|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Otwarty przez: Anouk Nie Mar 27, 2011 07:59 |
Pseudohodowcy, "rodowodowe" szczury na allegro |
Autor |
Wiadomość |
smeg

|
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 09:04
Zwierzątka: brak |
|
|
To nie Amusia, googlowałam kiedyś po mailach i telefonie tej pani - znalazłam jej fotobloga, profil na wizażu (swoją drogą - ma powiększane operacyjnie cycki, udziela się w "silikonowych" tematach ), sto tysięcy ogłoszeń o kupnie/sprzedaży psów, fretek, małpek kapucynek i innych zwierząt. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
 |
furburger
bez kija nie podchodź

Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 10:24
|
|
|
więc wychodzi na to że mamy dwie "hodowczynie" o podobnym charakterze
Ja wczoraj widziałam ogłoszenie na tablicy "jedyne takie odmiany w pl" weszłam z ciekawości co tam mogli wymyślić a tam wszystko co mi znane
No ale jak człowiek się nie zna to pomyśli będę miał super szczura którego nikt nie będzie miała tu klops |
_________________ Ferdek, Boczek, Paździoch
Alfred [*] Manfred [*] Bolesław [*] Kayomi [*] Księżniczka [*] Perła [*]
Fruburgerwe stadko |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 18:04
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
furburger, ale nikt na świecie nie ma szczura, który jest chomikiem |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
susurrement
i'm a dreamer.

|
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 18:24
Zwierzątka: 2 susły, jeż i piesy dwa a Nela z rodzicami |
|
|
quagmire napisał/a: | furburger, ale nikt na świecie nie ma szczura, który jest chomikiem |
genialne, uśmiałam się na głos z tego chomika |
_________________ dwa susły, jeż Zefir; psy Pikolo i Molly, Nela
za TM Po, Tori, Timon, Pumba, Tosia, Misia, Tina, Mimi, Plamka, Bonifacy, Filemon, Miracle of A, Chandrika of A, Czekoladka of A, Elodie SR, Timba, Groteska of A, Czereśnia of A, Iluzja SR, Magnolia, Destiny of A, Molly, Moduł of A, Konwalia of A, Helenka SR, Pció, Mabelle of A, Kokardka, Koniczynka SR, Gracja SR, Kami of R4U, Pasja, Vivienne of A, Bamse, Vinci of A, Kulka, Kiss of RAT4U, Antonine B, N, B&B, Krunio, Biszkopcik, Bilbo, Fiona, Molly, Całusek, Bójka, Skarpetka, Brawurka, Bajka. Tościk i Huk & Przytulak, Lucek, Puszka, Rich i Stefan |
|
|
|
 |
furburger
bez kija nie podchodź

|
Wysłany: Nie Cze 16, 2013 18:42
|
|
|
quagmire, fakt to jednak są jedyne w PL a może i nawet na świecie |
_________________ Ferdek, Boczek, Paździoch
Alfred [*] Manfred [*] Bolesław [*] Kayomi [*] Księżniczka [*] Perła [*]
Fruburgerwe stadko |
|
|
|
 |
Kyja

|
Wysłany: Nie Wrz 29, 2013 19:46 Domowa Hodowa Szczurów
Zwierzątka: Kira, Fela, Sara |
|
|
Witam,
Na początku chciałabym prosić o przeklejenie tematu jeśli umieściłam go w złym miejscu Szukam informacji o osobie/hodowli z Wrocławia http://homuratto.blogspot.com/ Czy ktoś zna hodowcę ? Planuje kupić/przygarnąć szczurcię do towarzystwa mojej Kiry i szukam po Wrocławiu kogoś z kim mogłabym się spotkać i zobaczyć czy szczurki na dzień dobry się może nie pokochają ale chociaż nie zagryzą przez klatkę |
|
|
|
 |
AngelsDream
Gdzieś indziej

|
Wysłany: Nie Wrz 29, 2013 19:56
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Kyja, nie jest to hodowla zarejestrowana, formalnie będzie to więc pseudohodowla, nie popieramy zakupu szczurów w takich miejscach.
Z pobieżnego przejrzenia strony wynika, że hodowca zna również nasze forum, jednak z jakiegoś powodu najwyraźniej nie zadał sobie trudu, by doczytać dział o Rozmnażaniu i Hodowlach.
Szczury, które używa do rozrodu, są szczurami z wrocławskiej pseudohodowli, której właścicielka, choć twierdzi, że kocha szczurki, mnoży je pod kątem odmian. Od jej byłych klientów można dowiedzieć się, iż myli odmiany, płcie, a i warunki w samej hodowli zostawiają wiele do życzenia.
Jeśli szukasz towarzystwa dla swojej szczurki, pomyśl o adopcji.
Jednokrotne spotkanie, w dodatku w obcym miejscu nic Ci nie powie o przyszłej relacji szczurów. |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
 |
AngelsDream
Gdzieś indziej

|
Wysłany: Nie Wrz 29, 2013 20:00
Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki |
|
|
Kyja, scaliłam Twój wątek z już istniejącym na forum.
AD |
_________________ Baaj, Celar i Wyjątki
Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro. |
|
|
|
 |
AnnS5

|
Wysłany: Śro Gru 04, 2013 23:41
Zwierzątka: Ogony i syn |
|
|
No i z ciekawości weszłam na stronę przywołaną kilka postów wyżej... Dawno się tak nie uśmiałam, chociaż to w sumie mało śmieszne jest. Udokumentowane pochodzenie "hodowlanych" osobników polega u tego kogoś na stwierdzeniu, że "X ma około 7 miesięcy, Y - około 9-ciu, a Z itd...też około"... Faktycznie - pełna dokumentacja.
A już na publikację w periodykach alergologicznych zasługuje pierwszy udokumentowany przypadek alergii na szczury ciężkosprzedawalne. Biedny "hooooodowca" ma jeszcze do sprzedania 2 dziewczynki po A i B - "niestety jest alergikiem, więc do sprzedania tylko razem". Jakież to szczęście, że nie ma alergii na te, które jeszcze rozmnoży i ma szansę na kasę. Alergię wywołują tylko te, na które brak nabywcy |
_________________ Z nami: Mati
Za TM: Ciosek, PanMysz, Clocken, Egon, Czesław (24.12.2013) ['] , Sebastian, Bandit
 |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|