|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Wto Wrz 30, 2014 20:07 |
[siedlce] oddam 2 samiczki |
Autor |
Wiadomość |
aleksandrossa
|
Wysłany: Pon Sie 25, 2014 20:01 [siedlce] oddam 2 samiczki
Zwierzątka: Bipi&Pipi |
|
|
1. Liczba szczurów do oddania: 2
2. Płeć szczurów: samiczki
3. Wiek szczurów: Bipi- ok.7miesięcy, Pipi ok.4miesięcy
4. Miasto: Siedlce
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: grzecznościowo blablacar itp.
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: Bipi jedynie pasożyty po zabraniu ze sklepu
7. Charakter, usposobienie szczurów:
Bipi- ciekawska, lubi biegać po pokoju. Nie jest typem miziaka ale od czasu do czasu przyjdzie sprawdzić co pańcia robi, podkraść jakieś pyszne rzeczy.
Pipi- z racji sytuacji jest nieufna, lubi zwiewać. Potrzebuje kogoś kto poświęci jej trochę czasu by dziewczyna się oswoiła.
8. Stosunek szczurów do człowieka: jw.
9. Stosunek do innych szczurów: żyją jedynie w swoim stadzie ale nie było problemów z łączeniem więc inne szczury myślę że też by łatwo zaakceptowały
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania:
Ci co byli w naszym wątku znają sytuacje z mamą. Myślałam, że po takim czasie coś się zmieni ale niestety, szczurki nadal mieszkają w piwnicy. Idzie zima, nie ma szans by mama się zgodziła zabrać je do domu. W tym wypadku myślę, że najrozsądniej i najlepiej dla dziewczyn będzie znaleźć im nowy dom. Na prawdę jest to dla mnie trudna decyzja ale boje się, że lada chwila dziewczyny się pochorują a szkoda mi ich, przez to, że tam mieszkają nie mogę też im poświęcić aż tyle czasu ile potrzebują.
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: nie dotyczy
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: nie dotyczy
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: -
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: wyłącznie razem
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: przede wszystkim odpowiednia opieka, prosiłabym też co jakiś czas o informacje o nich, jakieś zdjęcia
obowiązkiem przekazania dziewczyn jest podpisanie umowy adopcyjnej
16. Zdjęcia szczurów:
Pipi
Bipi
17. Kontakt: pw |
|
|
|
|
Szczurówka
|
Wysłany: Pon Sie 25, 2014 20:24
Zwierzątka: .... |
|
|
aleksandrossa, Mogę wstawić na szczurze adopcje? |
_________________ ... |
|
|
|
|
aleksandrossa
|
Wysłany: Pon Sie 25, 2014 20:50
|
|
Jak najbardziej, zależy mi żeby dziewczyny znalazły najlepszy domek.
Mama stwierdzila, ze jak oddam jedna panne to druga moze wrocic do domu.. Dla mnie widzac ich relacje nie ma takiej opcji, to czysta krzywda dla nich... |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Sie 25, 2014 23:43
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
aleksandrossa, trudna decyzja, ale ją rozumiem
Jeśli będzie potrzeba to mogę stanowić "punkt przesiadkowy", jeśli będzie potrzebny transport przez Warszawę. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
aleksandrossa
|
Wysłany: Wto Wrz 30, 2014 19:37
|
|
Do zamknięcia. |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|