|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Nasze klatki vol. 2 |
Autor |
Wiadomość |
Karmell
For Paradise.
|
Wysłany: Pią Wrz 13, 2013 19:29 Nasze klatki vol. 2
Zwierzątka: Szczury, pies |
|
|
Poprzednia część tematu tutaj
Co myślicie..? Nie miałam zbytniej weny na ich klatkę. ;_;
Klatka dla 2 panienek o ogromnej zawziętości na hamaki, więc pewnie długo nie powiszą.
|
Ostatnio zmieniony przez limomanka Pon Sty 19, 2015 15:25, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
pszczoła
uczulona na hipokryzję
|
Wysłany: Pon Wrz 16, 2013 22:56
|
|
|
Karmell, zagospodaruj lewy górny róg, co najmniej jeden hamak tam jeszcze wejdzie |
_________________ Ze mną: Yankes of Anahata, Faun i Syrio Forel of Anahata, Irytek SR
Na zawsze w sercu: Carlos, Olli, Ozzy SR, Huragan of NL
|
|
|
|
|
klimejszyn
|
Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 10:44
|
|
|
urządzona klatka maluchów:
musiałam im jeszcze dorzucić pochylnię na ten niższy taras, bo głuptoki się bały zejść |
_________________ ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie,2 psy, kot, kogut.
za TM: 45 szczurzych duszyczek.. |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 23:52
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
Teraz klatka moich szczurów (czwórka) wygląda tak:
Wymiary:
wysokość: 121 cm
szerokość: 60 cm
głębokość: 40 cm
Konstrukcja połączona opaskami zaciskowymi.
Na suficie pierwszej od dołu klatki są odpowiednio wycięte i rozłożone oraz przymocowane na stałe podkładki pod talerz, z bardzo cienkiego tworzywa, a przynajmniej łapki nie wpadają oraz nie trzeba doczyszczać prętów.
Oczywiście i tak jakieś 22 godziny na dobę siedzą na samej górze - w domku oraz w hamaku.
Miskę z żarciem mają na najniższej półce (niebieskiej), żeby musiały biegać, bo niektóre tłuste są, te szczury
Ale świeże żarcie (warzywa, owoce) dostają na górze do pyszczków prawie
O dziwo - stabilne to jest. Na samej górze są przypięte dwie deski do krojenia, z tyłu wystają na jakieś 7 cm i dzięki temu można w pewnej odległości oprzeć klatkę o szafę. |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Wto Wrz 17, 2013 23:55
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
nimka, fajnie to wygląda |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
nimka
|
Wysłany: Śro Wrz 18, 2013 00:13
Zwierzątka: Pies, 3 Koty + u rodziców: Kot i Pies |
|
|
limomanka, dzięki
Ha! Właśnie sobie uświadomiłam, że ja to kiedyś będę musiała wstawić do wanny i umyć Oho. Jasne.
Jeszcze nie próbowałam tego podnosić
Chyba że skończę z idealnym myciem klatki raz na kilka dni... Tylko trudno się doczyszcza niektóre miejsca bez możliwości polania z prysznica... |
_________________ Nasz wątek: [KLIK] |
|
|
|
|
tatankayotanka4
|
Wysłany: Nie Paź 13, 2013 08:31
|
|
|
przystosowana ptasia klatka, wys. 74 cm, 2 dziewczyny, "skryjówka" na górze ulega sukcesywnemu rozkładowi na czynniki pierwsze...ehh
sorry za przewrócone zdjęcie, ubuntu się buntuje
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
|
|
|
|
klimejszyn
|
Wysłany: Czw Paź 24, 2013 15:22
|
|
|
Hiacynt i Lukier dostali nową klatkę:
pokazałabym jeszcze wyhamaczkowaną klatkę głównego stada, ale hamaczki się piorą a mamy do kompletu z tymi u maluchów |
_________________ ze mną 2 króliki, 3 szynszyle, 3 świnki morskie,2 psy, kot, kogut.
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
klimejszyn
|
Wysłany: Pon Lis 04, 2013 20:51
|
|
|
mmarcioszka, strasznie licha ta ramka przy dachu, poza tym rozwaliłam już kuwetę.. ale ogólnie jestem zadowolona |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Pon Lis 04, 2013 21:05
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
klimejszyn, bo to nowy model plusika. Stary nie miał tej ramki i miał sztywniejszą kuwetę. Ale i tak plusik |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
mmarcioszka
|
Wysłany: Pon Lis 04, 2013 22:34
Zwierzątka: królinka i szczury |
|
|
Pyl napisał/a: | klimejszyn, bo to nowy model plusika. Stary nie miał tej ramki i miał sztywniejszą kuwetę. Ale i tak plusik |
Dokładnie to miałam na myśli |
|
|
|
emikia
|
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 19:56
|
|
|
To i ja się pochwalę klatkę, a bardziej tylko pokażę, bo chwalić się nie ma czym ;p Trociny przy następnym sprzątaniu kuwety znikną, bo już kupiłam żwirek.
Klatka ma rozmiary 70x40x63 cm, nie jest największa, ale dwie panny się mieszczą, a w przyszłości pomyślimy o czymś większym, albo rozbudowie tej klatki. |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Śro Lis 06, 2013 23:50
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
emikia napisał/a: | To i ja się pochwalę klatkę, a bardziej tylko pokażę, bo chwalić się nie ma czym ;p |
Nie przesadzaj, ładna chatka |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
limomanka
Dołączyła: 10 Wrz 2012 Posty: 6679 Skąd: Koty na Górnym Śląsku
|
Wysłany: Czw Lis 07, 2013 11:00
Zwierzątka: 2 kocury (Wolfgang i Nutek), ONkowa Masza |
|
|
Fajka klatka Wymiary w miarę "ustawne" i sporo w niej zmieściłaś. Jak dorzucisz jeszcze jakąś rurę (np. na dnie albo którymś rogu klatki) dziewczyny będą wniebowzięte |
_________________ Dbajmy o pisownię i polskie znaki. Jest różnica, czy ktoś robi "łaskę" czy "laske", czyż nie?
Za Śmiercią Szczurów odeszli: Czesio, Stefan, Cyryl, Pan Mysz, Tosiek, Fenek, Twix, Mars, Errol, Erwin, Anatol, Fiubździul i Ach, Edek, Harnaś, Franek, Viggo, Nam i Malina oraz Solo, Aria i Sopran |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|