|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: smeg Pon Mar 04, 2013 11:35 |
[Zielona Góra i cała Polska] młoda samiczka szuka domu |
Autor |
Wiadomość |
Ninek
|
Wysłany: Pią Lut 15, 2013 13:43
Zwierzątka: 7 kotów, 2x chomik + pies |
|
|
Devona, tu już nie chodzi o transport, itp, tylko o nią. Ja szukam towarzystwa dla prawie półtorarocznej, ślepej szczurzycy, taki młodziak, w pełni sprawny, zwyczajnie by sie zanudził |
_________________ Ze mną:
Kotowate: Mefisto, Mocca, Mia, Manga, Rambosz, Nyks i Hades. [*] Maura [*]
Chomik dżungarski: Ekler; Chomik syryjski : Truskawka
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 02:18
|
|
|
Ninek, nie do końca się z Tobą zgodzę, ona głównie śpi w hamaku (serio), uwielbiają to obie z córką. To właśnie taki szczur idealny - młody, kontaktowy, więc jak do niej mówisz, to czeka przy prętach i od razu próbuje wyjść przez otwarte drzwiczki , ale z drugiej strony dobrze znosi tymczasowy brak wybiegów, bo uwielbia domki i hamaki, dla niej klatka mogłaby się tylko z tego składać plus miska z poidłem . Robi takie wygibasy, że sikamy ze śmiechu, np. pije wodę stojąc na sputniku i robiąc głęboki skłon w dół z jednoczesnym podniesieniem samego końca pyszczka w stronę końcówki od Sippy . Nie ma natury dominatorki, to właśnie córka rośnie i próbuje ją ustawiać, ale za to uwielbia małą przymusowo iskać . Jedyne, czego jej na pewno trzeba, to wybiegi, bo się nie nabiegała w życiu, ale tego u mnie nie może dostać, musiałaby jeszcze z 50-100 g "urosnąć". |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 10:06
|
|
Devona napisał/a: | Robi takie wygibasy, że sikamy ze śmiechu, np. pije wodę stojąc na sputniku i robiąc głęboki skłon w dół z jednoczesnym podniesieniem samego końca pyszczka w stronę końcówki od Sippy |
Opisujesz Grażyne, dla której szukam towarzystwa? Ona z hamaka robi takie wygibasy, że pije wode do góry nogami niemalże.
Ech, to mi teraz już całkiem wode z mózgu zrobiłaś |
W pamięci 'stare stado': H, M, H, V, M, K, D, M, S, A, D, N, F, P, A, H, A, A, F, K, M, T, M, E, C, A, B, C, Ł, A, C, K, C, F, F i 'nowe stado': G, B, M, T, Z, MM, W, P, P i LL |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 10:35
|
|
|
Ninek, Łaciata ma dziś wyjechać do innego dt w przeciwnym kierunku niż Twoje miasto w stosunku do mojego , tak więc decyzja musi być szybka . W przyszłym tygodniu mogłabym z nią przyjechać, w zależności od tego, jak w końcu ułożą mi dydaktykę . |
_________________ za TM: W, S, J, DM1, K, M, P, DM2, S-a, N, L, B-o, Cz, Sh, OM3, G, A, R, Q, T, Po, Pe, C, B-a, E, Ś, B-k, MM |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 10:47
|
|
A tamto dt z jakąś szansą na ds czy nie?
Jak i tak ma zmieniać dt to może sie uśmiechne do odpowiednich osób w domu i zgodzą sie, żebym ja dała dalsze dt z szansą na ds |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Sob Lut 16, 2013 10:50
|
|
|
Ninek, to będzie drugie z trzech (na razie planowanych) dt. W dużym mieście będzie miała większą szansę na adopcję, no i jej córka wyjeżdża, a nie chcę, żeby została sama. Raczej szans na ds w tych miejscach nie będzie. |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2013 21:35
|
|
|
Chłopcy pojechali do nowego domku w weekend, Pchełka także (na razie na przechowanie do Wampiwor), Łaciatą planuję zawieźć do Ninek na dt w tym tygodniu, wtedy zamknę ten wątek . |
|
|
|
|
Wampiwor
zzasiedmiogórogrodzianka
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2013 21:37
|
|
|
Pchełka właśnie siedziała u mnie na ramieniu, spokojna i grzeczna. Cud szczur |
_________________ Bywam na forum, nie jestem. Szybki kontakt tylko telefonicznie (numer u moderacji) |
|
|
|
|
Devona
(astro)fizyczka
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2013 21:40
|
|
|
Wszystkie te szczurki są takie niesamowicie grzeczne, a jednocześnie kontaktowe. Rozwiązała się też "tajemnica" gryzące przez pręty Łaciatej, ona po prostu wszystko próbuje wciągnąć do klatki, wczoraj np. kawałek mojej kanapki , wyraźnie gustuje w tostach z serkiem wiejskim i dżemem . W przypadku palców szybko się orientuje, że to cześć żywego stworzenia i nie zaciska ząbków, ale dla kanapki nie miała litości . |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2013 21:42
|
|
Oby to dt skończyło sie ds Mam nadzieje, że sie polubią z Grażynką |
|
|
|
|
Wampiwor
zzasiedmiogórogrodzianka
|
Wysłany: Pon Lut 18, 2013 21:51
|
|
|
Devona, tak, naleśniczy na kolanach. Trudno mi uwierzyć, że to młoda samiczka. Zazdroszczę Smeg tak strasznie! |
_________________ Bywam na forum, nie jestem. Szybki kontakt tylko telefonicznie (numer u moderacji) |
|
|
|
|
Ninek
|
Wysłany: Sob Mar 02, 2013 23:37
|
|
Dziewczynka od tygodnia jest u nas. Co by sie nie działo - nie oddam. To najwspanialszy szczur w moim obecnym stadzie i jestem strasznie szczęśliwa, że jest z nami.
Moja Mała Mi |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pon Mar 04, 2013 11:35
Zwierzątka: brak |
|
|
Moja Pchełka też już u mnie od piątku Jest cudowna i też nie oddam nikomu
A temat w takim razie zamykam |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|