|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Zapalenie oskrzeli, czyli wstęp do czegoś poważniejszego. |
Autor |
Wiadomość |
Irsa
|
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 17:59
Zwierzątka: 9 szczurzych panien |
|
|
Wiem. Rozumiem to. Tylko on dziś dostał już leki. No i ok,pojechać trzeba,tylko czy oni mają czynne ? A jeśli mają jakiś urlop czy przerwę? |
_________________ Miranda |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 18:03
|
|
|
Irsa, to musisz mieć od razu plan awaryjny (czyli inną lecznicę, do której pojedziesz, jeśli tamta będzie zamknięta). Gdyby chodziło o dziecko, to też byś czekała i zamiast ratować, na forum pytała "czy na pewno mam jechać", "a co, jak będzie zamknięte"? Działaj, nie czekaj! |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 21:30
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
Ja na Osowę jeździłam ze szczurem z mykoplazmozą w 20-stopniowym mrozie komunikacją miejską. Do transportera dawałam termofor i polary, szczurowi nic nie było. |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
taivas
|
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 21:43
Zwierzątka: Obecnie brak :( |
|
|
A zresztą kto chce - szuka sposobu, kto nie chce - szuka powodu. Ja szczura wysłałam na leczenie do Warszawy, kiedy już nawet tu nikt nie był w stanie pomóc, ale to był przypadek beznadziejny. Niestety nie ma szczurzych wizyt domowych i trzeba po prostu z tym zwierzakiem się jakoś przemieścić, ostatecznie nie jest to koniec świata... Zastanów się, na czym Ci zależy, bo jeśli priorytetem w posiadaniu zwierzaków nie jest to, żeby były zdrowe, to może powinnaś pomyśleć nad zmianą "zainteresowań" na jakieś mniej wymagające... |
_________________ MOJE ANCYMONKI - rudy Rudolf, Czosnek syjamek
Na zawsze w serduszku: grubasek Nutek HF [*], braciszek Net HF [*], Niuniek [*], Sznaps [*], król-poeta Julian [*], Ville czarnuszek [*]
|
|
|
|
|
nezu
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Czw Sty 02, 2014 21:50
|
|
|
Termofor to dobre rozwiązanie. Nie jest też drogi.
Duże i w sweterkach czy polarowej otulinie można dostać na przykład w auchan za 10 do 20 złotych.
Z takim docieplonym transporterem można jechać i 4 godziny.
Dziewczyny dobrze mówią, jeśli obecny wet sobie z chorobą szczura nie radzi, to powinnaś tego weta zmienić.
Ale nie na jakiegoś, byle bliżej, tylko na takiego, który ma wiedzę nas temat gryzoni i będzie potrafił zwierzaka prawidłowo zdiagnozować i leczyć. |
|
|
|
|
Irsa
|
Wysłany: Pią Sty 03, 2014 18:20
Zwierzątka: 9 szczurzych panien |
|
|
Tak jak wspominałam w innych postach o leczeniu,Pepin jest po prawidłowej diagnozie i jest leczony przez wetkę z AlterVetu. Niestety to nie zapalenie płuc,tylko serce... pisałam o tym w poście o chorym sercu w leczeniu. |
_________________ Miranda |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|