|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: mmarcioszka Czw Kwi 28, 2016 15:28 |
[Warszawa] Nieaktualne |
Autor |
Wiadomość |
A.Wrona
|
Wysłany: Czw Kwi 07, 2016 16:10 [Warszawa] Nieaktualne
Zwierzątka: szczury |
|
|
Nie mam już szczurków do rozdania. |
Ostatnio zmieniony przez A.Wrona Czw Kwi 28, 2016 11:36, w całości zmieniany 4 razy |
|
|
|
|
xmenso
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2016 19:34
Zwierzątka: Dwa psy, Szczurki |
|
|
A.Wrona, Jestem zainteresowana jedną samiczką. Dzisiaj odeszła jedna z moich podopiecznych. Potrzebuje jak najszybciej towarzystwa dla mojej póltorarocznej dziewczyny, nie chce żeby była sama zbyt długo. Prosze o priv jeżeli nadal aktualne. |
|
|
|
|
xmenso
|
Wysłany: Nie Kwi 10, 2016 19:40
Zwierzątka: Dwa psy, Szczurki |
|
|
Jednak mieszkam w Brodnicy i nie mam możliwości po nie podjechać, jedynie blablacar, w ten sposob moje do mnie dotarly też z Warszawy i tak samo wysyłałam tymczasy do nowych domów. |
|
|
|
|
Karena
SITH HAPPENS
|
|
|
|
|
RyukRyuk
|
Wysłany: Pon Kwi 11, 2016 18:18
|
|
|
Chętna na dwie samiczki! |
|
|
|
|
A.Wrona
|
Wysłany: Czw Kwi 14, 2016 12:08
|
|
na priv moge przeslac zdj troszkę lepszej jakosci |
|
|
|
|
Wydra
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2016 02:38
Zwierzątka: Panienki: Chao, Radek (samica) i Nova |
|
|
W ogłoszeniu jest, że samce mogą być trzymane z samicami. Czy to znaczy, że są wykastrowane? Bo poszukuję sobie kastracika |
_________________ Nasza strona z hamaczkami:
https://www.facebook.com/polarkowesny/
Za TM: Manu i Tycia |
|
|
|
|
A.Wrona
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2016 10:02
|
|
Niestety nie są, samice były u mnie wysterylizowane, więc samce miestety nie były kastrowane. Ale o ile nie ma się w stadzie niesterylizowanych panien to są one b. sympatyczne, nie pachną vrzydko ano nic z tych rzeczy |
|
|
|
|
Wydra
|
Wysłany: Nie Kwi 17, 2016 22:51
Zwierzątka: Panienki: Chao, Radek (samica) i Nova |
|
|
A to szkoda, bo mam nieciachane samice. Planowałam je wszystkie stopniowo kastrować, ale nie mam szczęścia do zabiegów i po tym jak druga mi odeszła po kastracji (a była w pełni zdrowa, młoda u dobrego speca operowana) po prostu boję się resztę oddać na zabieg. |
_________________ Nasza strona z hamaczkami:
https://www.facebook.com/polarkowesny/
Za TM: Manu i Tycia |
|
|
|
|
laajt
|
Wysłany: Pon Kwi 18, 2016 17:50
|
|
|
Jeśli jest to aktualne to myślę, że chętnie mógłbym dwa szczurki przygarnąć. Kwestia tylko tego, żebym sobie przygotował w końcu klatkę i wystroił ją.
Aha, ważna rzecz, tak myślę. Byłyby to moje pierwsze szczurki, więc jeśli nie chciałabyś oddać w 'byle jakie' ręce to zachęcam do kontaktu i 'odpytania' Bardzo chętnie porozmawiam. |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 11:00
Zwierzątka: Mati, Cielo oraz Finn |
|
|
A.Wrona, czy wszystkie samiczki są wysterylizowane poprzez podwiązanie jajników?
Pytam, bo u jednej z użytkowniczek szczurzej grupy na Facebooku pojawił się problem u adoptowanej samiczki związany właśnie z podwiązaniem jajników. |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 12:08
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
A.Wrona, dołączam do pytania.
Powodem jest to:
|
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 12:40
|
|
agathe1988, ja dostałam odpowiedź na PW, mogę wkleić? |
_________________ "I'm not going to ask you if you just said what I think you just said because I know it's what you just said."
Moje Słonka za TM: Syriusz, Lavian, Fado, Miluś, Ayanek, Oliś, Bibuś, Piesio, Ryjek, Zefirek, Nikuś, Deduś, Jumiś, Viguś, Jazzik, Hiruś, Karmelek, Ilduś, Indi, Szuwarek, Zeze, Ledusia, Mauryś, Kleoszek, Naboo, Przemysław, Remus, Marysia, Tosia |
|
|
|
|
agathe1988
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 12:50
Zwierzątka: Cała 16 w <3 |
|
|
quagmire, tak i temat zostanie zamknięty |
_________________ Na zawsze w sercu: Dumbo [*] Dabi [*] Abu [*] Dropsik [*] Gucio [*] Bubuś [*] Mount [*] Tadeusz of Zirrael Rattery [*] Everest [*] Homer [*] Thor [*] Dover [*] Otto [*] Puci [*] Navaho Incredible Rats [*] Powhatan Incredible Rats [*] |
|
|
|
|
quagmire
|
Wysłany: Czw Kwi 28, 2016 13:03
|
|
Cytat: | Jeśli Chodzi o samice, to wszystkie były sterylizowane właśnie przez ten sposób. Jednak było to już b. dawno, jak były młodsze, od tego czasu dużo czasu minęło, miały robione usg po i nie miały żadnych odczynów zapalnych po zabiegu ani nic w tym stylu. Nikt inny ( a rozdałam 10 samic) nie zgłaszał mi problemu, ustrzymuję kontakt z częścią ludzi i szczurki są zdrowe, więc niestety nie wiem jaki jest dokładnie problem zdrowotny. Musiałabym przyjąć szczurka i udać się do weterynarza , u którego był pod kontrolą. Bardzo mi przykro niestety napisałam, że to są szczurkui laboratoryjne, albinosy, są to napewno troszkę słabsze szczepy niż hodowlane z certyfikatami ( jednak oczywiście w trakcie wydawania były sprawdzane pod względem zdrowotnym i co dziwne nie miały żadnych złych objawów - czy to na pewno chodzi o jajniki, a nie o narośla-nowotwory ). |
|
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|