Przesunięty przez: mmarcioszka Czw Paź 10, 2013 16:41 |
[Warszawa] 3 mięciutkie białe kulki szukaja domku |
Autor |
Wiadomość |
MadziaK
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 15:57 [Warszawa] 3 mięciutkie białe kulki szukaja domku
Zwierzątka: 3 szkodniki i Klusek |
|
|
Labineczki z tego tematu http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=10941
Dwa maluchy i jedna starsza samiczka około 2 mce. Dzieciaki na początku bardzo wystraszne teraz chętnie podchodzą do reki dają się głaskać same pchają się pod bluzę . Jak dla mnie już są bardziej miziakowate niż moje baby. Coraz bardziej ciekawskie i coraz bardziej rozbrykane. Mają super mięciutkie futerka bez porównania z resztą moich paskud. Mieszkają grzecznie z moim stadem od początku nie bały się innych szczurów łączenie bez żadnych problemów. Już pierwszego dnia spały wtulone w moje baby. Młodsze dziewczynki są bardziej rozbrykane i szalone starsza jest za to bardziej miziasta. Starsza dziewczynka nie ma końcówki ogonka widać to na kilku zdjęciach ale to zupełnie jej nie przeszkadza.
klauduska napisał/a: |
Informacje o labikach:
1. szczep z tego laba ma predyspozycje do wodogłowia, wykrywane jest w ich 2 tygodniu życia, 3. by nie przeżyły
2. nie było żadnych na nich badań
3. to maluszki ledwo odebrane od matki lub 2. msczne
4. są z nadwyżki produkcyjnej
5. są zdrowe |
Dziewczynki są do odebrania w Warszawie, ale możliwy transport do każdego miejsca Polski. Osoby zainteresowane proszę o odpowiedź na pytania:
1. Czy masz już szczury?
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary.
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić?
4. Czym zamierzasz karmić szczurki?
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury?
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków?
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście.
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów?
9. Jak będą wyglądały wybiegi?
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną?
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun? |
_________________ ze mną Pirat, Balbinka, Too Tika EM i psina Klusek
za TM Emileczka[*] Ciapeczka[*] Bobuszka[*] Tosia[*] Kluska[*] Małe Zło[*] Ogryzek[*] Karmelek[*] Czarna[*] Kawa[*] Wiewiórcia[*] |
|
|
|
|
Ja tylko ja [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 20:14
|
|
|
Ja wezmę z miłą chęcią napisałam na emaila też ; )) |
|
|
|
|
Ja tylko ja [Usunięty]
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 20:21
|
|
|
1. Czy masz już szczury? Moja kumpela ma bd sie spotykać zawszę ; )
2. Czy posiadasz klatkę? Jak tak to jakie ma wymiary. Mam po chomikach .Ale kupie ; )Dużą!
3. Do jakiego weterynarza chodzisz/będziesz chodzić? Dobry jest ; )
4. Czym zamierzasz karmić szczurki? Jedzeniem dla szczurków, woda oczywiście i przysmaki bd sprawdzac jakie lubi ; )
5. Czy zamierzasz rozmnażać szczury? Nie
6. Czy będziesz raz na jakiś czas informować o stanie zdrowia szczurków? Tak zawsze ; )
7. Czy masz w domu inne zwierzęta? Jeśli tak, jak zadbasz o bezpieczeństwo szczurów w tym kontekście. Zadbam miałam chomiki i pies się z nimi bawił bardzo lubi małe zwierzątka traktuje je jak by był ich matka ; )
8. Jak rozwiążesz sprawę wyjazdów? Bedzie wyjeżdzał ze mną a jak nie bd u mojej kupeli wraz z jej szczurem
9. Jak będą wyglądały wybiegi? Przyzwyczaje go do biegania po całym pokoju ; )
10. Czy zgodzisz się na wizytę przedadopcyjną? No nie wiem ; )
11. Czy podpiszesz umowę adopcyjną? Jeśli jesteś niepełnoletni(-a), czy podpisze ją rodzic/opiekun?Jestem niepełnoletnia tak podpisze ; )
Mam nadzieje że to wystarczy bardzo che go mieć ; ) |
|
|
|
|
klauduska
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 20:26
Zwierzątka: hodowla norweskich leśnych |
|
|
Ja tylko ja, szczurki to zwierzęta stadne i nie wolno ich trzymać pojedynczo. klatka dla chomika, to klatka dla chomika [jak sama nazwa mówi ]. poczytaj forum, jakie są polecane karmy dla szczurków.
co do weta to samo "dobry jest" nie wystarcza, bo często tacy się okazują wcale nie tacy już dobrzy
swoją koleżankę też namów na zaadoptowanie szczurka tej samej płci, co ona ma. i NIE spotykajcie szczurków, bo mogę być walki !! a jeśli będą różnej płci, to może samica w sekundę zaciążyć zupełnie bezsensu. |
|
|
|
|
Dori
Eksploracja ludzkości
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 20:30
Zwierzątka: 4 mysiepysie |
|
|
Ja tylko ja, mogę się mylić, ale chyba miałaś ze dwa konta na tym forum... |
|
|
|
|
MadziaK
|
Wysłany: Sob Lis 26, 2011 21:06
|
|
Ja tylko ja, a nie chciałaś samczyka na SPS czasem? Proponowała bym poczytać trochę forum. Dowiedzieć się czego taka szczura potrzebuje. Potem kupić klatkę szczurzą a nie chomiczą i dopiero starać się o adopcję.
Dori a nawet 3 |
za TM Emileczka[*] Ciapeczka[*] Bobuszka[*] Tosia[*] Kluska[*] Małe Zło[*] Ogryzek[*] Karmelek[*] Czarna[*] Kawa[*] Wiewiórcia[*] |
|
|
|
|
MadziaK
|
Wysłany: Pon Lis 28, 2011 21:48
|
|
Wstępnie wszystkie labisie maja domki ale prosiła bym jeszcze nie zamykać
w Wawie są jeszcze śnieżynki u Martini gdyby ktoś chciał pisac do niej |
|
|
|
|
magnes
na lodówkę
|
Wysłany: Nie Sty 08, 2012 00:46
|
|
|
Aktualne? |
_________________ ze mną: :3 ) Bolek, =^..^= Totoro(??.06.2011)
na zawsze w Franek (??.06.2008-09.02.2009), Zdzisio (??.11.2007-21.05.2009), Drakuś Ratteria Rataty (28.03.2008-14.02.2010), Dino Happy Feet (18.04.2009-01.04.2010),
Qremkline Qundelek Anahata (03.06.2010- 11.07.2010) Zenek (??.01.2009-17.07.2010), księżniczka Mrimblanka(??.03.2010-25.01.2012), Hěmiómil Beris(23.08.2010-05.02.2013) Qiỹlilóoy Anahata(03.06.2010), |
|
|
|
|
MadziaK
|
Wysłany: Sob Sty 14, 2012 12:48
|
|
można zamykać |
|
|
|
|
|