|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Przesunięty przez: AngelsDream Pon Sty 15, 2007 16:11 |
Człowiek, a zarażenie szczura ? |
Autor |
Wiadomość |
Jolasia
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2016 17:31
Zwierzątka: mój Ptyś - labrador, dwuczłonkowa (śmieszne słowo) złoga G, brat - goryl |
|
|
chyba się już zaraziłam |
_________________ Nikt nie obiecywał nam,że w życiu będzie łatwo
Za hajsem pogoń, --- wrogom
Zobacz ile osób,dziś ufa naszym słowom |
|
|
|
|
Rusałka
|
Wysłany: Wto Mar 08, 2016 17:35
|
|
|
Jolasia, nie zwlekaj i umów się na wizytę do lekarza dermatologa! |
|
|
|
|
Pyl
Powrócona
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 00:30
Zwierzątka: DyDoIbJodNicFil Bor44 oraz R i O |
|
|
Rusałka, bez przesady. Zarażenie się świerzbem u człowieka to obecnie bardzo rzadkie przypadki - nie jestem nawet przekonana, że ten sam gatunek świerzbowca co u szczurów występuje u ludzi.
To fakt, że ręce myć warto ze względu na całe stada innych zagrożeń (bakterie, pasożyty - w tym również wewnętrzne), ale nie trzeba panikować po kontakcie z zaświerzbionym ogonem. |
_________________ Czy wiesz, że powstała ulotka o szczurach?
Może chcesz wspomóc kampanię informacyjną roznosząc ulotki do lecznic? A może promując akcję na FB? |
|
|
|
|
Jolasia
|
Wysłany: Śro Mar 09, 2016 02:58
Zwierzątka: mój Ptyś - labrador, dwuczłonkowa (śmieszne słowo) złoga G, brat - goryl |
|
|
okazało się że to świerzb tak mama twierdzi i jutro do lekarza |
_________________ Nikt nie obiecywał nam,że w życiu będzie łatwo
Za hajsem pogoń, --- wrogom
Zobacz ile osób,dziś ufa naszym słowom |
|
|
|
|
smeg
|
Wysłany: Pon Mar 14, 2016 14:50
Zwierzątka: brak |
|
|
Szczurzy i ludzki świerzb to dwa osobne gatunki. Szczury nie jest w stanie bytować na człowieku. Przy pasożytach łatwo sobie nawkręcać swędzenie |
_________________ Za TM: Ally, Majka, Lidka, Benia, Chrupka, Gaja, Basiek, Poziomka, Czarny, Luna, Krówka, Haszczyk, Duży, Zaraz, Haszczak, Piratka, Mariusz, Felicja, Mioli, Ciri, Pchełka, Halinka SR, Oliwka, Lili, Margolcia SR, Mortadelka SR, Rudolf Czerwononosy SR, Frotka, Flaszka <:3 )~~ |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|