Przesunięty przez: mmarcioszka Pią Gru 20, 2013 01:31 |
Zastępcza mamusia |
Autor |
Wiadomość |
luckyand17
|
Wysłany: Śro Gru 11, 2013 00:44 Zastępcza mamusia
|
|
|
Witam, szukam zastępczej mamy dla dwójki moich klusek. Niestety mama Mariolka zmarła podczas porodu zostawiając maluchy pod moją opieką. Mają zaledwie półtora dnia. Opiekuję się nimi w miarę możliwości i wskazówek jak dostaję ale nie jestem jednak szczurem...
Dlatego poszukuję chętnej szczurzycy która wykarmiłaby małe fasolki. Bardzo proszę o pomoc. |
_________________ lucky |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Gru 11, 2013 01:40
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
luckyand17, przejdź się po sklepach zoologicznych i tam pytaj o mamkę. Na forum staramy się nie rozmnażać szczurów, więc matek karmiących jest bardzo niewiele (dość rzadko hodowlane mioty, czasem wpadkowe).
Można też szukać pomocy u terarystów prowadzących hodowle karmowe - tam znacznie częściej są mioty.
Skąd jesteś? |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
luckyand17
|
Wysłany: Śro Gru 11, 2013 22:24
|
|
|
Jesteśmy z Warszawy. Została tylko jedna fasolka
Jak na razi nie udało mi się nikogo znaleźć |
_________________ lucky |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Gru 11, 2013 22:35
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
luckyand17, w Warszawie jest mnóstwo sklepów zoologicznych - jeśli nie możesz jeździć i szukać to można próbować dzwonić z prośbą o pomoc. Utrzymanie maluszka przy życiu bez matki zastępczej jest badzo trudne. Każdy dzień, każda godzina robi różnicę.
MT, można by to przenieść do interwencji - może tam będzie bsrdziej widoczne, może ktoś wie o jakimś miocie, choćby i wpadkowym, gdzie można podrzucić żelka. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Śro Gru 11, 2013 22:53
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Przeniosłam tutaj, mam nadzieję, że w bardziej zauważalnym miejscu będzie większy odzew. |
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
|