Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: smeg
Nie Cze 16, 2013 19:25
[Olsztyn] Oddam małe szczurki
Autor Wiadomość
mirek_1987 

Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:07   [Olsztyn] Oddam małe szczurki

1. Liczba szczurów do oddania: 1

2. Płeć szczurów: samczyk

3. Wiek szczurów: 15dni

4. Miasto: Olsztyn

5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: zawsze idzie się dogadać

6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły:

7. Charakter, usposobienie szczurów:

8. Stosunek szczurów do człowieka:

9. Stosunek do innych szczurów:

10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania:

11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: sklepowa wpadka

12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek:

13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami:

14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: razem i osobno

15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: odpowiedzialność

16. Zdjęcia szczurów:

17. Kontakt:

18. Kilka słów o szczurze: witam niedawno kupiłem szczurke w sklepie. Kilka dni temu dziewczyna zadzwoniła do mnie ze ta chyba jest w ciąży bo wygląda jak balon. No i dzisiaj nad ranem urodziło się chyba 15 maluszków ;o nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć ile bo jestem na urlopie a Szczurki zostały z dziewczyną a ona mówi ze ich nie dotknie bo się brzydzi :/ dopiero w czwartek będę miał dokładne informacje na ich temat jak wrócę z urlopu i sam się nimi zaopiekuje :) mam nadzieje ze znajdą się jacyś odpowiedzialni ludzie i pomogą mi w adopcji maluchów :)
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Nie Maj 26, 2013 11:33, w całości zmieniany 6 razy  

mirek_1987 

Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:08   

Zdjęć na razie nie mogę zamieścić bo pisze z telefonu. W czwartek dodam :)

mirek_1987 

Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:14   

Jednak udało mi się dodać fotki

Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany.

Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany.

Ostatnio zmieniony przez mirek_1987 Nie Maj 12, 2013 12:46, w całości zmieniany 1 raz  

Devona 
(astro)fizyczka

Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:17   

Mirek_1987, zdjęcia się bardziej przydadzą, gdy szczury będą już rozróżnialne. Nie pisz postu pod postem, można edytować swoje wpisy.

Tak na przyszłość - kupowanie szczurów w sklepie zoologicznym to bardzo zły pomysł. Jeśli samiczka jest bardzo młoda, to warto przemyśleć uśpienie części miotu, dopóki maluchy nie otworzyły oczu. Poród i karmienie to bardzo duże obciążenie. Druga ważna sprawa - czy myślałeś nad zapewnieniem szczurzycy towarzystwa po odchowaniu młodych?

mirek_1987 

Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:26   

Szczurcia ma ok 5-6miesiecy:) i ma towarzystwo bo mam kastrata w domu jednego :) wiem ze to zły pomysł ale nie mogłem przejść obojętnie obok niej :(

mirek_1987 

Wysłany: Czw Maj 16, 2013 17:45   

witam, wróciłem z urlopu i mam poważny problem. Miot pomniejszył się o 4 młode. Dwa znalazłem martwe a dwa rozpłynęły się bez wieści :/ jestem wściekły na dziewczynę bo miała wypuszczać szczury żeby sobie biegały i w ogóle , a ona mówi mi że ich nie wypuszczała bo nie miała czasu, i nie wiem czy to przez to czy przez młode samiczka nie da się dotknąć. Gryzie od razu jak tylko próbuje się ją dotknąć :/ strasznie jestem zdziwiony bo wcześniej nie przejawiała żadnych przejawów agresji. Proszę o pomoc bardziej doświadczonych tutaj.

cornflakegirl 

Wysłany: Czw Maj 16, 2013 18:13   
   Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy

Broni młodych, taka agresja jest możliwa, tym bardziej, że może nie jest wystarczająco oswojona.
Być może te dwa zaginione młode po prostu np w stresie zjadła.
Nadal ma niezłą gromadkę do wykarmienia, odżywiaj ją dobrze, ma dużo pracy przed sobą.
Myślę, że nie masz co obwiniać dziewczyny za te cztery malce. Upadki w miotach bardzo często się zdarzają.

ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*)

mirek_1987 

Wysłany: Czw Maj 16, 2013 18:21   

Nie no dziewczyny nie obwiniam za młode bo zdaje sobie sprawę z tego że mogła zjeść te dwa a tamte porostu za słabe były. Z drugiej strony patrząc zawsze będzie jej lżej wykarmić mniej:) Dziwi mnie tylko to że ona agresywna jest i po za klatką:/ nie wiem :? będę ja karmił jak królewnę to może troszkę się uspokoi:)

mirek_1987 

Wysłany: Czw Maj 16, 2013 18:29   

a to zdjęcia klusków już troszkę podrośniętych:)

kalwinek 

Wysłany: Sob Maj 25, 2013 18:41   

Cześć Mirku
z miłą chęcią przyganę dwie dziewczynki :)
ps. jestem z Olsztyna i mam doświadczenie ze szczurkami.
podaję e-maila do siebie i czekam na kontakt - kalwinek@poczta.wp.pl
pozdrawiam serdecznie

mirek_1987 

Wysłany: Sob Maj 25, 2013 19:27   

witam, teraz już niestety jest tylko samczyk do oddania bo z całego miotu przeżyły tylko 3 szczurki:( dwie samiczki i chłopczyk. Jedna już zarezerwowana jest, jedna zostaje u mnie a pan jest na wydaniu:)

Ebia 

Wysłany: Sob Maj 25, 2013 21:05   

mirek_1987, co się stało, że z 10 szczurków przeżyły tylko 3? :(

cornflakegirl 

Wysłany: Sob Maj 25, 2013 21:08   
   Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy

Ebia, Szczurka ze sklepu, za pewne nie była tam dobrze odżywiona, mało mleka, jakieś czynniki stresowe i gotowe.

ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*)

mirek_1987 

Wysłany: Nie Maj 26, 2013 10:41   

powiem tak, że ona urodziła jak byłem na urlopie i opiekowała się nią moja dziewczyna. Jak wróciłem to z 14 zrobiło się 10 bo 2 chyba zjadła, a dwa były martwe. Latałem jak głupi karmiłem ją mięskiem, jajkiem wszystkim co potrzeba, ale i tak codziennie umierał jakiś osesek a nawet dwa:( te mniej najedzone próbowałem dokarmiać kocim mlekiem ale to i tak nic nie dało:/ tylko trzy największe kluchy przeżyły i są teraz takie śliczne ze się napatrzeć na nie nie mogę normalnie:)

kalwinek 

Wysłany: Nie Maj 26, 2013 13:11   

samczyka niestety wziąć nie mogę - mam samiczkę już

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi