Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kluska
Pią Cze 01, 2012 16:22
[Szczecin/Wrocław/Poznań/Warszawa] 4 szczury PILNIE na DT!
Autor Wiadomość
smeg 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 14:03   
   Zwierzątka: brak

Zmieniłam tytuł tematu, dodałam miasta do których Mai-ah oferuje transport. Bardzo proszę, aby ktoś z tych okolic wziął szczury do siebie na DT. Zagrożona ciąża i cudze szczury na głowie to nie przelewki. Sama bym się zastanawiała nad oddaniem ich gdziekolwiek w takiej sytuacji, gdybym nie była fanką gryzoni. Dzięki tymczasowi być może uda się tego uniknąć.
Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~

ezma 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 16:38   

dziękuje smeg !

PACZEK 

Ostrzeżeń:
 5/4/5
Wysłany: Wto Maj 22, 2012 18:41   
   Zwierzątka: Szczuraski,pieski,kotki,rybki

Ponieważ nie widzę tu tłumów chętnych do adopcji a sytuacja naprawdę jest poważna to jeśli ktoś pomoże w transporcie mogę dać DT lub DS w zależności od decyzji obecnej właścicielki ogonków. Myślę że była właścicielka szczurków nie chciała aby je rozdzielać.

Martini 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 18:45   
   Zwierzątka: kicha z ogoniastymi zwierzątkami...

Jeśli ktoś do czwartku przewiezie je do Gdańska, mogę coś załatwić z transportem do Warszawy - grzecznościowo, ale da radę. Nie mogę ich wziąć ani na DS, ani na DT. Mogę pomóc w adopcjach.

smeg 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 18:52   
   Zwierzątka: brak

Może przesyłka konduktorska do Gdańska? Mogłabym je odebrać z dworca i przetrzymać kilka dni do czasu transportu do Wawy, a ze Szczecina jest bezpośrednie połączenie. Tylko że dobrze byłoby dogadać się z konduktorem i powiedzieć mu, że to szczury, żeby stały gdzieś w cieniu (oficjalnie jest zakaz wysyłania zwierząt konduktorką, więc trzeba byłoby bardzo ładnie prosić). No i musiałyby mieć odpowiednio duży transporter, bo nie chciałabym odebrać czterech martwych ogonów.
Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~

Noxa 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 19:23   
   Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów

Moim zdaniem przesyłka konduktorska jest kiepskim pomysłem przy ostatnich temperaturach a pewnie będzie jeszcze cieplej...

PACZEK, wybacz ale nie orientuję się, w jakich okolicach mieszkasz? Bo jakoś kojarzę że nie jest to jakieś duże miasto... Jakby co do dokąd trzeba by szukać transportu ?

ze mną: Kłapouszek, Villemo, Dolg, Jaskier, Łizel i Wacław Nostromo de Pip :D

za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek

Ebia 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 19:34   

Noxa, jeśli będą jechać do PACZKA, to można szukać do Łodzi. Ja dalej mogłabym dać transport bliżej Piotrkowa samochodem, a może nawet do samego Piotrkowa podjadę busem, jeśli będzie trzeba

PACZEK 

Ostrzeżeń:
 5/4/5
Wysłany: Wto Maj 22, 2012 19:35   
   Zwierzątka: Szczuraski,pieski,kotki,rybki

Noxa, Tak masz rację to niezbyt duża miejscowość :) pomiędzy Radomskiem a Piotrkowem. Ogonki mogę odebrać z Piotrkowa, Radomska,Koluszek i ewentualnie z Łodzi.

ezma 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 19:46   

Przesyłka konduktorska? Nie widzę tego.. Nawet bym nie chciała, szczurki musiałyby się okropnie męczyć :/ Sama mogłabym je dowieźć do Koszalina bądź Poznania ...

ezma 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 19:50   

Jednego szczurka weźmie moja znajoma, która ma już szczurki. Nie chciałam ich rozdzielać, ale może tak będzie łatwiej. Weźmie czarno-białego kapturka.

Został husky, mały czarny i ten drugi kapturek ...

Ebia 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 20:00   

ezma, wklej miniaturki z fotosika do pierwszego postu, bo link do zdjęć jest słabo widoczny. Spróbuj też coś napisać o każdym ze szczurków, to często zachęca do adopcji. Może komuś wpadną w oko ;)

ezma 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 20:10   

nie wiem jak je wkleić :(

EDIT: juz sobie poradzilam
Ostatnio zmieniony przez ezma Wto Maj 22, 2012 20:21, w całości zmieniany 1 raz  

ziew 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 20:12   
   Zwierzątka: 4 szczurze panienki

Hej, widzę że sytuacja podbramkowa. Mógłbym wziąć chłopaków, ale są problemy. Jestem z Krakowa i nie mam możliwości zorganizowania transportu. Mam dziewczyny, więc tylko opcja DT. No i klatkę mam w kategorii "chomiczówek" dość dużą (nasze w niej nie mieszkają), ale jednak za małą na dłuższe zamieszkanie dwóch dorosłych i jednego malucha. Gdyby jednak nie było innego wyjścia i dało się przeskoczyć problemy logistyczne, to DT.

Noxa 

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 20:49   
   Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów

Mai-ah, ezma, mam nadzieję że nie będziecie złe za to że pozwoliłam sobie zaktualizować i jednocześnie podbić ogłoszenie o chłopakach na orgach i SPSie? (;

ze mną: Kłapouszek, Villemo, Dolg, Jaskier, Łizel i Wacław Nostromo de Pip :D

za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek

mata 
forgana

Wysłany: Wto Maj 22, 2012 21:02   
   Zwierzątka: mąż, 2x córa, sucz, 2x pies, kocur, 2x świnka morska

ja ze swojej strony mam jeszcze jedną propozycję - jeśli PACZEK jest 100% zdecydowany dać ogonom DT/DS, macie transport do Poznania (Mai-ah) i znalazłby się w Poznaniu ktoś, kto przetrzymałby ogony przez kilka dni, to na początku czerwca (najprawdopodobniej gdzieś w okolicach 3-4.06) mój mąż będzie jechał samochodem z Poznania przez Piotrków (bo mówimy o Piotrkowie Trybunalskim, rozumiem?) i tam mógłby je odebrać PACZEK (ale musiałby się stawić o konkretnie umówionej porze, bo mąż będzie w Piotrkowie przejazdem!).

PACZEK, a gdzie ty dokładnie mieszkasz? możesz mi na pw podrzucić, jeśli nie chcesz na forum podawać :) bo może dało by radę podwieźć ci ogony jeszcze bliżej, jeśli twoja miejscowość okaże się mężowi po drodze :)

my niestety nie możemy przetrzymać ogonów u siebie, też jestem w ciąży no i mamy koty...

z nami: Rozi, Pirat i Korsarz, Salem, Peppa i Suzi
za TM: 37 szczurzych duszyczek, sunie Iskra i Muńka

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi