Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Kluska
Pią Cze 01, 2012 16:22
[Szczecin/Wrocław/Poznań/Warszawa] 4 szczury PILNIE na DT!
Autor Wiadomość
ezma 

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 16:58   [Szczecin/Wrocław/Poznań/Warszawa] 4 szczury PILNIE na DT!

Witam. jestem zielona jesli chodzi o szczury, a na glowe spadła mi opieka nad 4 szczurami. Wczesniej opiekowala sie nimi moja siostra ale niestety miala wypadek i zmarla. Gryzonie kilka dni byly bez opieki, teraz są u mnie. Ich futerko zrobilo sie zolte, chyba trzeba je wykapac? Poza tym nie gryza.. Wzielam je pierwszy raz na rece i nawet nie ugryzly. Są milusinskie. Jeden jest naprawde malutki reszta dorosla.

Widze, ze tu duzo ogloszen o szczurach, czy nie ma szans, ze ktos przygarnie tą czwórkę? Ja nie moge sie nimi zaopiekowac, bo jestem w pierwszych tygodniach zagrozonej ciazy i w zasadzie powinnam tylko lezec. Nie mam mozliwosci brac ich na rece, sprzatac nawet niemoge. nie chciałabym zeby zdziczaly.

Blagam o pomoc!

edit: 1 SZCZUREK ZNALAZŁ JUŻ DOMEK. POZOSTAŁO TRZECH PANÓW

Ostatnio zmieniony przez smeg Wto Maj 22, 2012 20:21, w całości zmieniany 2 razy  

Kasik 
Firestarter

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 17:04   

ezma, znasz wiek szczurków? Chociaż z tego co piszesz, wnioskuję, że nie. Ponieważ szczurków jest aż 4 - czy rozważasz rozdzielenie ich w pary lub pojedynczo (co zwiększu szansę adopcji), czy chcesz koniecznie oddać cztery szczury razem? I jeszcze jedno pytanie - czy znasz płeć? Jeżeli nie, postaraj się zrobić zdjęcia "podwozia", to na pewno pomożemy :) Chociaż akurat dorosłych chłopaków trudno pomylić z babkami, bo mają wielkie jajca ;) A jest to ważne, ponieważ szczury trzymamy w stadach jednopłciowych, więc płeć ma kluczowe znaczenie przy adopcji. No i koniecznie dodaj fotki szczurków, to zachęci potencjalne przyszłe domki :)
Ostatnio zmieniony przez Kasik Pon Maj 14, 2012 17:04, w całości zmieniany 1 raz  

Kluska 
Hell yeah!

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 17:04   

Dobrze by było, gdybyś wstawiła zdjęcia szczurków, to na pewno ułatwi adopcję.

Kasik w tym samym momencie :mysza:

Ze mną: Buzz, Rex
Ostatnio zmieniony przez Kluska Pon Maj 14, 2012 17:05, w całości zmieniany 1 raz  

PACZEK 

Ostrzeżeń:
 5/4/5
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 17:05   
   Zwierzątka: Szczuraski,pieski,kotki,rybki

ezma, Bardzo mi przykro z powodu Siostry :(
Myślę że na pewno ktoś ze Szczecina Ci pomoże.Tylko nie kąp szczurków proszę.

ezma 

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 17:06   

oglądając zdjęcia w internecie innych szczurów doszłam do wniosku, że to samce. siostra ma je już jakiś czas hmm.. od września? plus ten najmniejszy od niedawna. on jest z 4 razy mniejszy niż pozostałe, więc maluszek. jeżeli zagwarantowany zostanie im dobry domek to mogą iść i w pojedynkę, ale wiadomo, że wolałabym by czwórka poszła razem. już wrzucać fotki na serwer zaraz Wam pokaże :)

ezma 

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 17:30   

http://www.fotosik.pl/u/ezmax/album/1187857 - zdjęcia szczurów

Noxa 

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 18:51   
   Zwierzątka: Pięć szczuropaskudów

Strasznie smuta sytuacja... Ja ich niestety do siebie przygarnąć nie mogę, bo mam już u siebie max tyczasów. Ale Szczecinian jest dość dużo, może ktoś inny będzie w stanie pomóc? Może też wrzucić ogłoszenie na SPS i szczury.org ?

ze mną: Kłapouszek, Villemo, Dolg, Jaskier, Łizel i Wacław Nostromo de Pip :D

za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek

ezma 

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 18:53   

SPS- tutaj już próbowałam, podrzucono mi we wiadomości link do tego forum. Boje się, że trafię do szpitala i nie będzie miał kto zająć się szczurami, bo ostatnimi czasy niestety zdarza mi się zasłabnąć także sprawa jest pilna

PACZEK 

Ostrzeżeń:
 5/4/5
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 20:45   

Noxa, a może choć zajrzyj do ezma może ogonki coś potrzebują :) ona jak pisze nie ma doświadczenia Twoja rada i oko może być bardzo pomocna. Zanim znajdzie się DT lub DS to przecież ogonkom sprzątnąć trzeba, nakarmić i wybiegać.

1Netka1 

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 20:46   
   Zwierzątka: Kamis, Chili, Peper, Szafran, Czoko

Bardzo mi przykro z powodu siostry. Mam nadzieję że się trzymasz dzielnie i trzymam kciuki za zdrowie twoje i dziecka.
Zawsze możesz poprosić o dom tymczasowy... oddasz je na jakiś czas. Dopóki wszystko się nie ułoży i potem albo je przygarniesz albo poszukasz już na spokojnie domu stałego.
Myślę że to może być dobre rozwiązanie.
Trzymam kciuki za ciebie i za ogonki :*

Mraach 

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 20:47   

ezma, poszło PW :)

ezma 

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 21:06   

Dziękuje Wam :) mam nadzieję,że ogonki znajdą dla siebie kochajacy domek, bo są naprawde wspaniałe :)

Noxa 

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 21:52   

Jeśli ezma tego zechce to mogę podjechać i zajrzeć czy panowie zdrowi, w jakim są stanie i tym podobne. Wiadomo, byli kilka dni bez opieki to i różne rzeczy mogły się stać. Ale regularna pomoc i dojeżdżanie to też nie najlepszy pomysł, dla mnie do Polic to ponad godzina drogi, szczególnie że teraz jedna z głównych nitek centrum jest nieprzejezdna i wszystko ciągnie pozostałymi=jeden wielki korek...

za TM biegają: Zgryzek, Dejmon, Kangurek, Miki, Virion, Kamyk, Blum, Hachiko vel Haczyk, Gizmonek, Tygrysek oraz Placek

PACZEK 

Ostrzeżeń:
 5/4/5
Wysłany: Pon Maj 14, 2012 22:06   

Noxa, nikt nie mówi że stale masz jeździć ale wiesz ustaliła byś czy to samce czy samice może trzeba je płciami rozdzielić i po prostu doradzić widząc szczurki.
Super że wyrażasz gotowość do wizyty "pomocowej" :)
Mam nadzieję że ezma się zgodzi.
Trzymam kciuki aby szczurkom się udało bo sierotkami zostały.

Noxa 

Wysłany: Pon Maj 14, 2012 22:15   

PACZEK, wszystko zależy od ezmy, ja przede wszystkim nie mam zamiaru się zwalać na głowę (; Ale jeśli zechce, i uda nam się ustalić termin to nie ma problemu.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi