Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kluska
Nie Wrz 09, 2012 18:35
Tychy ? ktos ktokolwiek ?
Autor Wiadomość
Onia 

Wysłany: Sob Sie 11, 2012 23:09   Tychy ? ktos ktokolwiek ?

Dzisiaj miałam dzień przeglądania allegro ... zablokuje w końcu po mega przepychankach jednego gościa który sprzedawać chciał jeżozwierze ... rozumiecie ? zwierzęta prawnie chronione w 150 krajach świata można było kupić sobie na allegro ... rozpłodową parek jak pan reklamował ...

ale pisze tutaj w innym celu .... mianowicie ....

http://allegro.pl/szczury...2526709858.html

czy jest ktoś w stanie pomoc mi wykręcić aferę z tym gościem ? najlepiej z okolicy żeby podjechać pomachać palcem zabrać rozdzielić i wydać w dobre domki ?
23.04.2013 - Cymez za TM
03.06.2013- Czesiu za TM
15.11.2013 Rysiu za TM
06.06.2014 Edziu za TM
09.09.2014 Gacek za TM
10.01.2015 Smerf za TM

mmarcioszka 

Wysłany: Sob Sie 11, 2012 23:27   
   Zwierzątka: królinka i szczury

Onia, może napisz do jolaady. Powodzenia.

smeg 

Wysłany: Nie Sie 12, 2012 09:14   
   Zwierzątka: brak

Szczury są na sprzedaż, na karmę, takie aukcje na allegro zawsze były i będą. Nie sądzę, żeby można było coś z tym zrobić, facet za darmo nie odda, a wykupować przecież nie ma sensu.
Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~

Onia 

Wysłany: Nie Sie 12, 2012 09:38   

smeg napisał/a:
Szczury są na sprzedaż, na karmę, takie aukcje na allegro zawsze były i będą. Nie sądzę, żeby można było coś z tym zrobić, facet za darmo nie odda, a wykupować przecież nie ma sensu.

Bardziej mnie uderzyło " JEST MOŻLIWOŚĆ KUPIENIA

DOROSŁEJ PARY GOTOWEJ DO ZAŁOŻENIA WŁASNEJ HODOWLI."

Ale w sumie masz rację raczej nic sie z tym nie zrobi :/
Zgłoszone, może chociaż zamkną aukcje.
23.04.2013 - Cymez za TM
03.06.2013- Czesiu za TM
15.11.2013 Rysiu za TM
06.06.2014 Edziu za TM
09.09.2014 Gacek za TM
10.01.2015 Smerf za TM

Ejs 

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 06:32   

Masakra to jak walka z wiatrakami, załóżmy że wykupimy wszystkie jego szczury. To na drugi dzień pojedzie do Tesco i kupi kolejna parkę GOTOWĄ DO ZAŁOŻENIA WŁASNEJ HODOWLI :?

PACZEK 

Ostrzeżeń:
 5/4/5
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 08:21   
   Zwierzątka: Szczuraski,pieski,kotki,rybki

Skoro "pacjent" podał nr. Tel. to jednak można bardzo dużo :)
1. umówić się jak najdalej od jego domu bo chcemy kupić ogonki ale musi je przywieść.
Jak przywiezie poprosić Strać dla Zwierząt o sprawdzenie w jakiej kondycji są zwierzęta i w jaki sposób są transportowane :) . Gdyby wszystko było OK (co wydaje mi się niemożliwe bo w takim wypadku cena za szczurka była by zupełnie inna :P ) zawsze można powiedzieć że nam chodziło np. o kapturki o on ma inne ogonki lub odwrotnie i gość zmarnuje ileś czasu itd. :)
Gdyby chciał umówić się tylko w domu to jeszcze lepiej bo w tedy można wejść do "Hodowli" zrobić foty pod byle pretekstem. Umówić się że się na następny raz bo musimy się "Zastanowić" i tradycyjnie Straż dla zwierząt, TOZ, Sanepid i inne "urocze" instytucje które b. skutecznie mogą zniechęcić takiego "biznesmena".
Itd. itp.

[ Komentarz dodany przez: AngelsDream: Pon Sie 13, 2012 13:47 ]
Korekta pisowni.

Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Pon Sie 13, 2012 12:47, w całości zmieniany 1 raz  

Onia 

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 12:30   

Powiem Wam, ze nie wiem co sie ostatnio dzieje z tym allegro ..
Ludzie tacy jak Pan z ogłoszenia byli , sa i będę ale na tym całym allegro nikt chyba nie weryfikuje tych aukcji.
W sobotę zamknęłam aukcje z jeżozwierzami, to później okazało się, że Pan sprzedaje jeszcze inne zwierzęta których nie powinien.
No a pozniej zobaczyłam tą aukcje i szlag mnie trafił :/ i jakimś takim odruchem było napisanie tutaj .
23.04.2013 - Cymez za TM
03.06.2013- Czesiu za TM
15.11.2013 Rysiu za TM
06.06.2014 Edziu za TM
09.09.2014 Gacek za TM
10.01.2015 Smerf za TM

nubijka 
miłośniczka brzydoty

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 19:24   

PACZEK napisał/a:
zawsze można powiedzieć że nam chodziło np. o kapturki o on ma inne ogonki lub odwrotnie i gość zmarnuje ileś czasu itd.
ale ucierpią wtedy szczury- bo prawdopodobnie będzie je ciągał ze sobą w pudełku, narazi na dodatkowy stres...a jak się wkurzy to może je nawet wyrzucić.

Onia, niestety jest wiele takich sytuacji, w których jesteśmy bezsilni- ale zgadzam się, że warto próbować coś z tym robić- kropla drąży skałę.
Ja wielokrotnie rozkładałam ręce z bezsilności widząc samce i samice w jednej klatce, w sklepie- zwracając uwagę sprzedawcom,pisząc o tym na forum, pytając o poradę, prosząc o pomoc itd. :(

PACZEK 

Ostrzeżeń:
 5/4/5
Wysłany: Pon Sie 13, 2012 19:52   

nubijka napisał/a:
ale ucierpią wtedy szczury- bo prawdopodobnie będzie je ciągał ze sobą w pudełku, narazi na dodatkowy stres...a jak się wkurzy to może je nawet wyrzucić.

Tak lepiej nie drażnić "hodowcy" karmówki bo może się wkurzyć :) a jak się wkurzy to może wszystko.
Zawsze na tym cierpią szczury :( przecież tak zwana "kwarantanna" w schronie to też chora pomyłka.
Tak przynajmniej może "hodowca" się zniechęci (bo nikt nie lubi kłopotów) i znajdzie sobie inne źródło dochodów.Oczywiście istnieje też możliwość że poruszy go sumienie i odda wszystkie szczury i nie będzie ich hodował :) .
A może faktycznie udać że nic się nie dzieje i tym szczurkom super w tej karmowej hodowli.
Off-Topic:
nubijka, ja myślę że tu chodzi o szczury a nie o to że to Paczek napisał więc może odpuść sobie. Nie obchodzi mnie co masz do mnie ale nie mieszaj do tego zwierząt . JeśliOnia, chce coś zrobić to super i trzeba jej w tym pomóc, a milczenie nad tymi "hodowlami" to "bierna akceptacja"

nubijka 
miłośniczka brzydoty

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 22:32   

Paczku- czytaj ze zrozumieniem i do końca wypowiedzi innych ;)

Off-Topic:
Paczku, nie prowokuj, bo nie zamierzam dyskutować z Tobą na tym poziomie. Mam do Ciebie zupełnie obojętny stosunek- więc nie doszukuj się drugiego dna ;)

Wampiwor 
zzasiedmiogórogrodzianka

Wysłany: Pon Sie 13, 2012 22:35   

Obawiam się, że jedyną rzeczą, jaką możecie zrobić jest zgłoszenie jegomościa do urzędu skarbowego. Przecież trzepie na tym pewnie niezłą kasę ;)

PACZEK 

Ostrzeżeń:
 5/4/5
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 08:28   

nubijka napisał/a:
Paczku- czytaj ze zrozumieniem i do końca wypowiedzi innych ;)

To polecenie?
Ja bym tam dodał słowo "proszę" przed "czytaj" no ale ja nie jestem ze "stolycy" tylko z prowincji.
A wypowiedź Twoją zrozumiałem dobrze.
Sens był taki: Po co ciągać szczury i narażać je na gniew hodowcy ( wraz z jego ewentualnymi konsekwencjami)? Ja wielokrotnie próbowałam i skutki były mizerne więc taki PACZEK lepiej niech się nie wymądrza.
Można i tak. Tylko ten dział jest po to aby jednak osobom czytającym uświadomić że można i należy próbować zmienić los zwierząt.

Ja uważam inaczej że nawet jeśli z miliarda prób uda się tylko raz to dla dobra tych krzywdzonych, bezmyślnie rozmnażanych i dręczonych szczurów warto próbować.

Off-Topic:
Offtopic:
Paczku, nie prowokuj, bo nie zamierzam dyskutować z Tobą na tym poziomie. Mam do Ciebie zupełnie obojętny stosunek- więc nie doszukuj się drugiego dna

OK nie doszukuję się dna żadnego tylko jeśli pozwolisz to wzmianka o "poziomie" chyba coś miała sugerować. To dla wyjaśnienia nie obchodzi mnie co inni myślą o moim "poziomie" dyskusji ważny jest dla mnie dobrostan zwierząt.Jeśli to przyniesie korzyść jakiemukolwiek szczurowi to Ty, Essme, Król Julian itp. osoby mogą mnie uważać za osobę w ogóle bez "poziomu" .

PACZEK 

Ostrzeżeń:
 5/4/5
Wysłany: Wto Sie 14, 2012 08:34   

Wampiwor napisał/a:
Obawiam się, że jedyną rzeczą, jaką możecie zrobić jest zgłoszenie jegomościa do urzędu skarbowego. Przecież trzepie na tym pewnie niezłą kasę ;)

Bardzo słuszna uwaga jest to kolejna instytucja która dość skutecznie może zniechęcić takich "hodowców" do działalności.
Off-Topic:
tylko czy znowu "hodowca" się nie wkurzy,może lepiej go nie drażnić :)

smeg 

Wysłany: Wto Sie 14, 2012 08:41   
   Zwierzątka: brak

Nie wykupujemy szczurów z allegro i aukcji terrarystycznych. Na chwilę obecną nie ma jednej skutecznej metody na przerwanie procederu rozmnażania i sprzedaży szczurów na karmę. Ponieważ temat przestał odnosić się do sprawy konkretnych szczurów, zostaje zamknięty. Chętnych zapraszam do dyskusji tutaj: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=11095.
Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi