|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Nie Wrz 09, 2012 18:35 |
Tychy ? ktos ktokolwiek ? |
Autor |
Wiadomość |
Onia
|
Wysłany: Sob Sie 11, 2012 23:09 Tychy ? ktos ktokolwiek ?
|
|
|
Dzisiaj miałam dzień przeglądania allegro ... zablokuje w końcu po mega przepychankach jednego gościa który sprzedawać chciał jeżozwierze ... rozumiecie ? zwierzęta prawnie chronione w 150 krajach świata można było kupić sobie na allegro ... rozpłodową parek jak pan reklamował ...
ale pisze tutaj w innym celu .... mianowicie ....
http://allegro.pl/szczury...2526709858.html
czy jest ktoś w stanie pomoc mi wykręcić aferę z tym gościem ? najlepiej z okolicy żeby podjechać pomachać palcem zabrać rozdzielić i wydać w dobre domki ? |
_________________ http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0 - Moje kochane paskudy
16.12.2011 - Czesio 27.03.2012 Gutek za TM
29.12.2012 - Staś za TM 31.01.2013 - Keksiu za TM
23.04.2013 - Cymez za TM
03.06.2013- Czesiu za TM
15.11.2013 Rysiu za TM
06.06.2014 Edziu za TM
09.09.2014 Gacek za TM
10.01.2015 Smerf za TM
|
|
|
|
|
mmarcioszka
|
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 09:14
Zwierzątka: brak |
|
|
Szczury są na sprzedaż, na karmę, takie aukcje na allegro zawsze były i będą. Nie sądzę, żeby można było coś z tym zrobić, facet za darmo nie odda, a wykupować przecież nie ma sensu. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Onia
|
Wysłany: Nie Sie 12, 2012 09:38
|
|
|
smeg napisał/a: | Szczury są na sprzedaż, na karmę, takie aukcje na allegro zawsze były i będą. Nie sądzę, żeby można było coś z tym zrobić, facet za darmo nie odda, a wykupować przecież nie ma sensu. |
Bardziej mnie uderzyło " JEST MOŻLIWOŚĆ KUPIENIA
DOROSŁEJ PARY GOTOWEJ DO ZAŁOŻENIA WŁASNEJ HODOWLI."
Ale w sumie masz rację raczej nic sie z tym nie zrobi
Zgłoszone, może chociaż zamkną aukcje. |
_________________ http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0 - Moje kochane paskudy
23.04.2013 - Cymez za TM
03.06.2013- Czesiu za TM
15.11.2013 Rysiu za TM
06.06.2014 Edziu za TM
09.09.2014 Gacek za TM
10.01.2015 Smerf za TM
|
|
|
|
|
Ejs
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 06:32
|
|
|
Masakra to jak walka z wiatrakami, załóżmy że wykupimy wszystkie jego szczury. To na drugi dzień pojedzie do Tesco i kupi kolejna parkę GOTOWĄ DO ZAŁOŻENIA WŁASNEJ HODOWLI |
|
|
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 08:21
Zwierzątka: Szczuraski,pieski,kotki,rybki |
|
|
Skoro "pacjent" podał nr. Tel. to jednak można bardzo dużo
1. umówić się jak najdalej od jego domu bo chcemy kupić ogonki ale musi je przywieść.
Jak przywiezie poprosić Strać dla Zwierząt o sprawdzenie w jakiej kondycji są zwierzęta i w jaki sposób są transportowane . Gdyby wszystko było OK (co wydaje mi się niemożliwe bo w takim wypadku cena za szczurka była by zupełnie inna ) zawsze można powiedzieć że nam chodziło np. o kapturki o on ma inne ogonki lub odwrotnie i gość zmarnuje ileś czasu itd.
Gdyby chciał umówić się tylko w domu to jeszcze lepiej bo w tedy można wejść do "Hodowli" zrobić foty pod byle pretekstem. Umówić się że się na następny raz bo musimy się "Zastanowić" i tradycyjnie Straż dla zwierząt, TOZ, Sanepid i inne "urocze" instytucje które b. skutecznie mogą zniechęcić takiego "biznesmena".
Itd. itp.
[ Komentarz dodany przez: AngelsDream: Pon Sie 13, 2012 13:47 ]
Korekta pisowni. |
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Pon Sie 13, 2012 12:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Onia
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 12:30
|
|
|
Powiem Wam, ze nie wiem co sie ostatnio dzieje z tym allegro ..
Ludzie tacy jak Pan z ogłoszenia byli , sa i będę ale na tym całym allegro nikt chyba nie weryfikuje tych aukcji.
W sobotę zamknęłam aukcje z jeżozwierzami, to później okazało się, że Pan sprzedaje jeszcze inne zwierzęta których nie powinien.
No a pozniej zobaczyłam tą aukcje i szlag mnie trafił i jakimś takim odruchem było napisanie tutaj . |
23.04.2013 - Cymez za TM
03.06.2013- Czesiu za TM
15.11.2013 Rysiu za TM
06.06.2014 Edziu za TM
09.09.2014 Gacek za TM
10.01.2015 Smerf za TM
|
|
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 19:24
|
|
|
PACZEK napisał/a: | zawsze można powiedzieć że nam chodziło np. o kapturki o on ma inne ogonki lub odwrotnie i gość zmarnuje ileś czasu itd. | ale ucierpią wtedy szczury- bo prawdopodobnie będzie je ciągał ze sobą w pudełku, narazi na dodatkowy stres...a jak się wkurzy to może je nawet wyrzucić.
Onia, niestety jest wiele takich sytuacji, w których jesteśmy bezsilni- ale zgadzam się, że warto próbować coś z tym robić- kropla drąży skałę.
Ja wielokrotnie rozkładałam ręce z bezsilności widząc samce i samice w jednej klatce, w sklepie- zwracając uwagę sprzedawcom,pisząc o tym na forum, pytając o poradę, prosząc o pomoc itd. |
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 19:52
|
|
nubijka napisał/a: | ale ucierpią wtedy szczury- bo prawdopodobnie będzie je ciągał ze sobą w pudełku, narazi na dodatkowy stres...a jak się wkurzy to może je nawet wyrzucić. |
Tak lepiej nie drażnić "hodowcy" karmówki bo może się wkurzyć a jak się wkurzy to może wszystko.
Zawsze na tym cierpią szczury przecież tak zwana "kwarantanna" w schronie to też chora pomyłka.
Tak przynajmniej może "hodowca" się zniechęci (bo nikt nie lubi kłopotów) i znajdzie sobie inne źródło dochodów.Oczywiście istnieje też możliwość że poruszy go sumienie i odda wszystkie szczury i nie będzie ich hodował .
A może faktycznie udać że nic się nie dzieje i tym szczurkom super w tej karmowej hodowli.
Off-Topic: | nubijka, ja myślę że tu chodzi o szczury a nie o to że to Paczek napisał więc może odpuść sobie. Nie obchodzi mnie co masz do mnie ale nie mieszaj do tego zwierząt . JeśliOnia, chce coś zrobić to super i trzeba jej w tym pomóc, a milczenie nad tymi "hodowlami" to "bierna akceptacja" |
|
|
|
nubijka
miłośniczka brzydoty
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 22:32
|
|
|
Paczku- czytaj ze zrozumieniem i do końca wypowiedzi innych
Off-Topic: | Paczku, nie prowokuj, bo nie zamierzam dyskutować z Tobą na tym poziomie. Mam do Ciebie zupełnie obojętny stosunek- więc nie doszukuj się drugiego dna |
|
_________________ moje kochane łapki: pso-lwy
za TM Krówka, Ratatusia, Duża Bliźniaczka, Mała Bliźniaczka, Romuś, Danusia/Danio, Dzikuska, Karolcia, Mysza- AZYLANT, Zuzia, Agatka, Fela, Łapka i Golasek z DT
>>nubijkowo<< |
|
|
|
|
Wampiwor
zzasiedmiogórogrodzianka
|
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 22:35
|
|
|
Obawiam się, że jedyną rzeczą, jaką możecie zrobić jest zgłoszenie jegomościa do urzędu skarbowego. Przecież trzepie na tym pewnie niezłą kasę |
_________________ Bywam na forum, nie jestem. Szybki kontakt tylko telefonicznie (numer u moderacji) |
|
|
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 08:28
|
|
nubijka napisał/a: | Paczku- czytaj ze zrozumieniem i do końca wypowiedzi innych |
To polecenie?
Ja bym tam dodał słowo "proszę" przed "czytaj" no ale ja nie jestem ze "stolycy" tylko z prowincji.
A wypowiedź Twoją zrozumiałem dobrze.
Sens był taki: Po co ciągać szczury i narażać je na gniew hodowcy ( wraz z jego ewentualnymi konsekwencjami)? Ja wielokrotnie próbowałam i skutki były mizerne więc taki PACZEK lepiej niech się nie wymądrza.
Można i tak. Tylko ten dział jest po to aby jednak osobom czytającym uświadomić że można i należy próbować zmienić los zwierząt.
Ja uważam inaczej że nawet jeśli z miliarda prób uda się tylko raz to dla dobra tych krzywdzonych, bezmyślnie rozmnażanych i dręczonych szczurów warto próbować.
Off-Topic: | Offtopic:
Paczku, nie prowokuj, bo nie zamierzam dyskutować z Tobą na tym poziomie. Mam do Ciebie zupełnie obojętny stosunek- więc nie doszukuj się drugiego dna
OK nie doszukuję się dna żadnego tylko jeśli pozwolisz to wzmianka o "poziomie" chyba coś miała sugerować. To dla wyjaśnienia nie obchodzi mnie co inni myślą o moim "poziomie" dyskusji ważny jest dla mnie dobrostan zwierząt.Jeśli to przyniesie korzyść jakiemukolwiek szczurowi to Ty, Essme, Król Julian itp. osoby mogą mnie uważać za osobę w ogóle bez "poziomu" . |
|
|
|
PACZEK
|
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 08:34
|
|
Wampiwor napisał/a: | Obawiam się, że jedyną rzeczą, jaką możecie zrobić jest zgłoszenie jegomościa do urzędu skarbowego. Przecież trzepie na tym pewnie niezłą kasę |
Bardzo słuszna uwaga jest to kolejna instytucja która dość skutecznie może zniechęcić takich "hodowców" do działalności.
Off-Topic: | tylko czy znowu "hodowca" się nie wkurzy,może lepiej go nie drażnić |
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 08:41
Zwierzątka: brak |
|
|
Nie wykupujemy szczurów z allegro i aukcji terrarystycznych. Na chwilę obecną nie ma jednej skutecznej metody na przerwanie procederu rozmnażania i sprzedaży szczurów na karmę. Ponieważ temat przestał odnosić się do sprawy konkretnych szczurów, zostaje zamknięty. Chętnych zapraszam do dyskusji tutaj: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11095. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|