|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: Devona Pon Gru 16, 2013 22:35 |
[polecam] [Warszawa] dr Ilona Blanc - ul. Obrzeżna 1A |
Autor |
Wiadomość |
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Pon Lis 17, 2008 16:49 [polecam] [Warszawa] dr Ilona Blanc - ul. Obrzeżna 1A
Zwierzątka: ogony |
|
|
Pozdrawiam ludzi z Mokotowa W sprawach drobnych chcę polecić Wam dr Ilonę Blanc z lecznicy na ul. Obrzeżna 1A
Kilka słów o pani doktor.
Byłam u niej, kiedy pracowała na Saskiej Kępie. Wiedzą i doświadczeniem nie powalała na kolana, ale chętnie słuchała, douczała się, była bardzo kontaktowa.
Potrafi wykonac podstawowe zabiegi przy szczurach, a także rozpoznac i leczyć najpopularniejsze choroby.
Taki wet "pierwszej pomocy"
Nie wiem, jak jest w tej lecznicy ze sprzętem i nie wiem, czy mają wagę dla gryzoni - lecznica chyba jest głównie zorientowana na psy i koty. |
_________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka |
Ostatnio zmieniony przez babyduck Wto Lis 16, 2010 23:25, w całości zmieniany 3 razy |
|
|
|
|
Dori
Eksploracja ludzkości
|
Wysłany: Nie Gru 14, 2008 23:33
Zwierzątka: 4 mysiepysie |
|
|
Ja chodziłam do tej lecznicy z moimi szczurami. Zajmowała się nimi dr Blanc i dr Gawliński. Fakt, że głównie przyjmują psy i koty, ale dzięki ww. lekarzom udało się szczurom wyzdrowieć z : zapalenia płuc, ropnia na poliku i bliżej nieokreślonej przypadłości (zapalenie ucha lub limfocytarne zapalenie mózgu lub brak witaminy(?)), przez którą Biszkopcik traciła równowagę. |
Ostatnio zmieniony przez Dori Pon Gru 15, 2008 01:45, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Pon Gru 15, 2008 01:43
|
|
Off-Topic: | Dori, proszę, używaj koloru bardziej przyjaznego oczom... |
|
_________________ Wśród Aniołków: Henia, Fatka, Alif Matsura, Hela, Lola, Beba, Iskierka, Šamsi, Tomiś, Calypso, Tamarka, Morelka, Szpulka, Śliwka, Ahirka i Zdenka |
|
|
|
|
agusiak93
|
Wysłany: Sob Sty 24, 2009 23:44
Zwierzątka: myszki, psa, rybki |
|
|
baaardzo polecam gdy miałam szczurki moi rodzice chodzili tam do weterynarza wiec nie bardzo sie orientowalam, ale teraz mam własne myszki i bardzo sobie cenie ta przychodnie. Rzeczywiście dr.blanc jest bardzo miła i widać , że lubi swoja prace:) sadzę , że od czasu wizyt Nisi nabrała sporego doświadczenia bardzo polecam też innych lekarzy :)
P.S.
maja wagę dla gryzoni
[ Komentarz dodany przez: LunacyFringe: Nie Sty 25, 2009 13:08 ]
błąd popr. |
_________________ Agusia:) |
Ostatnio zmieniony przez LunacyFringe Nie Sty 25, 2009 13:07, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
|
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 11:50
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
Ja również polecam Panią Ilonę wyleczyła Pucka z ropnia(już nie grozi mu amputacja łapki i łopatki hurra!!)Chodzę tam ze wszystkimi szczurkami No i ceny naprawdę "śmieszne" |
|
|
|
|
KaTasia
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 13:53
Zwierzątka: świnki 2, pies z kotem |
|
|
Oooo. Widzę, że tu też pani Ilona jest popularnym wetem. Ja też gorąco polecam, chodzę tam z prosiakami i psiakiem, a moja znajoma ze szczurkami.
Żałuję, że lecznica przenosi się na inną ulicę, będę musiała jeździć autobusem, a tak to chodziłam sobie spacerkiem.
Moja mama jak była tam z psiakiem gadała z ludźmi, którzy przyszli ze szczurkiem z ropniem. Ciekawe, czy to ktoś z was. xD |
|
|
|
|
Bel
Rockabilly
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 14:26
Zwierzątka: Szeregowy Pierdolot,Alpha i 3 smoki |
|
|
KaTasia, tak to Ja i mój TŻ Ta "okrągła" sunia co mi nie dawała przestać się miziać to zapewne twoje cudo? słyszałam,że namawiasz tatę na ogony,jaki rezultat? |
|
|
|
|
KaTasia
|
Wysłany: Pon Gru 28, 2009 17:59
Zwierzątka: świnki 2, pies z kotem |
|
|
Tak, to moja klucha-Soniuchna. To strasznie miziasty psiak. xD
A co do szczurków...tata nadal jakoś nie może się przekonać. Ale chomika nie chciał, psa nie chciał, świnek nie chciał, a potem podchodził i gadał do nich. Mam nadzieję, że uda mi się go przekonać. |
|
|
|
|
mimibu
|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 18:03 [polecam] Warszawa
Zwierzątka: Szczur |
|
|
Bardzo gorąco polecam panią Ilonę Blanc... Od ponad roku zajmuje się moimi pannami. Wyleczyła (w trybie niemalże natychmiastowym) katar, "jęczmień" na oczku, oraz pozbawiła moją Szczurcię guza sutka (operował chirurg z tej samej lecznicy, ale pani Ilona dzielnie czuwała przy Dziuni i do 1 w nocy czuwała przy telefonie w oczekiwaniu na moje relacje na temat zdrowia pacjentki po wybudzeniu)... Polecam też lecznicę w której pani Ilona przyjmuje. Panie na recepcji natychmiast zakochują się we wszystkich ujrzanych zwierzątkach. Lekarze potrafią się także przyznać do swoich braków i pokierować do odpowiedniego innego lekarza lub lecznicy (rzadkość!)... Lecznica jest także czynna w weekendy do 15 (dyżury zamienne).
strona lecznicy: http://bokserska.waw.pl/ (niedaleko Galerii Mokotów, dojazd z metra Służew pod samą lecznicę) |
|
|
|
|
Nisia
ofiara losu
|
Wysłany: Wto Lis 16, 2010 22:26
|
|
Wątek o pani doktor Blanc jest tu: http://forum.szczury.biz/viewtopic.php?t=4622
Miło czytać, jak pani doktor coraz lepiej sobie radzi ze szczurami. Pamiętam początki jej przygody z tymi zwierzakami... to jest przykład weta o otwartej głowie i chęci uczenia się. I nie wahającego się konsultować się. |
|
|
|
|
lorelei
|
Wysłany: Sob Gru 17, 2011 10:22
|
|
|
Ja również gorąco polecam, parę lat temu byłam u niej czasem z cięższymi przypadkami i jeśli nie umiała sobie poradzić, to konsultowała się z dr Bieleckim lub innym weterynarzem o większej wiedzy albo od razu kazała się do niego skierować. Obecnie jeżdżę do niej ze szczurami i żadnych problemów nie ma. Lubi słuchać i tłumaczyć, poza tym to przesympatyczna osoba. No i ceny rzeczywiście są przystępne. |
|
|
|
|
trutlen
|
Wysłany: Sob Gru 17, 2011 18:10
|
|
|
A ja właśnie się zdziwiłem zobaczywszy, że dr Blanc nie ma w grafiku na Bokserskiej...
Jest za to informacja 'Lek wet.Ilona Blanc urlop macierzyński'. Gratuluję mamie
Szkoda tylko, że chwilowo moje panny nie mają lekarza... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|