|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Kluska Śro Kwi 25, 2012 08:19 |
[Ostrowiec Św.] Oddam szczurki młode :D DS |
Autor |
Wiadomość |
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 20:48
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
kylu napisał/a: | prędzej kapibara ja zeżre niż szczur przegryzie | to nie zapomnij życzyć kapibarze smacznego, bo szczur na luzie zeżre beton. Bon Appétit.
kylu napisał/a: | pójdą w eter. | kiepskie określenie na forum miłośników szczurów |
|
|
|
|
kylu
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 20:50
Zwierzątka: ----------------- |
|
|
Bel napisał/a: | kylu napisał/a: | prędzej kapibara ja zeżre niż szczur przegryzie | to nie zapomnij życzyć kapibarze smacznego, bo szczur na luzie zeżre beton. Bon Appétit.
kylu napisał/a: | pójdą w eter. | kiepskie określenie na forum miłośników szczurów |
haha
Pręty zbrojeniowe tez zjedzą ?? |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
kylu
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 20:57
|
|
Karena napisał/a: | kylu, Chodziło o styczność samca z maluchami.
Za wcześnie żeby oddzielać maluchy od matki.
Jakie wymiary ma twoja klatka?
Jeśli chcesz zostawić sobie szczury to zostaw dwa tej samej płci lub wykastruj samca jeśli chcesz zatrzymać parkę. |
Rozumiem. Ale szczur niema styczności z maluchami. DAFAK
1m na 1m na 0.5 mam klatkę.
2 samice są moje. 2 samce mojej kobity. Zajmujemy się nimi na zmianę. Tyle w temacie IDE spać jutro będę gadał mam dość! |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 20:59
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
chamskimi postami nie osiągniesz nic poza chamskimi odpowiedziami... |
|
|
|
|
kylu
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 21:00
|
|
Dzięki mam już dość pisania na dziś ręce mnie bolą a mam jeszcze swoją robotę. Pozdrawiam piszcie ludzie chodzi o szczęście maluchów. |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 21:28
Zwierzątka: brak |
|
|
Proszę o zachowanie większej kultury wypowiedzi - zarówno z Twojej strony, kylu, jak i pozostałych użytkowników. Kylu - wypowiedziami w tym tonie odstraszasz potencjalnych chętnych. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Kasik
Firestarter
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 21:33
|
|
|
kylu, nie chodzi o to, że nie masz czasu odpowiadać, tylko o to, w jaki sposób odpowiadasz. Ludzie - potencjalni odpowiedzialni przyszli właściciele, jak i po prostu użytkownicy forum - starają się pomóc, dowiedzieć się na temat wspólnego bytowania samców i samic, co budzi duże wątpliwości. Nie wiem, czy wiesz, ale na tym forum nie mamy obowiązku pomagać, a jedynie chęci. Poza tym - pomagamy osobom, które są odpowiedzialne, które nie zawiniły lub które popełniły błąd nieświadomie i starają się go zrozumieć. Ty nie chcesz wyjaśnić, w jaki dokładnie sposób doszło do niechcianej ciąży, nie wykazujesz się żadną inicjatywą w wytłumaczeniu sytuacji, na dodatek nadal chcesz trzymać samce i samice - jaką mamy mieć pewność, że za chwilę znów nie będzie maluchów? |
|
|
|
|
kylu
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 21:35
|
|
smeg napisał/a: | Proszę o zachowanie większej kultury wypowiedzi - zarówno z Twojej strony, kylu, jak i pozostałych użytkowników. Kylu - wypowiedziami w tym tonie odstraszasz potencjalnych chętnych. |
Bardzo przepraszam ale jeżeli ktoś obraża mnie to nie zostanę obojętny ze swojej strony. Zależy mi tylko i wyłącznie na dobru maleństw. Ale jak sam mnie doinformowałeś dopiero po 1 miechu powinien wydać maluchy. Wiec nie mam takiego pośpiechu. Lecz jeżeli ktoś mnie obraza mówiąc ze jestem 10 latkiem. Krew mnie najjaśniejsza zalewa.
Kasik napisał/a: | kylu, nie chodzi o to, że nie masz czasu odpowiadać, tylko o to, w jaki sposób odpowiadasz. Ludzie - potencjalni odpowiedzialni przyszli właściciele, jak i po prostu użytkownicy forum - starają się pomóc, dowiedzieć się na temat wspólnego bytowania samców i samic, co budzi duże wątpliwości. Nie wiem, czy wiesz, ale na tym forum nie mamy obowiązku pomagać, a jedynie chęci. Poza tym - pomagamy osobom, które są odpowiedzialne, które nie zawiniły lub które popełniły błąd nieświadomie i starają się go zrozumieć. Ty nie chcesz wyjaśnić, w jaki dokładnie sposób doszło do niechcianej ciąży, nie wykazujesz się żadną inicjatywą w wytłumaczeniu sytuacji, na dodatek nadal chcesz trzymać samce i samice - jaką mamy mieć pewność, że za chwilę znów nie będzie maluchów? |
JA się tak wyrażam tak odpowiadam i to definiuje mnie a nie inna osobę. Jeśli zauważyłaś staram się odpowiadać na każde pytanie ale siedzę 8 h dziennie wzwyż przed kompem i jak patrze w ekran to mnie krew zalewa.Po drugie widzę ze mnie nie zrozumiałaś . NIE TRZYMAM SAMICY I SAMCA RAZEM!!! Trzymam jako osobne stada. Nie widzę w tym żadnego problemu. zdrówko |
Ostatnio zmieniony przez kylu Sob Mar 31, 2012 21:41, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Onia
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 21:39
|
|
|
Post edytowany przed moderację. AD
Jesli chcesz to jutro o 16 moge podjechać i zabrać Ci wszystkie samce na DT, może moi rodzice sie na to zgodza mimo , ze od 7 lat żyję na swoj rachunek
smeg z góry przepraszam , ale we mnie też się gotuje... |
_________________ http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0 - Moje kochane paskudy
16.12.2011 - Czesio 27.03.2012 Gutek za TM
29.12.2012 - Staś za TM 31.01.2013 - Keksiu za TM
23.04.2013 - Cymez za TM
03.06.2013- Czesiu za TM
15.11.2013 Rysiu za TM
06.06.2014 Edziu za TM
09.09.2014 Gacek za TM
10.01.2015 Smerf za TM
|
Ostatnio zmieniony przez AngelsDream Nie Kwi 08, 2012 11:51, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 21:46
Zwierzątka: brak |
|
|
kylu napisał/a: | Nie wsadziłem ich do 1 klatki. |
Dlaczego więc na pierwszej stronie jest zdjęcie rodziców razem w hamaku?
Ludzie są zdenerwowani, bo wkładają wiele wysiłku w znajdowanie domów dla wpadkowych maluchów, rozmnożonych przypadkowo lub z winy sklepów zoologicznych, a tu przychodzi sobie taki kylu i oznajmia, że kupił samca i samicę, trzymał ich razem a teraz weźcie od niego maluchy Ręce opadają, kiedy czyta się Twoje wypowiedzi, bo wynika z nich że zupełnie nie poczuwasz się do winy z powodu sprowadzenia na świat kolejnych niechcianych maluszków. Cały dział "Oddam" pęka w szwach od szczurków z wpadek i interwencji, a klatki w dobrych domach nie są z gumy. Dlatego chcemy się upewnić, że nie dojdzie już u Ciebie do kolejnych miotów.
Nie wydawaj maluszków przypadkowym osobom, dokładnie wypytaj wcześniej o warunki. Szczury nie mogą żyć samotnie, więc nie oddawaj pojedynczych szczurków osobom, które nie mają innych ogonów. Upewnij się też, że osoby te dysponują odpowiednio dużą klatką (min. 70x40x60 cm na 2 szczury).
Przemyśl propozycję Oni - może Cię odciążyć w opiece nad maluchami i wybieraniu im odpowiednich domów - a nie jest to takie proste, bo często trzeba się użerać z nieodpowiedzialnymi osobami. |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
Onia
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 21:49
|
|
|
Ja podtrzymuję swoją propozycję ..jeśli kylu zechce z niej skorzystać . |
_________________ http://forum.szczury.biz/...der=asc&start=0 - Moje kochane paskudy
16.12.2011 - Czesio 27.03.2012 Gutek za TM
29.12.2012 - Staś za TM 31.01.2013 - Keksiu za TM
23.04.2013 - Cymez za TM
03.06.2013- Czesiu za TM
15.11.2013 Rysiu za TM
06.06.2014 Edziu za TM
09.09.2014 Gacek za TM
10.01.2015 Smerf za TM
|
|
|
|
|
Motylove
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 21:54
Zwierzątka: Rurek, Lesio, Krzyś i Hubi <3 |
|
|
kylu, Nam też zależy na szczurach, dlatego chcemy poznać całą sytuację.
Może po prostu usiądź przy tym dłuższą chwilę i napisz nam wszystko od A do Z, co się stało, ile maluchów wolnych, ile zajętych itp.
Nikt tutaj nie chce dla nikogo źle, wręcz przeciwnie. |
|
|
|
|
kylu
|
Wysłany: Sob Mar 31, 2012 21:59
|
|
smeg napisał/a: | kylu napisał/a: | Nie wsadziłem ich do 1 klatki. |
Dlaczego więc na pierwszej stronie jest zdjęcie rodziców razem w hamaku?
Ludzie są zdenerwowani, bo wkładają wiele wysiłku w znajdowanie domów dla wpadkowych maluchów, rozmnożonych przypadkowo lub z winy sklepów zoologicznych, a tu przychodzi sobie taki kylu i oznajmia, że kupił samca i samicę, trzymał ich razem a teraz weźcie od niego maluchy Ręce opadają, kiedy czyta się Twoje wypowiedzi, bo wynika z nich że zupełnie nie poczuwasz się do winy z powodu sprowadzenia na świat kolejnych niechcianych maluszków. Cały dział "Oddam" pęka w szwach od szczurków z wpadek i interwencji, a klatki w dobrych domach nie są z gumy. Dlatego chcemy się upewnić, że nie dojdzie już u Ciebie do kolejnych miotów.
Nie wydawaj maluszków przypadkowym osobom, dokładnie wypytaj wcześniej o warunki. Szczury nie mogą żyć samotnie, więc nie oddawaj pojedynczych szczurków osobom, które nie mają innych ogonów. Upewnij się też, że osoby te dysponują odpowiednio dużą klatką (min. 70x40x60 cm na 2 szczury).
Przemyśl propozycję Oni - może Cię odciążyć w opiece nad maluchami i wybieraniu im odpowiednich domów - a nie jest to takie proste, bo często trzeba się użerać z nieodpowiedzialnymi osobami. |
NAPISEM JUŻ wcześniej ze samica została zapłodniona już wcześniej w sklepie. A zdjęcie zrobione bo mogłem ich wsadzić do hamaka razem z racji ze TA samica JUŻ BYŁA W CIĄŻY!! Boże czy to Kompletny DOWN czytal czy jak Cytat: | i oznajmia, że kupił samca i samicę, trzymał ich razem a teraz weźcie od niego maluchy | Nigdzie tak nie napisałem!! Boże . Dlatego tak się denerwuje bo ludzie nie umieją czytać. No ale najłatwiej jest napisać ze ja nie umiem się wyrażać![/quote] |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|