|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Otwarty przez: Kluska Pon Lut 27, 2012 07:54 |
Rasowy czy z zoologa? |
Autor |
Wiadomość |
LizaR
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2015 19:26
|
|
|
Czy można dostać w zoologu szczurka z uszkami dumbo ?
Tak, tak wiem że zoolog to zło, ale jakoś nie dudni od ogłoszeń w wątku adopcyjnym przynajmniej w kwestii młodych samców, a jak najszybciej chcę sprawić towarzyszka ogonowi.
[ Komentarz dodany przez: limomanka: Czw Sty 29, 2015 02:02 ]
Scaliłam z tematu zbiorczego. |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Czw Sty 15, 2015 19:29
Zwierzątka: brak |
|
|
Skoro chcesz sprawić swojemu szczurkowi towarzysza jak najszybciej, to chyba nie ma tu miejsca na wybrzydzanie w kwestii odmiany uszu |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
LizaR
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 19:42
|
|
|
Chodziło mi bardziej o kwestię tego że ciężko mi dostać szczura spoza zoologa, także proszę o odpowiedz na pytanie. |
|
|
|
|
hekatomba
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 20:06
Zwierzątka: cztery szczurzyce oraz stawonogi: rybiki cukrowe, kosarze pospolite i kątniki domowe (gościnnie) |
|
|
LizaR, jeśli nie o uszy chodzi, to ogłoszeń o adopcji szczurów jest całkiem sporo. To, że maluchy znajdują się w innych miastach niż Twoje, to akurat żaden problem. W znakomitej większości przypadków świetnie działa grzecznościowy transport forumowy. Wymaga to wprawdzie trochę zachodu, ale nie warto iść na łatwiznę, kupując zwierzęta w sklepie zoologicznym. |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 22:27
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
LizaR, pisałam Ci już o blabla. Naprawdę to dobry sposób - trzeba tylko znaleźć osobę, która zgodzi się szczura przewieźć. Koszt jest podobny do zakupu szczura, a adoptujac pomagasz faktycznie. Kwestia wyboru i odrobiny dobrej woli, czyli wykonanie kilku telefonów i umówienie się na odbiór szczura. |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
LizaR
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 22:33
|
|
|
Napisałem ogłoszenie, nawet z możliwością transportu na mój koszt, od prawie 2 tyg nikt się nie zgłasza więc trudno |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 22:36
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
LizaR, po tak skromnym poście o adopcji ja bym się nie odezwała. Warto napisać nieco więcej. Jakie warunki oferujesz, jakie masz doświadczenie, dostęp do weta, niestety w adopcję trzeba się trochę zaangażować. |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
LizaR
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 22:47
|
|
|
Jasne, zaktualizowałem trochę informacje, nie wiedziałem że jak ktoś chce się pozbyć nadmiaru to aż tak na to zwraca uwagę |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 22:55
Zwierzątka: brak |
|
|
Nie chodzi o to, zeby "pozbyć się nadmiaru", tylko zeby znaleźć najlepsze domy dla swoich kochanych wychuchanych szczurków |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Sob Sty 17, 2015 22:59
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
LizaR, oddanie szczurków to nie nadmiar, ale odpowiedzialność. Każdy chce znaleźć jak najlepszy dom dla swoich podopiecznych, czasem woli poczekać niż oddać w niepewne ręce. Radziłabym napisać w dziale "oddam", popytać czy ktoś ma akurat maluchy. |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|