśli mnie pamięć nie myli, dr Łobaczewska przyjmowała również przy Bokserskiej (niedaleko Galerii Mokotów), ale to warto zweryfikować
Ja również szczerze polecam panią doktor - uratowała oko Daithi, gdy miała rozciętą rogówkę (ktoś ją chlasnął pazurem). Badała dno oka oraz samą rogówkę z kontrastem, żeby zobaczyć jak duże i jak głębokie jest uszkodzenie. |
_________________ [*]:Dziunia,Gienia,Gaja+UtahMerch'sField,OmegaEM,Amiga,Destra+DaithiRL,Aguta,Albi,Fufa,Yumi,Belzebub,Wacław,Krówka
Są:Miotła,LuxTorpeda,Teodora,Ciapka,Piszczałka,Rubi,Tesla,Gniotka |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Pią Cze 07, 2013 16:57
|
|
Byłam dziś w Ogonku (tam 55 zł) u niej. Jestem zadowolona
Dostałam receptę i zalecenia (szczur z mętnymi oczkami - okazało się że nie domyka powiek i wysychają mu rogówki oraz ma stan zapalny w oku).
I się mamy przebadać ogólnie dokładnie (uszy, zęby, krew i przysadka ), ale to już w PulsVecie. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Pią Cze 07, 2013 17:29
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
Kochana jest, prawda? |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Śro Lip 02, 2014 15:11
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Doktor Łobaczewskiej nie ma do końca przyszłego tygodnia (zawsze tak jest, jak mmarcioszka potrzebuje szczurzego okulisty...), jest na urlopie. |
|
|
|
annam
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2014 22:15 Oliwia Łobaczewska niestety nie polecam
|
|
|
Zachęcona opiniami z sieci wybrałam się do pani doktor Łobaczewskiej i musze powiedzieć, że byłam bardzo niemile zaskoczona. Do tego stopnia, że zaczelam zastanawiać się czy te pozytywne opinie nie sa czasami pisane przez sama pania doktor.
Wrazenie generalnie takie, że zależy jej wyłącznie na kasie i jest nastawiona na tak zwany przemiał – czyli 10 minut, byle szybciej, i do widzenia. Nie zbadała mojego zwierzaka niestety dokładnie, bo wlasnie już musiala leciec do następnej kliniki (nawet tego nie ukrywala, powiedziała, że badanie może dokończyć jej asystentka – tylko ze tamta pani nie była okulistka!). Skutek był taki, że musiałam się wybrać do Garncarza koniec konców i dopiero on wprowadzil leczenie, które rzeczywiście przyniosło efekt. |
|
|
|
|
Cegriiz
Avaria
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2014 22:22
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Jestem w szoku |
_________________ Moje ogony
|
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2014 22:41
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Ja również jestem w szoku - leczę moje zwierzaki u dr od wielu lat, nigdy nie miałam najmniejszego problemu z czasem, który dr poświęca zwierzakom (nawet w sytuacji, gdy jej własna matka czekała na nią dłuższy czas na dworcu - przyjęła mnie wtedy i przeprowadziła normalne badanie, bo sprawa była pilna). Wielokrotnie dr za kontrolę nie brała ani grosza.
annam, a nie spóźniłaś się przypadkiem na umówioną wizytę? Dr jest niezwykle punktualną osobą i o ile mi wiadomo... nie posiada asystentki. W której lecznicy byłaś? |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2014 23:31
|
|
Ja też mam bardzo dobre doświadczenia - dr przy mnie była bardzo dokładna, nie spieszyła się, diagnozy mi się podobały (trafne ), bardzo delikatnie badała szczurka, a dodatkowo też odpowiadała na moje pytania nie związane z pacjentem (pytałam o leczenie kota przychodząc ze szczurem). |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|