Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: smeg
Pon Cze 23, 2014 09:06
[Lublin/Warszawa/Szczecin] Chłopczyk fuzz szuka domku
Autor Wiadomość
megson91 
szczurza mama

Wysłany: Sob Maj 31, 2014 12:25   [Lublin/Warszawa/Szczecin] Chłopczyk fuzz szuka domku
   Zwierzątka: Szczurki Basię, Fiorę, Nami, Ahri, Łyżwę, Lulu, Poppy, JJ i Fizza

1. Liczba szczurów do oddania: 1

2. Płeć szczurów: samiec

3. Wiek szczurów: 17 dni (14.05.2014)

4. Miasto: Lublin

5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: Warszawa (28.06)

6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły: -

7. Charakter, usposobienie szczurów: śpi na kupce z rodzeństwem, ssie cyca, ewentualnie biega i bawi się w klatce z resztą maluchów.

8. Stosunek szczurów do człowieka: sam wchodzi na rękę, liże ją i często na niej zasypia. Kiedy zobaczy opiekuna od razu wchodzi na pręty klatki i na nich wisi.

9. Stosunek do innych szczurów: jeżeli akurat nie śpi albo nie je, to ładnie socjalizuje się z resztą rodzeństwa, bawi się razem, iska i gania po całej klatce.

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania: -

11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: Mama maluchów Łyżwa, zabrana z akademikowej interwencji po 6 dniach pobytu u nas zaskoczyła nas jak i swoje koleżanki z klatki porodem w sputniku.

12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek: po ukończeniu 4,5 tygodnia zostaną rozdzielone

13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami: -

14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: -

15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: Wizyta przedadopcyjna i podpisanie umowy adopcyjnej oraz zapewnienie maluchowi towarzystwa w podobnym wieku.

16. Zdjęcia szczurów:

17. Kontakt: prv albo e-mail: m.piasecka7@gmail.com

18. Kilka słów o szczurze: Samczyk standard fuzz z czerwonymi oczkami.

Justka1 

Wysłany: Wto Cze 17, 2014 01:04   
   Zwierzątka: małe stadko

To już chyba nieaktualne.

smeg 

Wysłany: Wto Cze 17, 2014 09:12   
   Zwierzątka: brak

Justka1, skąd takie informacje? ;)
Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~

Justka1 

Wysłany: Wto Cze 17, 2014 09:35   

Bo dziewczyna nie odpisuje,nie pisze nic w temacie malucha.

hekatomba 

Wysłany: Wto Cze 17, 2014 09:41   
   Zwierzątka: cztery szczurzyce oraz stawonogi: rybiki cukrowe, kosarze pospolite i kątniki domowe (gościnnie)

Dodatkowo w swoim temacie megson91 umieściła informację, że wszyscy trzej łysi panowie znaleźli już domki :)

megson91 
szczurza mama

Wysłany: Wto Cze 17, 2014 09:50   

Justka1, w naszym wątku jest wszystko ładnie rozpisane który maluch do kogo trafia :) Z wielu osób zainteresowanych fuzzikiem mogę śmiało stwierdzić, że on jak i jego rodzeństwo trafi do najlepszych z możliwych domków jakie wykazały chęć adopcji i spełniały wszystkie warunki zamieszczone w ankiecie przedadopcyjnej i wszystko wypadło pomyślnie w ich późniejszej weryfikacji.
Także maluch ma już wstępnie domek chociaż jeszcze jest u mnie :)

smeg 

Wysłany: Wto Cze 17, 2014 10:56   
   Zwierzątka: brak

megson91, daj znać tutaj, jeśli już znajdzie się w nowym domu, wtedy zamknę temat ;)
Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~

Justka1 

Wysłany: Śro Cze 18, 2014 02:18   

Cieszę się,że maluch znalazł domek ale mogłaś chociaż odpisać na pw,to szukałabym w tym czasie dalej kolegi dla mojego chłopca.To trochę niegrzeczne tak olewać wiadomości prywatne :roll:

megson91 
szczurza mama

Wysłany: Czw Cze 19, 2014 17:37   

Justka1, decyzja została podjęta raptem kilka dni temu i publicznie napisana, a ja nie mam niestety czasu, żeby odpisywać na każdą wiadomość indywidualnie tym bardziej, że chętnych osób do adopcji było bardzo wiele, a drugie tyle wyraziło chęć adopcji po podjętej decyzji odnośnie domku. Jakbyś rzeczywiście interesowała się maluchem nie omieszkała byś zaglądać do naszego wątku z bieżącymi informacjami i zdjęciami i wszystko byś wiedziała od ręki, a nie robiła z igły widły. Każdy jest człowiekiem, a ja mój wolny czas wolę poświęcić moim ogonom niż siedzeniu przed komputerem tym bardziej, że informacje podałam w miejscu najczęściej uczęszczanym przez forumowiczów, gdzie każdy ma prawo do wglądu.

Karena 
SITH HAPPENS

Wysłany: Czw Cze 19, 2014 17:44   
   Zwierzątka: szczurze damy

megson91, choć rozumiem powody, to jednak przy szukaniu domów warto jest porozmawiać z każdą osobą zainteresowaną adopcją. Tylko i wyłącznie w ten sposób jesteś w stanie znaleźć najlepszy dom.
To niestety minus posiadania maluchów. Trzeba poświęcić mnóstwo czasu im i potencjalnym zainteresowanym.

🐭 -Hamaki na forum-
▶ -Facebook : Hamaki od 'Wilki Szpilki"-

Pyl 
Powrócona

Wysłany: Czw Cze 19, 2014 20:49   
   Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O

megson91, nie zgodzę się z Tobą - nie każdy szukający ogonka musi zaglądać do Twojego wątku - jeśli założyłaś wątek w dziale oddam to tam powinna znaleźć się stosowna informacja o rezerwacjach maluchów tudzież o tym, że maluchy są już zarezerwowane (zacytowanie ze swojego wątku nie zajmuje aż tak dużo czasu). Napisanie PW: "Przepraszam, maluch ma już domek" wydaje się być stosowne (i wykonalne), nawet jeśli by takich PW było bardzo dużo.

megson91 
szczurza mama

Wysłany: Pią Cze 20, 2014 15:13   

Z każdą osobą rozmawiałam i każdą informowałam o istotnych niedociągnięciach w ankiecie przedadopcyjnej oraz w późniejszej weryfikacji. Do Justka1 maluch i tak by nie trafił, bo wywiad środowiskowy wyszedł tak, a nie inaczej i chciałam jej oszczędzić przykrości na ten temat.

Pyl 
Powrócona

Wysłany: Pią Cze 20, 2014 15:38   
   Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O

Off-Topic:
megson91 napisał/a:
a ja nie mam niestety czasu, żeby odpisywać na każdą wiadomość indywidualnie tym bardziej, że chętnych osób do adopcji było bardzo wiele, a drugie tyle wyraziło chęć adopcji po podjętej decyzji odnośnie domku
megson91 napisał/a:
Z każdą osobą rozmawiałam i każdą informowałam o istotnych niedociągnięciach w ankiecie przedadopcyjnej oraz w późniejszej weryfikacji.
Nie rozumiem...

megson91 napisał/a:
bo wywiad środowiskowy wyszedł tak, a nie inaczej i chciałam jej oszczędzić przykrości na ten temat.
Więc teraz w ramach oszczędzania jej przykrości piszesz to publicznie zamiast spokojnie napisać to jej to wcześniej na PW?!?

megson91, sorki, przeginasz. To absolutnie i wyłącznie Twoja decyzja komu chcesz oddać szczura, ale odmówić można również w sposób kulturalny.
Idę stąd, bo zaraz skończy się to nieprzyjemną wymianą zdań. Dla mnie temat jest skończony, ale niesmak pozostanie.

megson91 
szczurza mama

Wysłany: Pią Cze 20, 2014 15:55   

Do dnia decyzji odnośnie wyboru domku rozmawiałam z każdym, po podjetej decyzji nie logowałam się codziennie wiec cos moglam przeoczyc. A decyzja, ktora zostala podjeta byla najlepsza decyzja z mozliwych, po zweryfikowaniu kazdej osoby i nie podejmowalam jej sama, tylko przy pomocy bardziej doswiadczonych.
Pyl niesmak rowniez pozostanie po Twoim negowaniu kazdej decyzji dotyczacej zycia maluchow i namawiania do jak najszybszej eutanazji calego miotu.

Temat można zamknąć.
Bo byłam pewna, ze w którymś momencie powstanie gównoburza, ponieważ chodzi o malutkiego fuzza...

cornflakegirl 

Wysłany: Pią Cze 20, 2014 16:19   
   Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy

Ja tam chyba mimo wszystko zgadzam się z Pyl... Teraz jest mały fuzz i domków jak lodu, ale gdyby to był roczny kaptur to potencjalny domek byłby na wagę złota. Należy sie uczciwa odpowiedź każdej zainteresowanej osobie, tak po prostu wypada, nawet jeśli domek szczurka nie dostanie.

ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi