|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Nie Cze 16, 2013 19:25 |
[Olsztyn] Oddam małe szczurki |
Autor |
Wiadomość |
mirek_1987
|
Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:07 [Olsztyn] Oddam małe szczurki
|
|
|
1. Liczba szczurów do oddania: 1
2. Płeć szczurów: samczyk
3. Wiek szczurów: 15dni
4. Miasto: Olsztyn
5. Możliwość transportu przez właściciela do innych miast: zawsze idzie się dogadać
6. Choroby, które szczury przechodzą/przechodziły:
7. Charakter, usposobienie szczurów:
8. Stosunek szczurów do człowieka:
9. Stosunek do innych szczurów:
10. (Jeśli szczury są starsze) Powód oddania:
11. (Jeśli szczury są młode) Sposób, w jaki doszło do rozmnożenia: sklepowa wpadka
12. (Jeśli szczury są różnej płci powyżej 4,5 tyg. życia) Czy samce są oddzielone od samiczek:
13. Dodatkowe akcesoria do oddania razem ze szczurami:
14. Czy szczury są do oddania razem, czy mogą być rozdzielone: razem i osobno
15. Wymagania wobec przyszłego właściciela: odpowiedzialność
16. Zdjęcia szczurów:
17. Kontakt:
18. Kilka słów o szczurze: witam niedawno kupiłem szczurke w sklepie. Kilka dni temu dziewczyna zadzwoniła do mnie ze ta chyba jest w ciąży bo wygląda jak balon. No i dzisiaj nad ranem urodziło się chyba 15 maluszków ;o nie jestem w stanie dokładnie powiedzieć ile bo jestem na urlopie a Szczurki zostały z dziewczyną a ona mówi ze ich nie dotknie bo się brzydzi dopiero w czwartek będę miał dokładne informacje na ich temat jak wrócę z urlopu i sam się nimi zaopiekuje mam nadzieje ze znajdą się jacyś odpowiedzialni ludzie i pomogą mi w adopcji maluchów |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Nie Maj 26, 2013 11:33, w całości zmieniany 6 razy |
|
|
|
|
mirek_1987
|
Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:08
|
|
|
Zdjęć na razie nie mogę zamieścić bo pisze z telefonu. W czwartek dodam |
|
|
|
|
mirek_1987
|
Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:14
|
|
|
Jednak udało mi się dodać fotki
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
Rozszerzenie 'jpg' usunięte z forum przez admina, dlatego załącznik nie będzie pokazany. |
|
Ostatnio zmieniony przez mirek_1987 Nie Maj 12, 2013 12:46, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:17
|
|
|
Mirek_1987, zdjęcia się bardziej przydadzą, gdy szczury będą już rozróżnialne. Nie pisz postu pod postem, można edytować swoje wpisy.
Tak na przyszłość - kupowanie szczurów w sklepie zoologicznym to bardzo zły pomysł. Jeśli samiczka jest bardzo młoda, to warto przemyśleć uśpienie części miotu, dopóki maluchy nie otworzyły oczu. Poród i karmienie to bardzo duże obciążenie. Druga ważna sprawa - czy myślałeś nad zapewnieniem szczurzycy towarzystwa po odchowaniu młodych? |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
mirek_1987
|
Wysłany: Sob Maj 11, 2013 15:26
|
|
|
Szczurcia ma ok 5-6miesiecy:) i ma towarzystwo bo mam kastrata w domu jednego wiem ze to zły pomysł ale nie mogłem przejść obojętnie obok niej |
|
|
|
|
mirek_1987
|
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 17:45
|
|
|
witam, wróciłem z urlopu i mam poważny problem. Miot pomniejszył się o 4 młode. Dwa znalazłem martwe a dwa rozpłynęły się bez wieści jestem wściekły na dziewczynę bo miała wypuszczać szczury żeby sobie biegały i w ogóle , a ona mówi mi że ich nie wypuszczała bo nie miała czasu, i nie wiem czy to przez to czy przez młode samiczka nie da się dotknąć. Gryzie od razu jak tylko próbuje się ją dotknąć strasznie jestem zdziwiony bo wcześniej nie przejawiała żadnych przejawów agresji. Proszę o pomoc bardziej doświadczonych tutaj. |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 18:13
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
Broni młodych, taka agresja jest możliwa, tym bardziej, że może nie jest wystarczająco oswojona.
Być może te dwa zaginione młode po prostu np w stresie zjadła.
Nadal ma niezłą gromadkę do wykarmienia, odżywiaj ją dobrze, ma dużo pracy przed sobą.
Myślę, że nie masz co obwiniać dziewczyny za te cztery malce. Upadki w miotach bardzo często się zdarzają. |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
mirek_1987
|
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 18:21
|
|
|
Nie no dziewczyny nie obwiniam za młode bo zdaje sobie sprawę z tego że mogła zjeść te dwa a tamte porostu za słabe były. Z drugiej strony patrząc zawsze będzie jej lżej wykarmić mniej:) Dziwi mnie tylko to że ona agresywna jest i po za klatką:/ nie wiem będę ja karmił jak królewnę to może troszkę się uspokoi:) |
|
|
|
|
mirek_1987
|
Wysłany: Czw Maj 16, 2013 18:29
|
|
|
a to zdjęcia klusków już troszkę podrośniętych:)
|
|
|
|
|
kalwinek
|
Wysłany: Sob Maj 25, 2013 18:41
|
|
|
Cześć Mirku
z miłą chęcią przyganę dwie dziewczynki
ps. jestem z Olsztyna i mam doświadczenie ze szczurkami.
podaję e-maila do siebie i czekam na kontakt - kalwinek@poczta.wp.pl
pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
|
mirek_1987
|
Wysłany: Sob Maj 25, 2013 19:27
|
|
|
witam, teraz już niestety jest tylko samczyk do oddania bo z całego miotu przeżyły tylko 3 szczurki:( dwie samiczki i chłopczyk. Jedna już zarezerwowana jest, jedna zostaje u mnie a pan jest na wydaniu:) |
|
|
|
|
Ebia
|
Wysłany: Sob Maj 25, 2013 21:05
|
|
|
mirek_1987, co się stało, że z 10 szczurków przeżyły tylko 3? |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Sob Maj 25, 2013 21:08
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
Ebia, Szczurka ze sklepu, za pewne nie była tam dobrze odżywiona, mało mleka, jakieś czynniki stresowe i gotowe. |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
mirek_1987
|
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 10:41
|
|
|
powiem tak, że ona urodziła jak byłem na urlopie i opiekowała się nią moja dziewczyna. Jak wróciłem to z 14 zrobiło się 10 bo 2 chyba zjadła, a dwa były martwe. Latałem jak głupi karmiłem ją mięskiem, jajkiem wszystkim co potrzeba, ale i tak codziennie umierał jakiś osesek a nawet dwa:( te mniej najedzone próbowałem dokarmiać kocim mlekiem ale to i tak nic nie dało:/ tylko trzy największe kluchy przeżyły i są teraz takie śliczne ze się napatrzeć na nie nie mogę normalnie:) |
|
|
|
|
kalwinek
|
Wysłany: Nie Maj 26, 2013 13:11
|
|
|
samczyka niestety wziąć nie mogę - mam samiczkę już |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|