Alloszczur Strona Główna Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy  StatystykiStatystyki
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum

Poprzedni temat «» Następny temat
Agresja, szczur agresywny wobec ludzi
Autor Wiadomość
tamiska
[Usunięty]

Wysłany: Pon Sty 05, 2009 18:13   

U mnie rudy laoie za skarpetki jak nogi stoja na ziemi. Nie wiem czym to jest spowodowane, ale zawsze to robi :P

Layla 
zawieszona

Wysłany: Pon Sty 05, 2009 18:14   
   Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta

Moje wszystkie lubią podgryzać dla zabawy ;) Szczególnie Vader. To normalka i póki to podszczypywanie, a nie mocne gryzienie, nie ma się czym przejmować.

Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban...

Bema 

Wysłany: Pon Sty 05, 2009 18:14   

moje kochają "syry" męża - tak po prostu musi być ;)

Andzia 
Chemngetuim?

Wysłany: Pon Sty 05, 2009 22:49   
   Zwierzątka: 4 blaski szmaragdowego księżyca,Egir,Darshan i Taran

Kamila, raczej bym się nie martwiła :D Mój Fokus ma tak od małego i sprawia mu to ogromną przyjemność. Wyjątkowo kocha palce u stóp i nosy :D

Layla 
zawieszona

Wysłany: Wto Sty 06, 2009 06:38   
   Zwierzątka: owczarek szetlandzki - Burbon, świnia morska Samanta

A jak leżę w łóżku to Vader gryzie mnie notorycznie w tyłek. Nawet przez piżamę i spodnie O_o

Za Tęczą Cyrus Wielki, Księżniczka Aiko, Bianca Tygrysek, Betty Chmureczka, Azjunia, Luter, Aria, Lenin, Europa, Nana, Ludwiś, Omar Rat's Troop, Harold, Kiko, Helmut, Alia, Vader, Larysa, Oczko, Gringo, Kalif, Sezam, Emir, Hassan, Bono, Alban...

ewulaa 

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 18:10   Agresja samca wobec mojego partnera:(
   Zwierzątka: Szczurek

Pomóżcie mi, bo u moich szczurków pojawił się problem:( Od niedawna Szreder zaczał gryźć mojego chłopaka. Nie wiem dlaczego tak się dzieje, po prostu zaczął do niego podchodzić i podgryzać go w palce, a czasami zdarza mu się ugryźć pełną parą (do krwi). Mój chłopak nic nigdy złego mu nie zrobił, nawet go nie karmił z ręki:P więc nie sądzę, aby kojarzył go z jedzeniem. Jest to problem, bo szczurki bardzo często biegają po domku, więc trzeba wtedy zachować szczególną ostrożność. Dodam, że mnie nigdy nie gryzł. Nie jest też po przejściach:) Tak ot, od niedawna mu się zmieniło..help help

AngelsDream 
Gdzieś indziej

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 18:12   
   Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki

ewulaa, a może to po prostu... no cóż zazdrość?

Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro.

ewulaa 

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 18:16   

Ale że o mnie? Nie pomyślałam o tym nawet.. To cóż ja mogę w takim razie zrobić? Jest jakaś rada, czy mam kupić chłopakowi grube rękawice?;)

AngelsDream 
Gdzieś indziej

Zaproszone osoby: 1
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 18:19   
   Zwierzątka: Dwa psy i Wyjątki

ewulaa, może szczur czuje się mniej pewnie, kiedy jest twój partner - niech spróbuje pokarmić go z łyżeczki gerberem, bo póki gryzienie jest nie do krwi można uznać, że szczur się bawi, ale jeśli krew się leje, to znaczy, że jest coś na rzeczy.

Musiałem stracić przezroczystość
Na którejś z tamtych dróg.
(...)
Tak mi przykro.

mataforgana
[Usunięty]

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 18:22   

a może chłopak zaczął używać jakiegoś nowego pachnidła?

szczury mają czuły węch, może ogoniastemu nie podoba się coś z zapachem?

ewulaa 

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 18:23   

Ale my mieszkamy razem, dlatego tak martwi mnie ta zmiana. W takim razie od jutra zaczynam działam z tym gerberem.. A jeśli się nie uda, to zamknę ich gdzieś razem.. Mam nadzieję że się uda:) dzięki

sachma 

Zaproszone osoby: 15
Wysłany: Wto Sty 13, 2009 21:46   

moj TZ "ustawia" sobie kazdego mojego szczura.. tj buziaki całusy i zabawa a jak coś nie tak to zaraz buch na plecy.. i nawet Vani ktora potrafila sie na niego rzucic z zebami teraz jest przy nim jak wkurzony aniołek ;) widać po niej złość ale nawet nie próbuje tego okazac ;)

Oli 

Wysłany: Wto Sty 13, 2009 21:57   

Ważne jest też w które palce go gryzie - u rąk czy u stóp i w jakim wieku jest szczurek?

tamiska
[Usunięty]

Wysłany: Śro Sty 14, 2009 13:59   

Moj narzeczony jest bardzo lubiany przez mojego jednego szczura heh Tylko wyczekuje zeby usiadl na podloge i juz mu wskakuje na kolana. Tez obaj chlopcy sa poustawiani dobrze przez niego. Jak cos zle Stary zrobi to zaraz lezy na ziemi, a rudego nie musi dominowac bo jemu wystarczy glosne skarcenie. Bushi lubi TŻta podgryzac w stopy jak ma skarpetki, a jak on machnie noga to ucieka i znow wraca heh

ewulaa 

Wysłany: Śro Sty 14, 2009 19:33   

Przepraszam za zwłokę, ale nie mam ostatnio dostępu do neta,sorki sorki:)
Oli - U rąk... no i w skarpetki też;P Nie wiem czemu.. Szreder ma ok roczku. Nie wydaje mi się żeby chodziło o zmianę zapachu mojego chłopaka, bo nie zmieniał pachnideł.. Szredzio dziś nie ugryzł go ani razu, nie wiem czy to przypadek czy miał inne rzeczy do roboty:P Bo przegryzł kabelek od wieży...:> Zdam jeszcze dziś relacje. Kupiłam dużo warzywek, więc będę mogła ich oswoić trochę.. trzymajcie kciuki:)

[ Dodano: Sro Sty 14, 2009 20:16 ]
tamiska zapomniałam dodać że jemu też bez problemu wskakuje na kolana.. i łazi po nim, niby nic... a tu nagle CHRUM!!! i krew się leje. Raz nawet taka sytuacja była, że podszedł do jego policzka i noskiem go smyrał, a później ostrym pazurem zrobił mu ryseczkę.. Wyglądało to naprawdę zabawnie.. aż głupio było się śmiać, ale danielowi wesoło nie było.. No i teraz obydwoje się martwimy

Odpowiedz do tematu