|
Alloszczur
Forum dyskusyjne Alloszczur - forum miłośników szczurów
|
Wodowstręt |
Autor |
Wiadomość |
Marmolada
|
Wysłany: Pon Lut 29, 2016 14:34
|
|
|
Moja niestety nie sika normalnie.
Jeśli chodzi o czekoladę i szczury to zdania są podzielone. Ja wolę w takich wypadkach zrezygnować z podania jedzenia, które wzbudza kontrowersje. Choć oczywiście, jeżeli dobroczynny wpływ przewyższa ewentualne skutki uboczne, to jak najbardziej Dlatego zapytałam.
Spróbuję póki co z nutridrinkiem truskawkowym. Może się zachęci. |
|
|
|
|
tuśka
|
Wysłany: Pon Lut 29, 2016 18:43
Zwierzątka: Labrador, szczury |
|
|
Spróbuj też z pomarańczą, lub mandarynką, to chyba najbardziej soczyste owoce. Skoro to panna, to może jeść cytrusy, choć ostatnio dowiedziałam się od wetki, że samce też mogą spożywać pomarańcze. Rakotwórczo działa podobno tylko skórka i to też musiałyby zjeść tonę, żeby im zaszkodziło. Ktoś coś w tym temacie? Przepraszam za offtopic. |
_________________ Obecnie ze mną Alex, Parszywek,Carlos, Denzel
ZA TM min: Manfred [*] Zosia [*] Halina [*] Czarna [*] Alexander [*] Scotty [*] Hania [*] Alina [*] Sasha [*] Mała [*] i wiele wiele innych [*]...
|
|
|
|
|
Marmolada
|
Wysłany: Pon Lut 29, 2016 19:53
|
|
|
Właśnie też myślałam potencjalnie o pomarańczach/mandarynkach jako owocach bardzo soczystych. Tyle, że nie można ich dawać zbyt dużo.
Na razie testujemy winogrona i za chwilę pójdzie nutridrink truskawkowy. Zobaczymy jaki efekt - czy w ogóle polubi nutridrinka.
Jak nie pójdzie, to weźmiemy się za cytrusy. Siku ma być i koniec |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 13:01
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
W zasadzie jestem przeciwna takim metodom, ale może w ostateczności wyciśnij jej brzuszek.
Jeżeli nie wiesz jak, a w niedługim czasie masz wizytę u weta, to zapytaj o to.
Nie znaczy to, że weci polecają taką metodę. Nie. Ale oni potrafią jakoś tak złapać szczurka za brzuszek, że (przynajmniej z moich) potrafi wylecieć nawet pół szklanki.
No bo jeżeli nie siusia to również może dawać jej dodatkowy dyskomfort. |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
Marmolada
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 13:13
|
|
|
A więc... nutridrink truskawkowy jest pyszny! Szczur podekscytowany
No i mamy efekt: wielkie siku.
Mam tylko nadzieję, że się nie zniechęci.
Pozdrawiam wszystkich i bardzo dziękuję za rady i sugestie! |
|
|
|
|
Hanami
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 15:28
Zwierzątka: ... Kawunia, Ukkinia, Lavinia, Totunia |
|
|
Marmolada napisał/a: | wielkie siku. | |
_________________ 449955886677 |
|
|
|
|
Albireo
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 16:17
|
|
|
Marmolada, a spróbowałaś Nestle Sinlac? Gdy zrobi się z tego papkę o stosunkowo rzadkiej konsystencji, to dostarcza i wody, i pokarmu naraz. Moja szczurzyca po operacji była kilka dni tylko na Sinlacu i sikała po każdym karmieniu Co dostała 5ml, to zaraz siuśki były. Może Twoja zareaguje podobnie |
_________________ "Zawsze przy mnie, lecz nie ze mną": Spika, Irina, Akne, Rosika, Spock, Flawia sHS, Flora sHS, Xilesia of ZR, Yldritta od ZR [*] |
|
|
|
|
Marmolada
|
Wysłany: Wto Mar 01, 2016 18:31
|
|
|
Albireo: pewnie, że tak Ona jest cały czas na sinlacku i przecieranych gerberkach. Ale od wczoraj ładnie też wchodzą winogrona i banany. No i niestety, jak to u przysadkowca, wapienko do gryzienia....... |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
|