|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Śro Wrz 16, 2015 15:10 |
[Warszawa+] 4 młode dziczki NIE szukają już domów |
Autor |
Wiadomość |
quagmire

|
Wysłany: Pon Gru 12, 2016 13:30
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
A nie porządne przeziębienie z opuchnięciem węzłów chłonnych? Zdarza się chyba. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Pią Maj 26, 2017 11:24
|
|
Pyl napisał/a: | odrastającym pęknięciem siekacza |
Jakbym nie wiedziała, o co chodzi, to bym się chyba w życiu nie domyśliła
Wszystkiego najlepszego dla dzikich potworów |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Pią Maj 26, 2017 13:28
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
quagmire napisał/a: | Jakbym nie wiedziała, o co chodzi, to bym się chyba w życiu nie domyśliła | To opisz to lepiej |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Czw Cze 15, 2017 23:55
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Nie zaglądam za bardzo na Allo, ale Sinapis ma się dobrze. Na razie nie choruje, aktywność się nie zmieniła. Łajza jak była, tak dalej jest |
_________________ Moje ogony
 |
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Pią Cze 16, 2017 00:29
|
|
Cegriiz, aż by się chciało napisać "to wycałuj łajzę ode mnie" |
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
 |
Cegriiz
Avaria

|
Wysłany: Pią Cze 16, 2017 18:38
Zwierzątka: Kupa szczura i cztery myszy |
|
|
Pyl, zawsze całuję... Niewerbalnie |
_________________ Moje ogony
 |
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Pią Cze 16, 2017 22:23
|
|
Cegriiz, czyli jej nie uprzedzasz, że ją ucałujesz? |
|
|
|
 |
Agik

|
Wysłany: Nie Paź 01, 2017 18:41
|
|
|
Melduje, że Kajtek caly zdrowy. Nadal malo chetny do kontaktow ludzkich, troche bylo problemow w łączeniu z nowym Cyberkiem I... wieku po nim nie widac |
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Pon Paź 02, 2017 15:00
|
|
Dla porządku napiszę i tu, choć rodzinka już wie. U Kropka dr wymacała w czwartek guza w okolicy lewej nerki, na USG wyszło, że to powiększona śledziona. W piątek mych był operowany - guz 1.5 cm + powiększona śledziona + zrost z trzustką. Po operacji mych wyglądał tak sobie, był obolały i mocno przestraszony chorobówką (mimo, że siedzi w niej razem z Maleńką Kangurzycą), jadł w zasadzie tylko leki, Sinlac podstawiony pod nos wywoływał atak paniki Wczoraj wieczorem i dziś rano już lepiej. Oby teraz już było z górki. |
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Pon Paź 16, 2017 15:04
|
|
W piątek w nocy uśpiłam Kropka. Jego stan zdrowia pogorszył się nagle, w ciągu jednego dnia - w czwartek na kontroli u weta było jeszcze ok, w piątek wieczorem nie było już jak go ratować. Decydująca okazała się krew (pobrana na badanie, jeszcze w intencji ratowania mycha) - okazała się niemal przezroczysta, pozbawiona krwinek. I to był wyrok - chorego szpiku nijak nie zwalczę, a permanentnie przetaczać szczurowi krwi się nie da
Przyczyną wszystkiego były prawdopodobnie przerzuty - oprócz wspomnianego szpiku widoczne zmiany obejmowały wątrobę i płuca.
Dziwnie pisać to wątku "4 młode dziczki..." - mych miał prawie 2 latka i 5 miesięcy |
|
|
|
 |
Agik

|
Wysłany: Śro Maj 16, 2018 19:09
|
|
|
Dziś znalazłam Kajtka który pobiegł za Tęczowy Most. Od kilku dni biłam się z myślami czy to ten czas by pomóc mu odejść. Męczył go guzy które z racji wieku i słabnącego serduszka nie operowalismy
Nie ma wątpliwości, był wyjątkowy i taki dla mnie zostanie w pamięci |
|
|
|
 |
Hanami

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2018 07:01
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
Każdy szczur jest wprost niewyobrażalnie wyjątkowy. A dziczki w szczególności. Bez dwóch zdań. |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
 |
quagmire

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2018 15:04
|
|
Agik, bardzo mi przykro
A Anakin jeszcze jest? |
|
|
|
 |
Pyl
Powrócona

|
Wysłany: Czw Maj 17, 2018 15:14
|
|
Agik, napiszę i tu - tulę bardzo, bardzo mocno
Kajtuś Tak nie powinno być
Dziękuję bardzo bardzo za domek i ogromne serducho.
quag, Anikin uciekł na drugą stronę tęczy tydzień temu. Ostał się samotny Cyberek. |
|
|
|
 |
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|