|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
ZATRUCIA. Pierwsza pomoc przy zatruciu chemikaliami. |
Autor |
Wiadomość |
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2013 20:12
Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta |
|
|
PysiaczkiII, dużo tego zjadł? Klej biurowy jadłam w dzieciństwie, raczej toksyczny nie jest, ale warto byłoby może go zabrać do weta? Czy jest apatyczny? |
_________________ KUP E-BOOKA O SZCZURACH!!!
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
PysiaczkiII
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2013 20:17
|
|
|
Taki mniejszy kawałek bo robiłam prace na uniwersytet i była bibuła kolorowa,papier i klej i to wszystko zjadł szczególnie papieru
[ Dodano: Wto Sty 29, 2013 20:23 ]
No i styropian |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2013 20:23
|
|
PysiaczkiII, to on zjadł papier czy klej w końcu? |
Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban... |
|
|
|
|
PysiaczkiII
|
Wysłany: Wto Sty 29, 2013 20:24
|
|
|
Miałam zrobić trójwymiarowy dom z styropianu,papieru,kleju,bibuły że praca była blisko klatki to zjadł no i... |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
Wysłany: Śro Sty 30, 2013 18:22
Zwierzątka: szczurze damy |
|
|
PysiaczkiII, Scaliłam Twój temat z tematem zatruć. |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Śro Sty 30, 2013 18:28
Zwierzątka: 2 szczury i 2 psy |
|
|
PysiaczkiII, i co tam z ciurkiem? wszystko dobrze? |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
ze mną: Nutelka i Mortadela na wiecznym DT
za TM: Elza, Siwa, Tola, Lusia, Wena, Nanna, Neska(*) |
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Śro Sty 30, 2013 18:28
|
|
PysiaczkiII, co ze szczurem? |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Nie Cze 30, 2013 14:38
|
|
Dobra zadam pytanie tutaj, bo nie wiem zbytnio gdzie.
Po jakim czasie pojawiają się objawy zatrucia forntline'm ?? |
_________________ moje dziewczynki: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=13637
|
|
|
|
Layla
zawieszona
|
Wysłany: Nie Cze 30, 2013 20:16
|
|
cornflakegirl, chyba dość szybko. A masz taki przypadek? |
|
|
|
|
cornflakegirl
|
Wysłany: Pon Lip 01, 2013 09:23
|
|
Layla, Odrobaczane były w środę prwadopodobnie właśnie frontlinem, dopiero wczoraj L. uświadomiła mnie, że dla nich to trucizna. Tak dla pewności zapytałam, tym bardziej, że odrobaczane były dwa przysadkowce i dla 2 miesięczne malce. Nie zauważyłam żadnych podejrzanych objawów. |
|
|
|
|
szlajfka
|
Wysłany: Czw Sie 08, 2013 09:49
Zwierzątka: szczurzaste |
|
|
Czy płyn, który jest w takich niebieskich wkładach do lodówek turystycznych jest toksyczny? Bo moje przegryzły taki wkład i trochę tego płynu zlizały Dostały węgiel rozrobiony w jogurcie i póki co czują się dobrze.
Szukam po necie co to jest za płyn, ale nikt nie wie. Ale ktoś napisał, że chyba nie może być mocno toksyczny, bo w końcu takie wkłady mają kontakt z żywnością i w razie uszkodzenia płyn na tą żywność się wyleje, a człowiek przypadkowo może to zjeść.
Jak myślicie? Bo się zdenerwowałam...
--------
Po 12h szczury czują się dobrze, więc chyba im nie zaszkodził ten płyn |
_________________ Moje kluseczki
Przy mnie: Rubin wymarzony, słodki królewicz, Fiołek mały świrek z własnym pomysłem na życie
W szczurzym niebie: Niuniuś naleśnik, Lukrecjusz nerwusek, Diana moja dostojna królewna, Iskierka ta, która miała prześcignąć śmierć...:(, Kropeczka jedwabna dama, Ącek szalona dusza, Leon autystyczny i zagubiony w zawiłościach życia, Stefan męczennik, który stoi w kącie |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|